Sport

MOZAIC SPORTIV: Mai încearcă odată cu Mutu

Ziarul de Vrancea
8 ian 2013 486 vizualizări
Noul antrenor al formaţiei AC Ajaccio, Albert Emon, a declarat că se bazează pe atacantul Adrian Mutu, care are o "experienţă enormă şi mare maturitate de joc", Adrian Mutu nu a evoluat în partida cu Rouen, din 32-imile Cupei Franţei, după ce a revenit cu întarziere la echipă.

Pe de altă parte, site-ul italian palermotoday.it scrie că Mutu este dorit de conducătorii formaţiei Palermo, care vor un atacant "cu experienţă". "Mutu se află acum în Corsica, pe pămantul lui Napoleon. împăratul roman joacă la Ajaccio, după ce a evoluat la Cesena: el suferă de dorul italian şi ar reveni cu plăcere în fotbalul său. Contractul cu Ajaccio expiră în 2014, jucătorul este în formă, simţul golului este la fel, chiar dacă are 34 de ani. Costă mai puţin de un milion. Problema este salariul", a notat sursa citată.


Un gigant în baschetul romanesc


Cel mai înalt baschetbalist din Liga Naţionale masculine, Ivo Hoger, care măsoară 2,25 metri, evoluează la BC Farul Constanţa, pivotul ceh, în varstă de 30 ani, semnand un contract valabil pană la finele sezonului cu gruparea de la malul Mării Negre. Baschetbalistul ceh a devenit cel mai înalt jucător al Ligii Naţionale, devansandu-l pe Ionuţ Drăguşin care este mai "scund" cu patru centrimetri. Hoger vine de la vicecampioana Georgiei, Olimpi Tbilisi, unde a evoluat opt partide. De-a lungul carierei Ivo Hoger a mai trecut pe la Union Olimpija Ljublijana, Triglav Kranj (ambele Slovenia), Kapfenberg Bulls, St. Polten (ambele Austria), BC Sparta Praga (Cehia), ţSKA Sofia (Bulgaria), Svendborg Rabbits (Danemarca), AEL Limassol (Cipru) şi Fukuoka (Japonia).


Handbaliştii anului


Francezul Daniel Narcisse şi brazilianca Alexandra do Nascimento au fost desemnaţi cei mai buni handbalişti ai anului 2012, a anunţat, ieri, Federaţia Internaţională de Handbal. Narcisse, în varstă de 33 de ani, a obţinut 25 la sută din voturi şi îi succede în palmares danezului Mikkel Hansen, clasat al doilea în acest an, cu 21 la sută din voturi. Handbalistul francez, dublu campion olimpic şi mondial, va primi trofeul la 27 ianuarie, la Barcelona, în ziua finalei Campionatului Mondial. Pe locul trei s-au situat la egalitate, cu 18 la sută din voturi, polonezul Filip Jicha, suedezul Kim Andersson şi spaniolul Julen Aguinagalde. Jucătoarea echipei Hypo Niederösterreich, Alexandra do Nascimento, a fost cea mai bună marcatoare la Campionatul Mondial din 2011 şi a devenit prima hadbalistă din Brazilia care caştigă acest trofeu. Alexandra do Nascimento a primit 28 la sută din voturi şi le-a devansat pe Heidi Løke (Norvegia) şi Bojana Popovic (Muntenegru), ambele cu cate 24 la sută din voturi, şi pe Andrea Penezic (Croaţia) şi Katarina Bulatovic (Muntenegru), ambele cu cate 12 la sută din voturi.


Au pierdut la... regulament


Echipa naţională de volei feminin cadete a Romaniei a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2013, deşi a încheiat grupa D preliminară din Slovenia pe locul secund. Tricolorele mici au încheiat luni seară grupa D de calificare la turneul final al CE cu un bilanţ de trei victorii şi două înfrangeri, cu nouă puncte în clasament. Victoria de luni, cu Bulgaria (3-1), a adus bucurie în tabăra echipei Romaniei, toată lumea crezand că s-a obţinut calificarea, însă lucrurile au stat cu totul altfel şi a urmat dezamăgirea în scurt timp. Deoarece ediţia 2013 a CE se dispută în două ţări (Serbia şi Muntenegru) s-au pierdut un loc calificativ, iar o echipă de pe locul II, cu cea mai slabă linie de clasament din  cele cinci grupe, a ratat calificarea. Aceasta a fost Romania.


Messi mulţumeşte la toată lumea


Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a declarat, la Zürich, că este uimitor faptul că a primit pentru a patra oară consecutiv Balonul de Aur: " Vreu să împart acest trofeu cu toţi coechipierii mei de la Barcelona şi în mod particular cu Andres Iniesta care este aici cu mine. Este o onoare pentru mine să mă pot antrena în fiecare zi alături de el. Vreau de asemenea să le mulţumesc coechipierilor mei din naţionala Argentinei. Mulţumesc tuturor persoanelor care m-au votat, familiei mele, prietenilor, soţiei şi copilului meu, care este cel mai bun lucru care mi s-a întamplat vreodată", a spus Messi.


Debandadă la Sporting


Oficialii clubului portughez Sporting Lisabona au anunţat, luni seară, că au reziliat contractul tehnicianului belgian Franky Vercauteren şi l-au numit în funcţia de antrenor principal pe Jesualdo Ferreira.  Vercaueteren a fost numit în această funcţie la sfarşitul lunii octombrie. Jesualdo Ferreira, în varstă de 66 de ani, ocupa postul de director sportiv la Sporting Lisabona de la mijlocul lunii decembrie. Ferreira a fost demis, în noiembrie, de conducerea tehnică a formaţiei Panathinaikos Atena. El este al treilea antrenor al echipei Sporting în acest sezon, după Vercauteren şi Ricardo Sa Pinto. Ferreira a caştigat trei titluri consecutrive cu FC Porto, între 2007 şi 2009, şi a mai pregătit şi celelalte două mari echipe din Portugalia, Benfica Lisabona şi Sporting Braga. Echipa din Lisabona, de 18 ori campioană a Portugaliei, traversează unul dintre cele mai slabe sezoane din istoria sa. După disputarea a 13 etape, Sporting ocupă locul 12 în clasament, cu 12 puncte, unul peste formaţiile aflate în zona retrogradării, reuşind doar două victorii în actuala ediţie de campionat. Sporting a fost eliminată din Liga Europa şi din Cupa Portugaliei.


Un "caine" la Cupa Africii


Fundaşul echipei Dinamo Bucureşti, Paul Koulibaly, a fost păstrat în lotul Burkinei Faso pentru Cupa Africii pe Naţiuni, după ce selecţionerul Paul Put a anunţat ultimii patru jucători care au fost scoşi din grup pentru această competiţie. De asemenea, în lotul pentru turneul final a fost păstrat şi fostul mijlocaş dinamovist Djakaridja Koné.Tehnicianul belgian al Burkinei Faso, Paul Put, a renunţat la portarul Abdoul Ouattara (JC Abidjan) şi la fundaşii Soumaila Belem (Africa Sports), Bakary Soro (Arles-Avignon) şi Aboubacar Zerbo (Etoile Filante Ouagadougou). Cupa Africii pe Naţiuni se va disputa în perioada 19 ianuarie - 10 februarie, în Africa de Sud, iar Burkina Faso a fost repartizată în grupa C, alături de reprezentativele Nigeriei, Zambiei (deţinătoarea trofeului) şi Etiopiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.