Sport

Un pas pană la tablou

Ziarul de Vrancea
6 ian 2013 426 vizualizări
Hănescu mai are de trecut un tur de calificări la marele turneu de la Auckland * toate jucătoarele noastre de tenis fruntaşe sunt în Tasmania

Tenismanul Victor Hănescu a acces, în ultimul tur de calificări la turneul de 433.440 de dolari de la Auckland. După ce a dispus cu 6-1, 6-1 de Sam Matheson (Noua Zeelandă), Hănescu a trecut ceva mai greu (6-3, 2-6, 7-5) de Flavio Cipolla (Italia). Principal favorit al calificărilor Victor va susţine meciul decisiv pentru accesul pe tabloul principal cu australianul Greg Jones.
În proba de dublu al turneului WTA de la Hobart (Tasmania, Australia), cuplul romanesc Irina Begu / Simona Halep a trecut de primul tur, dispunand de favoritele numărul 4, Liga Dekmeijere/Megan Levy (Letonia/SUA), scor 7-5, 6-3. În turneul de simplu, Irina Begu va juca în primul tur cu jucătoarea bulgară Ţvetana Pironokova, iar Simona Halep cu Laura Arruabarrena (Spania).
Şi cele mai bune jucătoare din Romania sunt prezente în Insula Tasmania: Monica Niculescu se va confrunta cu Mandy Minella (Luxemburg), iar Sorana Cîrstea cu germana Mona Barthel.
* Turneul feminin de 500 mii de dolari de la Shenzen, în care Monica Niculescu a ajuns pană în finală, a fost caştigat de marea favorită, jucătoarea chineză Li Na (nr. 7 WTA), care a învins-o, în finală, pe favorita nr. 5, Klara Zakopalova (Cehia) cu 6-3, 1-6, 7-5. La acest turneu au  mai participat Alexandra Cadanţu şi Edina -Hall, eliminate în primul tur. Şi la Auckland s-a impus principala favorită, Agnieszka Radwanska (Polonia, 4 WTA), 6-4, 6-4 în finală cu belgianca Yanina Wickmayer (23 WTA). Acesta este al 11-lea titlu WTA pentru Agnieszka Radwanska. La turneul de la Auckland au participat şi romancele Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur de Heather Watson, şi Simona Halep, eliminată în turul doi chiar de Radwanska. În fine, Serena Williams a caştigat finala de la Brisbane, 6-2, 6-1 cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova.  Serena Williams, numărul 3 mondial, a obţinut al 47-lea trofeu la simplu din cariera sa, începută în septembrie 1995.
* Spania a caştigat, la Perth, Cupa Hopman, competiţie de tenis pentru echipele naţionale mixte, învingand în finală Serbia, cu scorul general de 2-1. Echipa Spaniei îi succede în palmares Cehiei, caştigătoarea din 2012. Spaniolii au mai caştigat Cupa Hopman în 1990, 2002 şi 2010. Starul sarb Novak Djokovic şi-a făcut treaba în primul meci, dispunand cu 6-3, 7-6 de Fernando Verdasco. Însă, deşi favorită, Ana Ivanovic, a pierdut meciul cheie cu Anabel Medina (4-6, 7-6, 2-6). La dublu, Anabel şi Fernando au caştigat cu 6-4, 7-5 meciul cu Ana şi "Nole".
* Finale în turnee masculine: Richard Gasquet (Franţa, nr. 2) - Nikolai Davîdenko (Rusia) 3-6, 7-6, 6-3 la Doha; Andy Murray (Marea Britanie) - Grigor Dimitrov (Bulgaria) 7-6, 6-4 la Brisbane; Janko Tipsarevic (Serbia, nr. 2) - Roberto Bautista (Spania) 3-6, 6-1, 6-3 la Chennai (India).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.