Sport

VIDEO!!!Ca-n Romania!!!Patinoarul statului închis, patinoarul privat aglomerat

Dan Chiriac
10 ian 2013 1142 vizualizări
Inagurat cu mare fast de fostul ministru al sportului, Sorina Plăcintă, patinoarul cu gheaţă uscată din Sud este deschis doar pe hartie u în acest timp, în Piaţa Unirii, sute de focşăneni încearcă arta patinajului pe suprafaţa îngheţată de o firmă privată din Bacău u “Patinoarul este deschis, dar nu avem clienţi”, susţine Petrea Vîlcu, directorul clubului focşănean, care are pe inventar investiţia abandonată din Sud

În decembrie 2009, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, fostul ministru al Sportului, focşăneanca Sorina Plăcintă, a inagurat cu fast un patinoar cu gheaţă uscată în cartierul Sud al Focşaniului. După ce a funcţionat o scurtă perioadă de timp, patinoarul a fost dat uitării de focşăneni, însă a intrat în atenţia autorităţilor statului, care au vrut să ştie cum s-au cheltuit banii. CS Unirea Focşani administrează în acest moment patinoarul din cartierul Sud, construit la iniţiativa fostului ministru al Sportului. Investiţia de 150.000 de euro făcută în precedenta campanie electorală s-a dovedit a fi una neapreciată de focşăneni sau poate că autorităţile nu ştiu să promoveze acest mod de petrecere a timpului liber.


Alternativa din centru


În luna decembrie 2012, în Piaţa Unirii a fost montat un patinoar privat mult mai mare, care atrage zilnic copii şi tineri. În schimb, în Sud, niciun focşănean nu este interesat să patineze pe pationarul din cartier. “Arată jalnic! Nu s-a mai folosit de nu ştiu cand. Banii au fost investiţi degeaba. Nu l-a mai folosit nimeni de 2-3 ani. Pentru noi, cei din Sud ar fi fost bine să funcţioneze. Nu am mai fi dus copiii pană în centru, iar cei care-l administrează ar fi scos şi un ban de pe urma exploatării”, ne-a spus un focşănean din cartierul Sud. Părerea sa este susţinută de un alt locuitor din zona stadionului. “A fost folosit doar atunci cand a fost inagurat. Ar fi fost bine pentru copiii noştri să aibă unde patina. S-au investit banii aiurea. A fost scump, şi nu s-a înţeles nimic de el”, ne-a spus Adrian Dumitru.


Patinoar deschis doar pe hartie

Cu toate că nu este folosit, administratorul patinoarului susţine că focşănenii pot veni să patineze aici. “Patinoarul este deschis, dar nu avem clienţi”, ne-a precizat Petrea Vîlcu, directorul clubului focşănean. Reprezentanţii clubului spun că ora de patinaj costă 10 lei, plus 10 lei închirierea patinelor, la fel ca-n Piaţa Unirii, iar promovare sau publicitate nu se poate face în condiţiile în care nu există bani. Patinoarul cu gheaţă uscată nu a mai fost închiriat de nimeni în ultimul an. Pe uşa vestiarului de la patinoar există trei afişe, care anunţă că ora de patinaj costă 10 lei, iar programul de funcţionare este luni-vineri 16.00-23.00 şi sambătă şi duminică de la 12.00-23.00. Cei interesaţi pot suna la numărul de telefon de la CS Unirea Focşani 0237231455. Căderile de zăpadă din ultimele zile au acoperit suprafaţa patinoarului cu un strat gros. Focşănenii s-au orientat însă spre patinoarul din Piaţa Unirii. “Mi-a plăcut aici, e super tare. Am auzit că există un patinoar şi în Sud, dar de cand a fost deschis cel din Piaţa Unirii vin doar aici”, ne-a spus un tanăr care patina în Piaţa Unirii. (Dan CHIRIAC)

Bani duşi pe ... gheaţă

În Romania au fost construite şase patinoare cu gheaţă uscată, de cate 150.000 de euro fiecare. Acestea au fost acordate pe timpul ministrului PD-L Sorina Plăcintă firmei MBS Group, care aparţine fostului său coleg de partid, Gabriel Silagyi. Curtea de Conturi a sesizat procuratura în acest caz. Potrivit inspectorilor financiari, aproape un milion de euro s-a cheltuit pentru a construi patinoare în mai multe oraşe. “Repartizarea investiţiilor în teritoriu s-a făcut discreţionar, fără o fundamentare riguroasă. Listele pentru investiţii s-au schimbat de 15-16 ori pe an”, arată inspectorii de la Curtea de Conturi. Concluzia celor de la Curtea de Conturi a fost că “achiziţionarea şi instalarea patinoarelor s-a realizat fără respectarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice şi a fost făcută la preţuri supraevaluate”. 70.000 de lei a fost amenda primită în 2011 de Clubul Sportiv Unirea, care administrează patinoarul din Sud. Sancţiunea a fost aplicată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, care au susţinut că beneficiarii nu au respectat o serie de cerinţe cand a fost făcut contractul de achiziţie. Şi baronul Oprişan a intenţionat să amendeze CS Unirea cu 10.000 de lei pe motiv că nu ar fi avut acordul Consiliului Judeţean pentru amplasarea patinoarului, fără autorizaţie de construcţie. La acest moment, amenzile au fost contestate în justiţie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.