Sport

MOZAIC SPORTIV Dorinel, în coada Rusiei

Ziarul de Vrancea
28 dec 2012 540 vizualizări
Echipa clasată pe ultimul loc în prima ligă din Rusia, Mordovia Saransk, a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că antrenorul Dorinel Munteanu a semnat un contract valabil pană la 31 mai 2014

Sursa citată menţionează că Munteanu, în varstă de 44 de ani, este primul antrenor străin din istoria grupării ruse. Dorinel Munteanu îl înlocuieşte la Mordovia pe Fedor Şcerbacenko. Munteanu îl va avea ca adversar în prima ligă rusă pe antrenorul Dan Petrescu (Dinamo Moscova). După disputarea a 19 etape, Mordovia ocupă ultimul loc în clasament, cu nouă puncte, la opt puncte de ultimul loc ce asigură menţinerea în prima ligă.


Oli l-a învins pe Şumi


Formaţia Al Ain, pregătită de Cosmin Olăroiu, a învins, ieri, cu scorul de 2-0, echipa Al Shaab, pregătită de Marius Şumudică, într-un meci contand pentru Cupa Emiratelor Arabe Unite.  La Al Ain, jucătorul Mirel Rădoi nu a evoluat.  Marius Şumudică a preluat echipa Al Shaab în această săptămană.


Stadion nou  pentru "panduri"


Preşedintele clubului Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că gruparea gorjeană va începe în 2013 demersurile oficiale pentru a construi un nou stadion, pe fonduri europene, pe care echipa să-l folosească în meciurile din Liga I şi Cupele Europene. Condescu a afirmat că a discutat inclusiv cu premierul Victor Ponta, care este şi deputat de Targu Jiu, despre proiectul respectiv, prim-ministrul promiţand sprijin în materializarea acestei iniţiative.  Marin Condescu a declarat că stadionul va fi proprietatea Primăriei Targu Jiu, autorităţile locale identificand deja şi terenul, dar şi pe proprietarul de la care ar urma să achiziţioneze o suprafaţă de circa 10 hectare, necesară pentru realizarea investiţiei.


Finală la Abu Dhabi


Tenismanul sarb Novak Djokovic s-a calificat în finala turneului demonstrativ de la Abu Dhabi, după ce a trecut în finală de spaniolul David Ferrer, scor 6-0, 6-3. În finală, numărul 1 mondial îl va întalni pe spaniolul Nicolas Almagro, care a dispus cu 2-6, 7-6, 6-2 de sarbul Janko Tipsarevic.


Nadal sare peste Australian Open


Tenismanul spaniol Rafael Nadal a anunţat, într-un comunicat, că nu va participa la Openul Australiei, din perioada 14-27 ianuarie, de la Melbourne, din cauza unei infecţii la stomac de care suferă de săptămana trecută şi care i-a întarziat pregătirea. Numărul 4 mondial, restabilit după o accidentare la un genunchi, şi-a reluat antrenamentele la finalul lunii noiembrie. El nu a mai jucat de la înfrangerea din turul doi la Wimbledon în faţa cehului Lukas Rosol, la 28 iunie.


Fotbalist, accidentat mortal la sanie


Fundaşul ceh Vaclav Drobny, fost jucător la Strasbourg şi Aston Villa, a murit la 32 de ani, vineri, după ce s-a izbit de un copac în timp ce se dădea cu sania, la Spindleruv Mlyn, a anunţat presa locală. Jucătorul s-a izbit de un copac, după ce a ieşit de pe pista pe care se dădea cu sania, în staţiunea de iarnă Spindleruv Mlyn, situată la 140 de kilometri la nord-est de Praga.  "Accidentul a survenit în jurul orei 2.00 dimineaţa şi în ciuda eforturilor medicilor, tanărul a murit din cauza rănilor", a anunţat poliţia locală.  Drobny a jucat în Franţa, în perioada 2002-2004, la RC Strasbourg, fiind apoi împrumutat la Aston Villa, în sezonul 2004-2005. Fundaşul a mai jucat la Sparta Praga, alături de care a caştigat titlul naţional în 2007, iar în 2010 a trecut la Bohemians. Căpitan al naţionalei de tineret a Cehiei, campioană europeană în 2002, el avea două selecţii la echipa de seniori.

Noi recorduri pentru Messi


Jucătorul argentinian de la FC Barcelona Lionel Messi este cel mai bun marcator din principalele 60 de campionate din lume în 2012 - cu 57 de goluri în 37 de partide - şi, de asemenea, cel mai eficient, cu o medie de 1,35 pe meci, potrivit Federaţiei internaţionale de istorie şi statistică a fotbalului (IHHFS).  Pe locul secund în ambele ierarhii se află portughezul de la Real Madrid. Cristiano Ronaldo, care a marcat 46 de goluri în 38 de meciuri, cu o medie de 1,21 pe joc.
După Messi şi Cristiano Ronaldo în această ierarhie urmează lituanianul Arturas Rimkeviicius, de la KFK Siaulai, cu 35 goluri în 21 de partide, cu o medie egală cu a atacantului de la Real - 1,21 pe meci.

Pentru un simplu fault


Pivotul echipei Los Angeles Lakers, Dwight Howard, a fost amendat cu 35.000 de dolari, pentru un fault asupra jucătorului Kenneth Faried, de la Denver Nuggets, au anunţat conducătorii din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA). Howard a fost eliminat în sfertul al treilea a întalnrii caştigată de Denver, scor 126-114, pentru un fault asupra lui Faried, care s-a prăbuşit pe teren, ţinandu-se de faţă. "A fost un fault, atata tot. Însă şi eu am fost victima unor faulturi mult mai dure şi atunci nimeni nu a fost eliminat", a declarat Howard după meci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.