Sport

Monica Niculescu, start lansat

Ziarul de Vrancea
2 ian 2013 515 vizualizări
Încă dinaintea schimbării anului, tenisul şi-a încărcat motoarele pentru primele turnee ale noului sezon. Printre jucătorii care bat terenurile din emisfera australă se numără şi un important contigent de romani * Monica a început anul cu două victorii în China

La Shenzen (China, 500 mii de dolari), Monica Niculescu a reuşit două victorii şi s-a calificat în sferturile de finală. În primul tur, ea a trecut cu 6-4, 7-5 de jucătoarea gazdă cu wild card, Zheng Saisai, scor 6-4, 7-5 şi a dat în turul II de speranţa britanică Laura Robson, care a trecut de o altă romancă, Edina Hall (6-2, 6-1).Monica a învins-o pe Laura (cap de serie nr. 7) cu 6-2, 6-3 şi are undă liberă pentru semifinală, fiind favorită netă în partida cu chinezoaica Zhou Ymiao, care a caştigat cu 4-6, 6-2, 7-6 în faţa taiwanezei Chang Kai Cheng. Principalele favorite la Shenzen sunt Li Na (China) şi Marion Bartoli (Franţa). O altă jucătoare romană prezentă, Alexandra Cadanţu a cedat în primul tur, cu 3-6, 1-6 în faţa jucătoarei din Serbia, Bojana Jovanovski.
Monica Niculescu a făcut pereche la dublu cu italianca Maria Elena Camerin şi, împreună, cele două au reuşit o victorie frumoasă în primul tur, în faţa favoritelor nr. 3, Alla Kudriavţeva / Klara Zakopalova  (Rusia / Cehia), mai ales prin prisma scorului 6-2, 6-0. În mod neaşteptat, ele au pierdut în turul secund cu 6-3, 3-6, 7-10 în faţa cuplului Shuko Aoyama / Jessica Pegula (Japonia / SUA). Perechea Alexandra Cadanţu / Anne Keothawong (Romania / Marea Britanie a fost eliminată cu 0-6, 1-6 de principalele favorite, Ching Chan Hao şi Jan Chan Yung (Taivan).
* În turneul de la Auckland (250 mii dolari), cel mai mare oraş al Noii Zeelande, Sorana Cîrstea (favorita nr. 5)  a fost nevoită să abandoneze în partida cu britanica Heather Watson, numai după 38 de minute, după ce a pierdut primul set cu 3-6. În schimb, în turul II a acces Simona Halep, care a dispus cu 4-6, 6-3, 6-1 de olandeza Arantxa Rus. Însă acolo a dat de principala favorită, poloneza Agnieszka Radwanska şi a pierdut cu 3-6, 1-6. La dublu, SimonaHalep şi olandeza Arantxa Rus au fost eliminate în primul tur de cuplul Liga Dekmeijere /Megan Levy (Letonia/SUA), scor 4-6, 5-7.Una dintre principalele favorite, rusoaica Svetlana Kuzneţova, a părăsit turneul încă din primul tur, scor 7-6, 2-6, 6-7 în faţa olandezei Kiki Bertens. În turul I au mai fost şi alte surprize: Pauline Parmentier (Franţa) - Christina McHale (SUA)  6-4, 6-1; Jamie Hampton (SUA) - Zheng Jie (China) 7-5, 6-1.
* La Doha (Qatar), Victor Hănescu a fost eliminat din primul tur de rusul Nikolai Davîdenko, scor 2-6, 3-6.
CAS


Djokovic a pornit anul cu stangul


Liderul mondial Novak Djokovic participă în acest început de an la tradiţionala competiţie mixtă "Cupa Hopman", care se dispută la Perth (Australia), făcand echipă pentru Serbia cu Ana Ivanovic. În ultima zi a anului 2012, Serbia a învins Italia cu 2-1, cei doi coechipieri caştigandu-şi meciurile de simplu cu Andreas Seppi, respectiv, Francesca Schiavone. În partida a doua, însă, "Nole" a fost învins, ieri, de australianul Bernard Tomic, cu 4-6, 4-6, ceea ce înseamnă că în primul joc din 2013 s-a înregistrat o înfrangere pentru Djokovic. Din fericire pentru sarbi, Ana a învins-o pe Ashleigh Barty cu 6-2, 6-3, echipa slavă caştigand şi dublul. Australia învinsese Germania cu 3-0, partidă în care germana Andrea Petkovic s-a accidentat la genunchi şi a abandonat după ce a caştigat primul set cu Barty (6-4). Pe langă faptul că a fost înlocuită în echipă de Tatjana Malek, Andrea nu va putea evolua nici la Australian Open. Italia a învins Germania cu 2-1 (Malek a obţinut singurul punct pentru germani, în faţa Francescăi Schiavone). În grupa B, Spania (Fernando Verdasco şi Anabel Medina) şi SUA (Kevin Anderson - Venus Williams) au obţinut cate două victorii, la Africa de Sud şi Franţa şi învingătoarea dintre ele va decide a doua finalistă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.