Sport

LPS Focşani debutează în noul an cu două partide pe teren propriu

Dan Chiriac
16 ian 2013 656 vizualizări
Echipele conduse de Mihai Petruţ vor juca în baza vizei medicale vechi, în condiţiile în care cabinetul de medicină sportivă din judeţ s-a închis

Echipele de baschet de la Liceul cu Program Sportiv sunt primele care vor intra în competiţie în acest an. Formaţiile de la LPS vor juca pe teren propriu, sambătă şi duminică, în compania echipelor din Bacău şi Mediaş. Jucătorii vor evolua în baza vizei medicale vechi, ţinand cont că nu au avut unde să o reînoiască. Viza medicală este valabilă şase luni de la data efectuării. “Avem viza valabilă pană în luna februarie. Apoi va trebui să mergem cu toţi jucătorii în alt judeţ pentru a putea evolua în continuare”, ne-a spus antrenorul Mihai Petruţ. După cum se ştie, Spitalul Judeţean “Sf. Pantelimon” Focşani a închis la începutul acestui an cabinetul de medicină sportivă. Managerul Constantin Mîndrilă susţine că decizia a venit ca urmare a unui control al Curţii de Conturi care ar fi arătat că acel cabinet nu aduce beneficii spitalului. Prima care va intra în scenă va fi echipa sub 16 ani. În faza a doua a campioantului naţional, focşănenii vor juca cu CSS Bacău. Întalnirea este programată sambătă, de la orele 11.00, la Sala Liceului cu Program Sportiv. Echipa focşăneană a fost repartizată în grupă cu VIPO Bucureşti, Laguna Bucureşti şi CSS Bacău. “La această categorie de varstă, obiectivul nostru este calificarea la turneul semifinal”, ne-a spus Mihai Petruţ.
Debutează cu Mediaşul
Echipa sub 18 ani va debuta în campionat duminică. La Sala Polivalentă, focşănenii se vor duela cu Gaz Metan Mediaş. “Va fi un meci greu în faza a a doua a campionatului naţional. Dar ne dorim să ajungem la turneul final la această categorie de varstă”, ne-a mai precizat tehnicianul. Baschetbaliştii focşăneni se vor mai duela în faza a doua cu echipele CSS Brăila şi Liceul “Aurel Vlaicu” Bucureşti. Lotul echipei va f format din următorii jucători: Olaru, Andrei Neguroiu, Chircă, Ţibîrnă, Mirea, Vechiu, Popovici, Ionuţ Neguroiu. Aceşti jucători formează şi scheletul echipei de baschet CSM 2007 Focşani care evoluează în cadrul Diviziei a treia de baschet masculin. Echipa este deja calificată în turneul semifinal destinat jucătorilor sub 23 de ani. Focşănenii mai au de jucat partidele cu CSS Ploieşti, CSM Bucureşti şi Valbona Sf. Gheorghe, dar au deja asigurată calificarea după primul turneu de sală desfăşurat în luna decembrie la Focşani. Baschetbaliştii focşăneni au pregătit foarte serios aceste partide. Sub comanda antrenorului Mihai Petruţ, jucătorii s-au aflat timp de o săptămană în cantonament la Gheorghieni. Sportivii şi-au încărcat bateriile pentru partea a doua a campionatului. Aceştia au efectuat atat pregătire fizică cat şi tactică, în sala din oraşul harghitean. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
mic, acum 4111 zile, 6 ore, 23 minute, 5 secunde
Vreo patru din ei au terminat junioratul...nu mai joaca la U18
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.