Sport

MOZAIC SPORTIV: Lucescu, la egalitate cu Völler

Ziarul de Vrancea
11 ian 2013 599 vizualizări
Antrenorul formaţiei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, ocupă locul 35 în clasamentul celor mai buni tehnicieni ai primilor 12 ani ai secolului XXI, realizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

Mircea Lucescu a acumulat 36 de puncte, fiind la egalitate cu spaniolul Juande Ramos şi cu germanul Rudi Völler. Anghel Iordănescu se află, de asemenea, în clasamentul celor mai buni antrenori, pe locul 120, cu 11 puncte, la egalitate cu Gustavo Julio Alfaro (Argentina), Claudio Borghi (Argentina), Emerson Leão (Brazilia), Adnan Hamad Majeed (Irak), Lamine N'Diaye (Senegal), Martin O'Neill (Irlanda de Nord), Holger Osieck (Germania) şi Jair Picemi (Brazilia). Un alt roman prezent în ierarhia IFFHS este selecţionerul Victor Piţurcă, ocupantul locului 183, cu 3 puncte, la egalitate cu Ramon Armando Cabrero (Argentina), Luigi Dei Neri (Italia), Ricardo Gomes (Brazilia), Manuel Lapuente (Mexic), Francisco Maturana (Columbia), Hernan Medford (Costa Rica) şi Ernesto Valverde Tejedor (Spania). Primii trei antrenori în această ierarhie sunt sir Alex Ferguson (180 p), José Mourinho (174) şi Arsène Wenger (165).

  
Cazul rapidiştilor reclamanţi a fost suspendat

 

Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a suspendat judecarea cazurilor celor nouă jucători rapidişti pană la încheierea procedurii de insolvenţă în care se află SC FC Rapid SA. Fotbaliştii Daniel Oros, Ovidiu Burcă, Ionuţ Voicu şi Alexandru Ioniţă au depus memorii doar pentru plata salariilor restante, în timp ce Rui Duarte, Ovidiu Herea, Mihai Roman, ştefan Grigorie şi Nicolae Grigore au solicitat Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor şi încetarea raporturilor contractuale.

Amical Braşov - Şahtar?

 
Conducerea FC Braşov încearcă perfectarea unui amical cu formaţia condusă de Mircea Lucescu, Şahtar Doneţk, pentru data de 17 februarie, informează site-ul oficial al grupării ardelene. "Sunt şanse ca în data de 17 februarie FC Braşov să dispute o partidă amicală în compania celebrei Şahtar Doneţk, formaţia revelaţie a acestei ediţii de Liga Campionilor, antrenată de Mircea Lucescu", se precizează pe site-ul citat. în perioada 1 - 19 februarie, formaţia braşoveană va efectua un stagiu de pregătire în Antalya, în cadrul căruia au fost stabilite pană acum cinci partide amicale: la 6 februarie cu FK Novi Pazar (Liga I din Serbia), la 8 februarie cu FK Donji Srem (Liga I din Serbia), la 11 februarie cu Ferencvaros (Liga I din Ungaria), la 14 februarie cu FK AS Trencin (Liga I din Slovacia) şi la 18 februarie cu FC Sonderjyske (Liga I din Danemarca). În afară de aceste meciuri, FC Braşov urmează să mai dispute o partidă amicală la 3 februarie cu un adversar care va fi stabilit ulterior.

Asanovic a venit la Severin

 


Băiatul fostului internaţional al Iugoslaviei şi, ulterior, Croaţiei, Aliosa Asanovic, Antonio (21 de ani), a semnat un contract pe şase luni cu ocupanta penultimului loc din Liga I, CS Turnu Severin. Antonio Asanovic a jucat pentru Hajduk Split, dar a cerut clubului croat să devină jucător liber. "Numele de Asanovici este o povară pentru mine, dar visul meu este să ajung să joc la AC Milan sau Manchester City. Vreau să fac jocuri bune, să ajung în echipa naţională a Croaţiei", a spus, pentru site-ul oficial al grupării mehedinţene, Antonio Asanovic. Antonio a venit la Drobeta Turnu Severin însoţit de tatăl său Aliosa. În prezent, fostul internaţional croat este antrenor secund la Lokomotiv Moscova, unde este asistentul fostului selecţioner croat, Slaven Bilic.


Jipa în locul lui Tene


Tehnicianul Dumitru Jipa a devenit antrenorul portarilor la Petrolul Ploieşti, în locul lui Florin Tene, care a decis să facă parte din staful lui Cornel Ţălnar la Dinamo Bucureşti. "După despărţirea de Florin Tene, oficialii Petrolului au numit, astăzi, noul antrenor secund al primei echipe, responsabil cu pregătirea portarilor. Staff-ul seniorilor va fi completat, astfel, de către Dumitru Jipa, fostul jucător şi tehnician al «galben-albaştrilor» revenind în postura în care s-a mai aflat pe parcursul mai multor sezoane", a notat sursa citată. În ultimele luni, Dumitru Jipa a activat tot în cadrul clubului prahovean, lucrand cu portarii de la Centrul de copii şi juniori. Lotul echipei Petrolul se va reuni la 16 ianuarie, la Ploieşti, sub conducerea antrenorului principal Cosmin Contra.

Guardiola, în atenţia lui Abramovici

Patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, îi va oferi fostului antrenor al echipei FC Barcelona, Pep Guardiola, un contract de 18 milioane de lire sterline pe an, pentru a prelua în vară conducerea tehnică a formaţiei londoneze, informează express.co.uk. Potrivit sursei citate, Abramovici este foarte hotărat să obţină serviciile lui Guardiola, deşi acesta ar fi dorit şi de Bayern München, Manchester United şi Manchester City. Roman Abramovici îi va oferi tehnicianului un contract pe trei ani, cu un salariu total de 54 de milioane de lire sterline, mai mult de dublu faţă de salariul celui mai bine plătit antrenor din fotbalul britanic, Alex Ferguson (Manchester United, 7,6 milioane de lire sterline pe an).


Record la tie-break


Doi jucători din Principatul Monaco au intrat în cartea recordurilor după ce au reuşit cel mai lung tie-break din istoria tenisului, 36-34, în calificările turneului ITF de la Plantation (Florida). Benjamin Balleret s-a impus în faţa lui Guillaume Couillard, cu scorul de 7-6 (36-34), 6-1. Cei doi jucători fac parte din echipa de Cupa Davis a Principatului Monaco. "La 20/20, am început să radem. Evident, nu ne gandeam că primul set va dura atat de mult", a declarat Balleret, numărul 636 mondial. Cel mai lung tie-break în circuitul ATP s-a înregistrat în 1985, la Wimbledon, cand Michael Mortensen şi Jan Gunnarsson au învins la dublu perechea John Frawley/Victor Pecci, cu scorul de 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (26-24).  La Wimbledon a avut loc şi cel mai lung meci din istorie, în iunie 2010, cand americanul John Isner l-a învins pe francezul Nicolas Mahut, scor 6-4, 3-6, 6-7 (7-9), 7-6 (7-3), 70-68, după 11 ore şi cinci minute de joc.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.