Sport

Nemţii ne-au scuturat la handbal

Ziarul de Vrancea
10 ian 2013 487 vizualizări
Naţionala de handbal masculin a Romaniei a fost învinsă miercuri, la Stuttgart, de reprezentativa Germaniei, scor 25-35 (12-19), în meci amical.

Germanii au luat meciul în serios încă din start, conducand cu 3-0, tricolorii apropiindu-se doar la mijlocul reprizei secunde (9-8). În continuare, nemţii au condus autoritar ostilităţile, iar în min. 56 au avut diferenţa maximă, 34-21. Pentru Romania au marcat Şimicu 5, Ghionea 4, Talas 2, Ghiţă 2, Grasu 2, Sadoveac 2, Ramba 2, Florea 2, Dospinescu 1, Criciotoriu 1, Novanc 1 şi Rotaru 1.


CFR Cluj, lider între cluburile romaneşti


Echipa CFR Cluj a urcat 11 poziţii şi ocupă locul 31, cu 190 de puncte, în clasamentul pe anul 2012 al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia romană cel mai bine clasată în această ierarhie. CFR Cluj se află la egalitate cu formaţiile Lazio Roma (Italia) şi Ulsan Hyundai (Coreea de Sud). Următoarea echipă romană din clasament este Steaua Bucureşti, care ocupă locul 48, în coborare de pe 41. Celelalte echipe romaneşti care apar în clasament ocupă poziţiile: Rapid Bucureşti - 93; FC Vaslui - 160; Dinamo - 217; Petrolul - 313; Astra Giurgiu - 338; Concordia Chiajna - 377; Oţelul - 393. Pe primele trei locuri sunt clasate în ordine CF Barcelona, Chelsea, Boca Juniors şi Atletico Madrid, ultimele două, la egalitate.

Orădenii, învinşi greu la Istanbul


Campioana Romaniei la polo CSM Oradea a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formaţia turcă Galatasaray Istanbul, scor 5-6 (2-4, 0-1, 2-1, 1-0) în cea de-a şasea partidă din grupa D a Ligii Campionilor.   Tot miercuri s-a jucat derby-ul grupei, între Partizan Belgrad şi Szeged Beton, scor 8-6, ungurii fiind învinşi pentru prima dată. În primele cinci meciuri din grupa D, orădenii au pierdut, pe teren propriu, cu Szegedi, scor 9-14 şi cu Partizan Belgrad, în deplasare, cu 7-8, respectiv cu Spandau 04 Berlin, 5-13, dar au şi caştigat, acasă, meciul cu Galatasaray Istanbul, scor 11-8 şi cu Spandau, cu 11-7.  După şase etape, Szeged este lider, cu 15 puncte, urmată de Partizan, cu 10, Galatasaray, cu 7, CSM Oradea, cu 6 şi Spandau, cu 3.  Campioana Romaniei mai are de jucat două meciuri în grupa D, pe teren propriu, cu Partizan Belgrad (23 ianuarie) şi în deplasare, cu Szeged (6 februarie).  Obiectivul campioanei Romaniei este trecerea de faza grupelor, care ar însemna o clasare în primele patru locuri.

Antrenament pentru Final Four


Echipa de baschet feminin ICIM Arad a obţinut miercuri, în deplasare, cea de-a cincea victorie consecutivă din grupa B a Ligii Europei Centrale (CEWL).  Echipa antrenată de Dan Moraru s-a impus în faţa formaţiei cehe Valosun Brno, scor 78-94 (33-45) şi a acumulat zece puncte, fiind pe prima poziţie în clasamentul grupei B. ICIM este calificată la Turneul Final Four al competiţiei încă din luna decembrie, după etapa a IV-a şi mai are de jucat o singură partidă, cu DSK Praga, în faţa propriilor fani, pe 23 ianuarie.


Robles vrea să se retragă


Atletul cubanez Dayron Robles, campion olimpic în 2008 în proba de 110 metri garduri, nu va participa la sezonul de iarnă şi s-ar putea retrage din activitate din cauza accidentărilor, a declarat antrenorul său, Santiago Antuñez. Ales cel mai bun antrenor în 2010 de Federaţia Internaţională de Atletism, Antuñez a precizat că Robles este dezamăgit de accidentarea suferită în finala olimpică de la Londra, caştigată de americanul Aries Merritt. Dayron Robles, în varstă de 26 de ani, a avut mai multe accidentări în 2012.
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.