Sport

Monica, în semifinale la Shenzen

Ziarul de Vrancea
3 ian 2013 522 vizualizări
Jucătoarea de tenis Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la Shenzhen (China), turneu dotat cu premii în valoare totală de 500.000 de dolari

. Monica Niculescu a trecut în sferturile de finală de sportiva chineză Ymiao Zhou, scor 6-4, 6-2, după o oră şi 32 de minute de joc.  În semifinale, Niculescu o va întalni pe Klara Zakopalova (Cehia/favorita numărul 5), care a trecut de sportiva franceză Marion Bartoli (numărul 2), scor 6-3, 6-2. Pe partea cealaltă de tablou s-au calificat două spotive din China: Li Na, principala favorită a dispus cu 6-3, 6-3 de Bojana Jovanovski (Serbia), iar Shuai Peng (nr. 6) a învins-o cu 2-6, 7-5, 6-2 pe germana Annika Beck.
Un junior în lotul de Cupa Davis
Tenismanul junior Patrick Ciorcilă, în varstă de 16 ani ( locul 988 ATP), a fost convocat în lotul "tricolorilor" pentru meciul de Cupa Davis cu Danemarca, programat în perioada 1-3 februarie. "Rămanem consecvenţi ideii de a aduce un junior în randul echipei de Cupa Davis. Astfel, după prezenţele în echipă ale lui Alex Ghilea şi Florin Brăguşi, acum va lua contact cu echipa şi juniorul Patrick Ciorcilă. Acesta a avut un an foarte bun şi este unul dintre cei mai în formă tineri jucători romani", a declarat Ciprian Porumb, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Romaniei. Meciul dintre Romania și Danemarca, din cadrul turului întai al Grupei I Euro/Africa din Cupa Davis, va avea loc în perioada 1-3 februarie, în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj.


Încredere în acţionariat


Director general Narcis Răducan îşi exprimã intr-un comunicat "convingerea că "acţionarul majoritar al FC Oţelul Galaţi nu poate fi manat decat de cele mai bune intenţii" si le transmite suporterilor ca situaţia clubului este stabilă. "Referitor la subiectul vehiculat ultimele zile în presă, doresc să le transmit suporterilor şi partenerilor FC Oţelul Galaţi că situaţia clubului este sub control, deci stabilă. De asemenea, îmi exprim convingerea că acţionarul majoritar al FC Oţelul Galaţi nu poate fi manat decat de cele mai bune intenţii, aceasta fiind şi linia exprimată în mod public, prin intermediul unui comunicat de presă, încă de la preluarea clubului. Proiectul Campioanei şi Supercampioanei Romaniei, ediţia 2011, este de a reuşi noi performanţe, target îmbrăţişat de acţionariatul clubului nostru", se precizeaza într-un comunicat pe site-ul otelul-galati.ro, semnat de Răducan. Confoem Sport.ro, care citează Pro TV, fosta campioană are in conturi peste 10 milioane de euro.


Safta s-a întors la Oltchim


Handbalista Nicoleta Safta, în varstă de 18 ani, revine în lotul echipei Oltchim Ramnicu Valcea după aproximativ trei luni în care a evoluat sub formă de împrumut la vicecampioana Romaniei, "U" Jolidon Cluj. " Nicoleta Safta e în ultimul an de şcoală, revine în lotul nostru, chiar dacă nu va putea juca în Liga Campionilor, ea evoluand deja pentru Cluj. Postul este bine acoperit pentru Liga Campionilor, dar în Liga Naţională are drept de joc şi ne poate ajuta", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, preşedintele CS Oltchim Ramnicu Valcea, Petre Berbecaru. Nicoleta Safta, care evoluează ca pivot, a fost împrumutată de clubul Oltchim la "U" Jolidon Cluj, la 11 octombrie 2012, special pentru meciurile din grupele Ligii Campionilor ale vicecampioanei Romaniei. Calificată în premieră în această fază a competiţiei, "U" Jolidon Cluj a încheiat fără niciun punct grupa din care au mai făcut parte formaţiile Krim Ljbljana, Györ ETO şi Podravka Koprivnica.


Del Bosque - el mejor


Antrenorul Vicente Del Bosque, campion european cu Spania, a fost desemnat cel mai bun selecţioner al anului 2012, conform unui clasament al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Vicente del Bosque a fost urmat de selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli şi de Luis Fernando Tena, antrenorul Mexicului. Locul patru a revenit germanului Joachim Löw, iar pe cinci selecţionerul Zambiei, Herve Renard. În ordine pe locurile VI-X se află Alejandro Sabella (Argentina), Paulo Bento (Portugalia), José Pekerman (Columbia), Fabio Capello (Anglia), Reinaldo Rueda (Ecuador) şi Alberto Zaccheroni (Japonia), ultimii doi, la egalitate.


Katanec, noul selecţioner al Sloveniei


Fostul fundaş sloven Srecko Katanec a fost numit în funcţia de selecţioner al Sloveniei, a anunţat, Federaţia Slovenă de Fotbal, pe site-ul oficial. Katanec îl înlocuiteşte pe Slavisa Stojanovic, demis la 9 decembrie, după rezultatele slabe din preliminariile Cupei Mondiale 2014. Slavisa Stojanovic, al cărui contract expira în 2013 şi care i-a succes în octombrie 2011 lui Matjaz Kek, are două victorii, două remize şi cinci înfrangeri în nouă meciuri.  La 49 de ani, Srecko Katanec a mai condus naţionala Sloveniei la Euro 2000 şi la CM-2002, la ultima competiţie menţionată,  Slovenia eliminand Romania într-o dublă manşă de baraj.


Cris pleacă de la Galata


Gruparea turcă Galatasaray a reziliat contractul fundaşului brazilian Cris, venit la începutul sezonului de la Olympique Lyon. "Contractul cu fotbalistul nostru Cristiano Marquez Gomez a fost reziliat de comun acord", a afirmat conducerea clubului. Cris, 35 de ani, semnase, în septembrie, un contract cu Galatasaray, dar a jucat puţin, fiindu-i reproşată lipsa de formă şi faptul că e prea gras.  El a jucat anterior opt sezoane la Olympique Lyon.


Arbitri romani de rugby în Franţa


Doi romani vor arbitra în Federale 1 de rugby în cadrul unui schimb de experienţă între Romania şi Franţa. Robert Diaconescu va conduce partida dintre Langon - Marmande (20.01), iar Ionuţ Bodea va fluiera meciul dintre Vienne şi Strasbourg (27.01).  În perioada 21-31 martie 2013, Diaconescu va participa la Campionatul European U18 de la Grenoble (Franţa). De asemenea, FIRA AER a desemnat brigăzi romaneşti la mai multe meciuri din Cupa Europeană a Naţiunilor 1A şi 1B, astfel: 23 februarie CEN grupa 1A - Vlad Iordăchescu, Radu Petrescu, Dănuţ Frăsineanu: Portugalia - Belgia; 9 martie CEN grupa 1B-Iordăchescu, Bogdan Miliţa, Bodea: Cehia - Germania; 6 aprilie CEN grupa 1 B - Petrescu: Ucraina-Moldova; 6 aprilie CEN grupa 2 A- Iordăchescu: Malta - Elveţia


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.