Sport

Banii, eterna problemă!Echipa de futsal şi-a amanat primul meci din retur

Dan Chiriac
15 ian 2013 576 vizualizări
în speranţa rezolvării problemelor financiare, Progresul Focşani nu va juca meciul cu KTE Tg. Secuiesc u.In aceste condiţii, focşănenii vor începe returul, pe 10 februarie, în compania celor de la Smart Ionescu Bucureşti

Echipa de futsal Progresul Focşani se află pe locul patru în liga întai, dar problemele financiare îi dau bătăi de cap. Formaţia pregătită de Petrache Gurguiatu şi Orlnado Donciu şi-a reluat pregătirile pentru noul sezon, dar şi-a amanat deja prima întalnire din campionat. Astfel, partida dintre KTE Tg. Secuiesc şi Progresul Focşani, programată iniţial pentru data de 3 februarie, se va desfăşura la o dată ulterioară. “Mai avem o săptămană în plus la dispoziţie să rezolvăm problemele de la echipă. Jucătorii au în acest moment de primit salariul pe luna decembrie. Am discutat cu autorităţile locale şi am primit asigurări că treaba va merge în continuare. Vom vedea ce vom reuşi să rezolvăm pană la data primului meci din campionat, pe 10 februarie, în compania celor de la Smart Ionescu Bucureşti”, ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. Echipa din Covasna a fost de acord cu amanarea jocului, mai ales că situaţia nu este foarte roză nici la Tg. Secuiesc.


Pregătire la Polivalentă


Antrenorii echipei focşănene au renunţat la ideea efectuării unui cantonament. Jucătorii se vor pregăti pană la ora primului joc la Sala Polivalentă. În prima parte a campionatului, focşănenii au acumulat 21 de puncte şi au urcat pe locul patru în clasament. Puţini au fost cei care se aşteptau la o asemenea prestaţie din partea echipei pregătite de Petrache Gurguiatu şi Orlando Donciu, ţinand cont de problemele de finanţare şi de greutăţile apărute după trecerea echipei de la CSM 2007 la Progresul Focşani. Progresul se află la doar patru puncte de locul doi ocupat de Smart Ionescu Bucureşti, echipă care va veni în retur la Focşani. Obiectivul echipei este acumularea a cat mai multe puncte în acest campionat. Recordul de pană acum a fost de 30 de puncte. Focşănenii mai au nevoie de doar nouă puncte pentru a depăşi cel mai bun sezon în liga întai. Dacă vor termina între primele patru echipe, focşănenii vor disputa în play-off mai multe partide pe teren prorpiu, avand şansa să se califice în careul de aşi. Dacă vor evita acolo pe City’us Tg. Mureş, Progresul ar putea juca chiar finala naţională. De asemenea, Progresul doreşte un parcurs cat mai lung în Cupa Romaniei, acolo unde va avea ca prim adversar pe Dunărea Călăraşi. Echipa de futsal se poate lăuda cu două finale naţionale disputate în 2010, în Cupa Romaniei şi Supercupa Romaniei. De asemenea, focşănenii au trei prezenţe consecutive în play-off-ul ligii naţionale. Cei doi antrenori au la dispoziţie următorul lot: Borş, Bogdan Sava, Olăraşu – Ilaş, Chivu, Popa, Stanciu, Ungureanu, Dumitriu, Alecsandrescu, Sergiu Sava, Mîndrescu şi Smărăndoiu.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.