Sport

Federaţia Romană de Fotbal începe Revoluţia în fotbalul mic

Dan Chiriac
17 ian 2013 508 vizualizări
Liga a doua şi a treia vor fi reduse drastic în anii următori u forul fotbalistic îşi doreşte echipe cu potenţial financiar u Vrancea ar ptuea ramăne fără echipă în liga a treia, dar iubitorii sportului speră încă la o minune

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Vrancea, Dan Dumitru, dar şi reprezentanţii echipelor de liga a treia CSM Focşani şi Young Stars Panciu au participat miercuri la întalnirea cu reprezentanţii Federaţiei Romană de Fotbal (FRF). Preşedintele acestui for, Mircea Sandu, a anunţat că obiectivul imediat este reducerea echipelor din liga a doua la 20, iar apoi, formarea a doar patru serii de 18 echipe în liga a treia.  În cadrul şedinţei desfăşurate la Mogoşoaia a fost stabilit şi modul de retrogradare din liga a doua şi liga a treia la finalul acestui sezon. În acest moment, Liga a doua se desfăşoară pe sistemul a două serii de 16 echipe. La finalul acestui sezon, din Liga a III-a vor veni cele şase ocupante a primului loc, iar din Liga I cele patru retrogradate. La finalul sezonului vor retrograda în liga a treia toate echipele clasate de la locul 12 în jos. Liga a treia va suferi la randul său modificări. Astfel, Federaţia Romană de Fotbal intenţionează să formeze în sezonul 2013/2014 patru serii a cate 18 echipe.  În acest caz, la finalul sezonului 2012-2013 vor retrograda formaţiile care se vor clasa pe locurile 11, 12 şi 13, precum şi patru dintre cele şase echipe care vor încheia competiţia pe locul 10.


CSM şi Panciu se bat să scape de locul zece


Situaţia celor două echipe vrancene care activează în liga a treia este neclară. Niciuna dintre ele nu a început pregătirile pană în acest moment. Există voci care susţin că măcar una, dacă nu cumva ambele formaţii vrancene, nu vor mai relua campionatul. În cazul în care cele două echipe vor începe totuşi returul, acestea se vor lupta pentru evitarea retrogradării. CSM Focşani se află în acest moment pe poziţia a noua, loc ce asigură rămanerea în eşalonul al treilea. Focşănenii ar trebui să evite locul zece pentru a nu avea alte griji. În schimb, Young Stars Panciu se află pe ultimul loc în clasament, cu opt puncte, după ce a fost penalizată pentru neachitarea unor datorii către jucătorul Cristi Gurguiatu. Cu toate acestea, în cazul în care vor începe returul, păncenii vor avera de recuperat doar cateva puncte pană la locul 9, care asigură salvarea. Misiunea lor va fi mai dificilă, după ce atacantul Mădălin Predoiu s-a transferat la finalul turului la SC Bacău, echipa aflată pe prima poziţie în seria întai a ligii a treia. De asemenea, mai mulţi jucători, printre care portarul Lazăr şi jucătorii Claudiu Mihai şi Bîra, au terminat contractele cu echipa pănceană. Rămane de văzut dacă păncenii vor continua campionatului, mai ales că în 2012 au fost de două ori în situaţia de a se retrage din campionat, dar de fiecare dată au găsit soluţii financiare de a continua.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.