Sport

Fotbal de Crăciun

Ziarul de Vrancea
27 dec 2012 503 vizualizări
Manchester United a caştigat un meci chinuitor de greu pe "Old Trafford" cu Newcastle şi s-a distanţat la şapte puncte în clasamentul Premier League

Ca de obicei, ligile din Anglia şi Scoţia n-au răgaz nici în zilele de sărbători invernale, în cea de-a doua zi a Crăciunului fiind programate meciurile etapei a XIX-a. În această rundă, Manchester United a profitat de eşecul vecinei şi rivalei City (campioana) şi s-a distanţat la şapte puncte în fruntea clasamentului. Numai că nu le-a fost uşor celor de la United să se impună chiar pe "Old Trafford" în meciul cu Newcastle, o echipă care încearcă să se trezească din letargia care a adus-o în partea a doua a clasamentului. N-au trecut decat trei minute şi "coţofenele" au deschis scorul, James Perch profitand de respingerea greşită a portarului de Gea la şutul lui Ba. Egalarea s-a produs în min. 25, la o lovitură liberă executată de van Persie, şut deviat de Hernandez şi, apoi, din respingerea portarului Krul mingea a fost reluată de fundaşul Johnny Evans. Însă tocmai după trei minute şi tocmai de la Evans, gazdele au intrat din nou în bucluc, fundaşul amintit deviind în proprie poartă, după ce arbitrul asistent nu a semnalizat o poziţie de ofsaid la Cissé. În partea a doua, un alt fundaş a echilibrat din nou tabela (Philippe Evra, min. 58), dar după zece minute, Papriss Cissé a scris 3-2 pentru Newcastle. United a mai egalat odată prin van Persie, după ce primul său şut a fost respins în faţă de Krul şi după două ratări imense ale lui van Persie şi Hernandez, mexicanul a adus în min. 90 victoria gazdelor cu 4-3.
Manchester City a pierdut contactul cu rivala sa , fiind învinsă pe terenul modestei Sunderland cu 0-1, iar Chelsea (care în week-end a zdrobit pe West Ham cu 8-0) a caştigat şi la Norwich cu 1-0, prin golul lui Juan Mata din min. 38. Alte rezultate ale etapei: Everton - Wigan 2-1; Fulham - Southampton 1-1; Queen's Park - West Bromwich 1-3 (Tamaş a intrat în ultimele cinci minute la oaspeţi); Aston Villa - Tottenham 0-4. Defoe ('58), Bale ('61, '73, '84); Stoke - Liverpool 3-1. Walters ('5, '49), K.Jones ('12) / Gerrard ('2 - penalty). Partida Arsenal - West Ham a fost amanată. În clasament conduce Manchester United cu 46 de puncte, urmată de City (39 p) şi Chelsea (35 p).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.