Sport

Lung îi drumul de la ruşi

Ziarul de Vrancea
18 ian 2013 458 vizualizări
Campioana CSM Targovişte a avut o revenire acasă plină de peripeţii, după meciul cu Nadejda Orenburg de miercuri, drumul durand 36 de ore.

Meciul de miercuri, cu Nadejda, pierdut de CSM (68-71), s-a încheiat la ora Romaniei 16.30, după care campioana s-a cazat la Orenburg, iar joi dimineaţa la ora 04.00 a plecat la aeroport cu direcţia Moscova. Zborul a decurs normal, dar următoarea cursă, Moscova-Viena a fost anulată, austriecii anunţand condiţii meteo nefavorabile.  Baschetbalistele de la CSM Targovişte s-au îmbarcat astfel în cursa Moscova-München, dar au rămas blocate în oraşul german, tot din cauza condiţiilor meteo. Echipa s-a cazat pentru doar cateva ore într-un hotel din München, după care, ieri dimineaţa, s-a zburat la Frankfurt, singura conexiune rapidă din Germania spre Romania de astăzi. Delegaţia CSM Targovişte a ajuns pe Aeroportul Otopeni vineri, în jurul orei 14.30, la aproape 48 de ore de la încheierea partidei cu Nadejda Orenburg.
Alegeri la FRT
Comitetul Director al Federaţiei Romane de Tenis a stabilit ca Adunările Generale ale FRT să se desfăşoare la 21 şi 22 februarie la Hotel Pullman din Bucureşti, se arată într-un comunicat. Pe 21 va avea loc AG ordinară, iar în ziua următoare, cea de alegeri.  La 12 ianuarie, alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Romane de Tenis s-au amanat deoarece Adunarea Generală a FRT, programată pentru 17 ianuarie, nu a întrunit cvorumul necesar desfăşurării. Conform procesului verbal, din totalul de 233 de membri afiliaţi doar 133 au transmis delegaţiile de participare la Adunarea Generală în termenul stabilit de statut, mai exact cu cinci zile înaine de organizarea AGA. Pentru Adunarea Generală din 17 ianuarie doar două candidaturi la funcţia de preşedinte, ale Ruxandrei Dragomir şi George Cosac, fuseseră validate. Alte două propuneri pentru candidaturile lui Mihai Rusu şi Ion Şerban au fost respinse ca fiind "nevalabile" deoarece au sosit la 2 şi 3 ianuarie 2013, după expirarea termenului limită stabilit pentru 1 ianuarie 2013.

Napoli şi-a primit punctele înapoi


Clubul Napoli a recuperat, ieri, în apel, cele două puncte de penalizare ce i-au fost retrase în scandalul meciurilor trucate Calcioscommesse şi revine la trei puncte de Juventus Torino, pe locul doi în campionatul Italiei. Curtea de Justiţie Federală a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) a ridicat şi suspendarea de şase luni primită de fundaşii Paolo Cannavaro şi Gianluca Grava sancţionaţi pentru că "nu au denunţat faptele de corupţie", la 18 decembrie.Patru cluburi din Serie A răman sancţionate în acest sezon în cadrul Calcioscommesse: Siena cu şase puncte, AC Torino două puncte, Atalanta şi Sampdoria cate un punct. Clubul Napoli a fost sancţionat în procesul sportiv Calcioscommesse pentru tentativa de trucare a meciului cu Sampdoria, din 16 mai 2010. Fostul portar Matteo Gianello, actorul major al acestei tentative, a primit o reducere a suspendării de la trei ani şi trei luni la 21 de luni.


Violenţele întrerup competiţiile


Federaţia de Fotbal din Uruguay (AUF) a decis, joi, să anuleze toate meciurile din următoarele zece zile, din cauza violenţelor de la partida dintre Nacional şi Peñarol.  "Avem nevoie de o săptămană în care să colaborăm cu poliţia şi să găsim soluţii. Fotbalul trebuie să fie o sărbătoare", a declarat Sebastian Bauza, preşedintele AUF. Miercuri, la finalul partidei caştigată de Peñarol, scor 1-0, jucătorii echipei Nacional au protestat la adresa arbitrilor, care erau protejaţi de poliţişti. îÎ timpul acestor evenimente, portarul echipei Nacional, Jorge Bava, l-a lovit violent pe un poliţist.  De asemenea, turneul amical ce ar fi trebuit să aibă loc în acest week-end între Nacional, Peñarol şi echipele argentiniene Atlético Tucuman şi Atlético de Rafaela a fost amanat.

Atletico a caştigat prima manşă


Formaţia Atletico Madrid a învins echipa Betis Sevilla, scor 2-0, într-un meci disputat joi seară şi contand pentru prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Spaniei. Golurile au fost marcate de Falcao ('11) şi Filipe Luis ('23). Returul este programat la 24 ianuarie.

De la star la star


Legendarul fotbalist german Gerd Müller s-a declarat "mandru că are tricoul celui mai bun jucător din lume", după ce a primit un tricou cu dedicaţie din partea argentinianului Lionel Messi. "Sunt foarte recunoscător şi mandru că am tricoul celui mai bun fotbalist din lume", a declarat Müller, după ce tricoul i-a fost înmanat de preşedintele Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge. "Pentru Gerd Müller, cu respect şi admiraţie", a scris Messi pe tricoul dăruit lui Gerd Müller. Messi, în varstă de 25 de ani, a înscris 91 de goluri în 2012, depăşind recordul germanului Gerd Müller (85 de goluri în 1972).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.