Sport

Paraschiveanu, convocat la lotul naţional al Romaniei

Dan Chiriac
7 ian 2013 686 vizualizări
Boxerul format la CS Unirea Focşani a plecat într-un cantonament la Piatra Arsă şi pregăteşte participarea la campionatele europene şi mondiale u Paraschiveanu a caştigat în 2012 toate competiţiile la care a luat parte

Boxerul Cătălin Paraschiveanu a început anul 2013 cu o veste excelentă. Federaţia Romană de Box l-a convocat pe focşănean la lotul naţional, la categoria 75 de kilograme. Paraschiveanu a devenit titularul categoriei şi va reprezenta Romania la Campiponatele Europene din Rusia. De asemenea, Paraschiveanu va participa în luna noiembrie la Campionatele mondiale, locul de desfăşurare urmand a fi stabilit ulterior. Boxerul focşănean a intrat deja în programul de pregătire al lotului naţional. Ieri, acesta a plecat la Piatra Arsă, în munţii Bucegi, acolo unde lotul naţional se va pregăti timp de cateva săptămani. „Este cea mai bună veste la acest început de an. Cătălin se va pregăti sub comanda lui Marian Simion şi va reprezenta Romania la europenele din Rusia şi apoi la mondiale. Va participa la categoria 75 de kilograme, acolo unde a obţinut în ultimii ani cele mai multe succese. În acest moment, Cătălin este campion naţional, universitar şi caştigător al Cupei Romaniei şi a Cupei Moldovei, competiţiie la care au luat parte boxeri din Ucriana, Ruisa sau Moldova”, ne-a spus Ionuţ Paraschiveanu, fratele boxerului, cel care îi este şi manager.


A caştigat tot ce se poate


Succesele au curs pentru boxerul focşănean în 2012. În luna martie, Cătălin Paraschiveanu a obţinut victoria la Cupa Romaniei la box, competiţie desfăşurată la Arad. Acolo, boxerul a concurat la categoria 75 de kilograme. După o discuţie cu antrenorul său, maestrul Relu Auraş, sportivul a decis să urce în greutate. A caştigat cu ceva emoţii, dar a confirmat încă o dată valoarea sa. La campionatele naţionale de la Reşiţa, acesta a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Boxerul focşănean a caştigat titlul naţional la box, după ce în anii trecuţi a pierdut finala în faţa unor boxeri care au participat la Jocurile Olimpice. Legitimat în prezent la SC Bacău, boxerul format la CS Unirea Focşani are ca obiectiv participarea la Jocurile Olimpice din 2016. Paraschiveanu a caştigat partidele disputate la campionatul naţional de la Reşiţa. După un prim tur liber şi o victorie la pas în sferturile de finală, Paraschiveanu l-a învins în semifinale pe Adrian Alexandru, de la Dunărea Călăraşi. Cătălin Paraschiveanu a luptat în finala campionatului naţional cu Orlando Chirvase, pe care l-a învins la puncte. Paraschiveanu a obţinut apoi victorii şi la Cupa Moldovei şi la Cupa Romaniei. „Performanţele realizate de el au fost apreciate din plin de autorităţile din Bacău. La finalul anului trecut, Primăria Bacău a alocat aproape 50.000 de euro pentru premierea celor mai buni sportivi din judeţ. Pentru Cătălin a fost cel mai bun an şi avem speranţe că şi 2013 va fi plin de realizări”, ne-a mai spus Ionuţ Paraschiveanu. Suma alocată de autorităţile băcăuane este uimitoare, dacă ne gandim la ce ce întamplă la Focşani. Sportivii vranceni au primit doar 9.300 de lei pentru rezultatele din anul precedent. Regretul este cu atat mai mare cu cat primarul liberal din Bacău, Romeo Stavarache, este un vancean plecat din comuna Cîmpineanca.


De unde a plecat?


Cătălin Paraschiveanu a fost format ca sportiv la CS Unirea Focşani sub îndrumarea maestrului Ion Zaharia. Ulterior, boxerul a fost pregătit de Victor Lupu, Nicolae Scutaru şi Mihai Ichim. A obţinut medalii naţionale la juniori, iar la 18 ani a plecat prin transfer la Dinamo Bucureşti. Apoi, după ceva neînţelegeri cu clubul Ministerului de Interne, a ajuns la SC Bacău. Modest, Cătălin speră să facă dovada valorii în ring. "Vreau să le mulţumesc celor care mi-au fost aproape, fratelui meu, Ionuţ, familiei, antrenorilor. Mă voi pregăti intens pentru a avea o comportare cat mai bună la europene şi mondiale”, ne-a spus Cătălin Paraschiveanu. Boxerul este pariul vrancenilor pentru Olimpiada din 2016. După Alin Moldoveanu, Vrancea se poate gandi în anii următori la o altă medalie olimpică. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.