Sport

Nadia, în "Oklahoma Sports of Fame"

Ziarul de Vrancea
17 ian 2013 658 vizualizări
Multipla campioană la gimnastică Nadia Comăneci a fost inclusă printre cele şapte personalităţi ale statului în care locuieşte, Oklahoma, şi care vor fi primite în 2013 în Oklahoma Sports of Fame.

Nominalizările au fost anunţate marţi de guvernatorul statului american Oklahoma, Todd Lamb. Cu această ocazie au fost prezenţi cei şapte nominalizaţi, printre care se numără şi Nadia Comăneci, care a povestit despre viaţa sa, mariajul cu Bart Conner, dar şi implicarea în gimnastică. Printre celelalte personalităţi nominalizate se numără preşedintele echipei din NBA, Thunder, Clay Bennett şi fostul campion olimpic la lupte Wayne Baughman.
Ceremonia propriu-zisă va avea loc în luna august.


Băcăuanii încep cu Nantes


Forul european de handbal a anunţat programul meciurilor din grupele Cupei EHF la masculin, competiţie în care este angrenată şi vicecampioana Romaniei, Ştiinţa Bacău. Ştiinţa va evolua în grupa D, cu echipele HBC Nantes (Franţa), SC Magdeburg (Germania) şi Beşiktaş JK (Turcia). Echipa băcăuană va debuta pe teren propriu, în 10 februarie, cu HBC Nantes. Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe vor obţine calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF, fază ale cărei partide sunt eliminatorii şi se vor juca în 20-21, respective 27-28 aprilie. Turneul Final Four va fi găzduit de HBC Nantes, adversara din grupa D a Ştiinţei Bacău. Dacă francezii vor încheia grupa D pe primul loc sau pe unul dintre cele mai bune trei locuri secunde din grupe, vor obţine calificarea direct în Final Four, caz în care în sferturi se vor califica doar caştigătoarele grupelor şi încă două echipe de pe locul secund, cu cea mai bună linie de clasament.


Avantaj liniştitor


Echipa de volei feminin CSM Bucureşti a învins, miercuri, pe teren propriu, formaţia norvegiană Stod Volley Steinkjer, cu scorul de 3-0 (18,16,18), în manşa tur a optimilor de finală ale Challenge Cup. Meciul retur va avea loc în Norvegia, în 23 ianuarie, iar caştigătoarea dublei manşe se va califica în sferturile de finală ale competiţiei. În această fază din Challenge Cup, CSM Bucureşti sau Stod Volley Steinkjer se va confrunta cu caştigătoarea din dubla Hapoel Saba (Israel) - Aurubis Hamburg (Germania).


Împuşcat la ochi, a murit de infarct


Fostul atlet mexican Noe Hernandez, în varstă de 34 de ani, vicecampion olimpic în 2000 în proba de 20 km marş, a încetat din viaţă, miercuri, după ce a suferit un dublu infarct la reşedinţa sa din Ciudad de Mexico, la cateva zile după ce a fost împuşcat în cap. "Am vorbit cu sora lui Noe, care mi-a confirmat moartea dragului nostru campion", a declarat Daniel Aceves, preşedintele asociaţiei medaliaţilor olimpici din Mexic. "Hernandez a suferit un dublu infarct la domiciliul său şi a fost transportat imediat la Spitalul General, unde medicii au încercat în zadar să îl reanimeze. El a decedat pe drum", se arată într-un comunicat al guvernului regional. În decembrie, Noe Hernandez şi-a pierdut ochiul stang după ce a fost împuşcat într-un club de noapte din Ciudad de Mexico, fiind operat ulterior de trei ori. Sportivul se afla într-un club de noapte din Ciudad de Mexico în momentul în care trei bărbaţi înarmaţi au intrat şi au tras focuri de armă asupra clienţilor, ucigand două persoane şi rănind grav alte două.


Linie fierbinte la UCI


Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat că a înfiinţat o linie telefonică de asistenţă confidenţială, la care rutierii profesionişti să poată raporta, la orice oră din zi şi din noapte, cazurile de dopaj. Un organism extern federaţiei se ocupă de funcţionarea acestei linii telefonice are poate fi apelată gratuit din orice loc din lume.UCI a precizat că apelurile vor fi înregistrate şi, în funcţie de natura lor, vor fi transmise specialiştilor în drept, în lupta antidoping sau în medicină, care vor decide ce trebuie făcut. "Este în joc integritatea ciclismului. Am înfiinţat această linie de asistenţă telefonică pentru a-i încuraja pe profesioniştii din acest sport să dezvăluie, în cea mai strictă confidenţialitate, tot ceea ce ştiu în legătură cu practicile de dopaj în ciclism", a declarat preşedintele forului mondial, Pat McQuaid. Mai mulţi rutieri sancţionaţi pentru dopaj, ca Tyler Hamilton sau Floyd Landis, ale căror mărturii la Agenţia Americană Antidoping au contribuit la căderea fostului lor coleg Lance Armstrong, au acuzat UCI că nu a luat în considerare ceea ce au avut de spus apoi.

Falcao, greu de ţinut


Tehnicianul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a declarat la un post de radio spaniol că nu ştie dacă gruparea madrilenă va putea să îl păstreze în lot, pentru sezonul viitor, pe atacantul columbian Radamel Falcao. "Trebuie să fim realişti, nu îmi place să îi mint pe oameni. Nu ştim ce se va întampla cu Falcao, trebuie să ne bucurăm de el atata timp cat e aici. Falcao este aici în acest moment şi ne ajută să caştigăm. Să sperăm că va rămane, dar dacă nu va fi aşa îi urez succes", a spus Simeone. Atacantul în varstă de 26 de ani, locul doi în clasamentul marcatorilor din Spania, cu 18 goluri, este dorit de numeroase cluburi din întreaga lume. Falcao, legitimat la Atletico din vara anului 2011, are contract pană în 2016 cu gruparea madrilenă, iar clauza de reziliere a înţelegerii este de 60 de milioane de euro.


Record în NBA


Vedeta echipei Miami Heat, LeBron James, a devenit, miercuri, la 28 de ani şi 17 zile, cel mai tanăr jucător din istoria NBA care depăşeşte cifra de 20.000 de puncte reuşite. James a reuşit 25 de puncte, zece pase decisive şi şapte recuperări în doar 31 de minute de joc, la meciul cu Golden State, scor 92-75. La jocul de miercuri, LeBron James a depăşit şi cifra de 5000 de pase decisive. James (20.007 de puncte) a depăşit performanţa deţinută pană miercuri de Kobe Bryant, care avea 29 de ani şi 122 de zile cand a reuşit al 20.000-lea punct. Conform USA Today, LeBron James este al 11-lea jucător care reuşeşte cel puţin 20.000 de puncte, 5.000 de recuperări şi 5.000 de pase de-a lungul carierei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.