Sport

George Trifan, cel mai bun jucător de la CSM Focşani în 2012

Dan Chiriac
27 dec 2012 1867 vizualizări
Portarul echipei de fotbal a fost desemnat de conducerea clubului pe prima poziţie în ierarhia finalului de an u Trifan este în atenţia mai multor echipe din primele două divizii din Romania

Portarul echipei de fotbal CSM Focşani a fost desemnat cel mai bun jucător al anului. Conducerea clubului i-a apreciat astfel meritele din acest an. Golkeperul a reuşit sezonul trecut să contribuie din plin la salvarea echipei de la retrogradare. Ajutat de experimentatul Vali Borş, cel căruia i-a luat locul în poartă, Trifan a ajuns să fie în atenţia mai multor cluburi din Romania. Dinamo 2 Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, CF Brăila şi mai nou chiar Oţelul Galaţi se interesează de serviciile portarului focşănean. Trifan este şi în atenţia lotului naţional de juniori a Romaniei. Acesta a luat parte în mai multe randuri la trialurile organizate de Federaţia Romană de Fotbal. Calităţile de portar a lui George Trifan au fost apreciate şi de selecţionerii reprezentativelor Romaniei la diferite categorii de varstă. Golkeperul a avut în această toamnă cateva meciuri senzaţionale, care l-au adus în atenţia cluburuilor din ligile superioare. În partida cu Rapid 2 Bucureşti, Trifan a intervenit miraculos la cel puţin cinci faze clare de gol pe care le-au avut bucureştenii. Toată lumea a fost de acord că punctele îi aparţin în mare măsură portarului. Acesta a avut un mare merit şi în obţinerea punctului în partida cu CSM Rîmnicu Sărat, meci încheiat cu scorul de 1-1.


A jucat fundaş central, înainte de a intra în poartă


George Trifan s-a născut pe 12 octombrie 1994 şi idolul său în fotbal este golkeperul Stelei, Ciprian Tătăruşanu. George este la CSM Focşani din aprilie 2007, dar a început pe un alt post. Cu o înălţime de 1,90, antrenorii l-au pus prima dată în centrul defensivei. A fost de ajuns ca la un antrenament acesta să ajungă în poartă. Acolo a rămas, iar intervenţiile sale anunţă o carieră foarte bună. Acesta a ajuns la fotbal întamplător, dar acum poate fi un nou portar de valoare pe care-l dă Focşaniul, după Sorin Colceag, Marius Bratu, Ion Paraschiv, George Sîrbu, Lucian Hristea sau Stan Gheorghiu, Jan Negoi sau Danilete Iorga. "Jucam fotbal pe maidan, iar un prieten m-a adus la fotbal. El s-a lasat ulterior. Mi-a plăcut de mic şi vreau să ajung la o echipă cu nume”, spune George Trifan. Încă junior, Trifan nu îndrăzneşte să se gandească prea departe, deşi recunoaşte că este stelist de mic şi şi-ar dori să ajungă în viitor şi în poarta celei mai titrate echipe din Romania. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.