Sport

MOZAIC SPORTIV: Oficial: Guardiola la Bayern, din vară

Ziarul de Vrancea
16 ian 2013 471 vizualizări
Tehnicianul spaniol Josep Guardiola, care nu a mai pregătit nicio echipă după ce a plecat în vară de la FC Barcelona, va antrena formaţia Bayern München din sezonul viitor, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării germane.

Guardiola a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu vicecampioana Germaniei. "Suntem fericiţi că am reuşit să-l convingem pe Guardiola, care a fost contactat de mai multe cluburi de prestigiu. Guardiola este unul dintre cei mai de succes antrenori din lume şi sperăm ca împreună să facem lucruri importante. Aşteptăm cu nerăbdare să-şi înceapă munca la 31 iulie", a declarat Karl-Heinz Rumenigge, preşedintele Consiului de Administraţiei al clubului bavarez. "Contractul lui Jupp Heynckes se încheie la finalul sezonului şi am vrut să aducem un antrenor de valoare în locul lui. Primul la care ne-am gandit a fost Josep Guardiola şi suntem încantaţi că a acceptat oferta noastră", a spus preşedintele bavarezilor, Uli Hoennes.  Josep Guardiola, în varstă de 41 de ani, şi-a luat un an de pauză  după ce a părăsit pe FC Barcelona, în vara trecută. Presa internaţională a scris că tehnicianul spaniol a mai discutat despre revenirea sa în activitate cu oficiali de la Manchester City, Manchester United şi Chelsea.

Steaua, învinsă de Celtic


Echipa Steaua Bucureşti a pierdut, marţi, scor 1-2 (1-0), la Marbella (Spania), partida amicală susţinută în faţa formaţiei scoţiene Celtic Glasgow, care este calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Acesta a fost primul meci susţinut de Steaua de la reluarea pregătirilor, care a avut loc la 7 ianuarie. Steaua a deschis scorul în minutul 13 prin Nikolici, care a înscris cu un şut pe centrul porţii de la 16 metri. Grecul Georgios Samaras, intrat în a doua repriză, a reluat de la un metru de poartă o centrare venită de pe partea dreaptă ('51), după ce Mohamed Bangura a reluat cu o lovitură de cap de la şase metri o centrare venită de pe partea dreaptă de la Commons. Portarul Ciprian Tătăruşanu s-a accidentat la încălzire, el suferind o contractură, iar în locul său pe teren a fost trimis Răzvan Stanca. La Steaua a debutat şi fundaşul central Doru Bratu, care în vară a fost transferat de la Concordia Chiajna, însă el a venit accidentat de la gruparea ilfoveană.


Insuccese la baschet


Echipa de baschet masculin Gaz Metan Mediaş a fost învinsă marţi, în deplasare, de formaţia turcă Pînar Karsiyaka, scor 59-89, în primul meci din grupa I, faza optimilor de finală ale FIBA Eurochallenge.  Gaz Metan Mediaş este singura echipă masculină romanească ce continuă parcursul în cupele europene, la startul sezonului fiind înscrise încă trei în FIBA Eurochallenge, care nu au trecut de grupele preliminare (CSU Ploieşti, BC Timişoara, BCM U Piteşti). Ieri, campioana Romaniei la baschet feminin, CSM Targovişte, a fost învinsă, în deplasare, de formaţia rusă Nadejda Orenburg, cu scorul de 68-71 (39-43). După nouă partide, campioana Romaniei a acumulat 12 puncte, ocupand locul V în Grupa B.


Eşec suferit de constănţence


Echipa de volei feminin CSV 2004 Tomis Constanţa a fost învinsă, ieri, pe teren propriu, scor 1-3 (-23, -18, 24, -13), în manşa tur a sferturilor de finală ale Cupei CEV, de formaţia rusă Omicika Omsk. ''Nu cred că meciul a fost greu, situaţia noastră la echipă este foarte grea. Cu opt jucătoare cum să faci antrenamente, pregătire, asta este problema gravă. Felicit echipa adversă, este printre cele mai puternice din Rusia. Sunt mandru de cum a jucat echipa mea, am jucat cat de bine s-a putut în acest moment'', a declarat după meci antrenorul echipei constănţene, Darko Zakoc .


Negoiţă a plătit "cainii"


Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a achitat, în cursul zilei de marţi, jucătorilor şi angajaţilor clubului partea care îi revine pentru salariile pe luna decembrie, conform unor surse apropiate omului de afaceri. Ionuţ Negoiţă a plătit salarii în valoare de 310.000 de lei, procedand la fel ca la finalul anului trecut, cand a ales să se achite de sarcinile care îi revin, separat de ceilalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu.  Clubul Dinamo se confruntă cu probleme financiare, fotbaliştii acuzand în mai multe randuri faptul că gruparea din şoseaua ştefan cel Mare are datorii salariale către ei.

Paraschiv revine la Farul


Echipa de rugby RCJ Farul Constanţa a ajuns la un acord cu antrenorul Mircea Paraschiv, fostul jucător şi selecţioner al primei reprezentative urmand să pregătească formaţia de la malul mării în acest sezon al Superligii Naţionale. În varstă de 58 de ani, Mircea Paraschiv a mai pregătit RCJ Farul şi în 2010, iar ultima oară a antrenat pe CSO Pantelimon, în Divizia Naţională. Mircea Paraschiv şi-a petrecut întreaga carieră de jucător şi antrenor la Dinamo Bucureşti, caştigand nouă titluri naţionale (opt ca antrenor) şi opt Cupe ale Romaniei.


Tevez a rămas fără permis


Atacantul echipei Manchester City, Carlos Tevez, a rămas fără permis de conducere pentru şase luni după ce a refuzat să răspundă la solicitările scrise ale poliţiei în ceea ce priveşte depăşirea vitezei legale. Totuşi, Tevez, în varstă de 28 de ani, a negat că el conducea maşina atunci cand a fost surprinsă de aparatele radar. El susţine că nu a recunoscut scrisorile oficiale ale poliţiei deoarece nu cunoaşte semnificaţia cuvantului "constabulary" (n.r. - "forţă poliţienească" în limba engleză). Jucătorul argentinian a admis faptul că nu a răspuns la două dintre solicitările poliţiei. De asemenea, el va trebui să plătească amenzi în valoare de 1.540 de lire sterline (aproximativ 1.800 de euro).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.