Sport

mozaic sportiv: Portarii în prim plan

Ziarul de Vrancea
27 dec 2012 420 vizualizări
Portarii Paula Ungureanu (Oltchim Rm. Valcea) şi Mihai Popescu (HCM Constanţa) au fost desemnaţi cei mai buni handbalişti ai anului de către Federaţia Romană de Handbal

De menţionat că Paula Ungureanu nu a evoluat decat din toamnă, revenind pe parchet după ce a născut. Ambii au evoluat cu echipele lor în Liga Campionilor, în timp ce Paula Ungureanu a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale naţionalei Romaniei la Campionatul European din Serbia.  În 2011, cei mai buni handbalişti fuseseră aleşi Oana Manea (Oltchim Rm. Valcea) şi Mihai Popescu (HCM Constanţa).

Vin alţi greci la Drobeta


Conducerea clubului CS Turnu Severin a ajuns la un acord cu Leonidas Panagopoulos, fostul portar al naţionalei under-21 a Greciei semnand un contract pe un an de zile, informează site-ul oficial al grupării oltene. Leonidas Panagopoulos are 25 de ani, 1.88 metri şi 84 de kilograme şi în cariera sa a mai evoluat la Olympiakos Pireu (echipa U-21), Panionios şi Vyzas. Portarul grec se va alătura echipei oltene la 9 ianuarie 2013, cand are loc reunirea lotului.


Cavani nu-i de vanzare


Preşedintele clubului SSC Napoli, Aurelio De Laurentiis, a declarat, miercuri, că a refuzat o ofertă de 55 de milioane de euro pentru atacantul Edinson Cavani, fără a preciza însă identitatea clubului care dorea să-l transfere pe internaţionalul uruguayan. "Cavani este un războinic care întruchipează cel mai bine clubul Napoli şi suporterii noştri. Pentru a-l păstra am refuzat o ofertă de 55 de milioane de euro. Am decis să-l păstrăm, deoarece nu banii sunt importanţi, ci dragostea pentru această echipă. Napoli este cel mai bun film al meu, iar acest oraş reprezintă întreaga Italie", a declarat De Laurentiis pentru Radio Marte. Edinson Cavani, în varstă de 25 de ani, este în acest sezon al doilea marcator din serie A, cu 13 reuşite, după atacantul formaţiei AC Milan, Stephan El Shaarawy. Internaţionalul uruguayan a fost dorit în vară de mai multe cluburi importante din Europa, printre care Paris Saint-Germain şi Chelsea.


Peseiro a refuzat chinezii


Fostul tehnician al echipei Rapid, José Peseiro, a avut o ofertă de 4 milioane de euro pentru două sezoane la formaţia chineză Shandong Lüneng, dar preşedintele clubului Sporting Braga, Antonio Salvador, s-a opus plecării antrenorului, informează presa portugheză. Potrivit zerozero.pt, Peseiro a primit oferta din partea chinezilor înainte de Crăciun şi a lăsat conducerea clubului Sporting Braga să ia o decizie în privinţa sa. Gruparea lusitană a cerut ca Shandong să plătească două milioane de euro, valoarea clauzei de reziliere a contractului tehnicianului, dar chinezii nu au fost de acord cu o astfel de sumă, astfel că Peseiro a rămas la Sporting Braga. Shandong Lüneng a anunţat, marţi, că noul antrenor al echipei este Radomir Antic.

Rooney ia o mică vacanţă


Atacantul echipei Manchester United, Wayne Rooney, s-a accidentat la genunchi şi va absenta 2-3 săptămani de pe teren, a declarat, ieri, antrenorul Alex Ferguson. "Rooney s-a accidentat la ligamentul genunchiului şi va absenta 2-3 săptămani. Am rămas fără un marcator important, dar e bine că va reveni repede", a spus Ferguson. Wayne Rooney, care a marcat şapte goluri în acest sezon de Premier League, nu a fost convocat pentru meciul de miercuri cu Newcaste United, scor 4-3, şi va rata partidele de campionat cu West Bromwich Albion, Wigan Athletic şi FC Liverpool, dar şi întalnirea cu West Ham United din turul trei al Cupei Angliei.


Mandat de 57 de zile


Antrenorul Henning Berg a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Blackburn Rovers, la doar 57 de zile de cand a semnat un contract pe trei ani cu gruparea din a doua ligă engleză. Berg a preluat conducerea tehnică a echipei Blackburn la 31 octombrie, cand a devenit succesorul lui Steve Kean. De la numirea lui Berg, Blackburn Rovers a caştigat doar un meci din cele zece disputate. Ultimul meci al norvegianului pe banca tehnică a echipei engleze a fost înfrangerea de miercuri cu Middlesbrough, scor 0-1, al cincilea eşec din ultimele şase partide. Au părăsit gruparea Blackburn şi secundul lui Berg, Eric Black, şi alţi doi membri ai stafului, Iain Brunskill şi Bobby Mimms. În prezent, Blackburn Rovers ocupă locul 17 în liga a doua engleză.


Milan expediază brazilienii acasă


Atacantul brazilian al echipei AC Milan, Alexandre Pato, va fi transferat la începutului anului 2013 la formaţia Corinthians, caştigătoarea Campionatului Mondial al cluburilor, a anunţat Gazzetta dello Sport. Sursa citată notează că administratorul delegat al milanezilor, Adriano Galliani, se află în Brazilia şi a ajuns la un acord cu oficialii clubului Corinthians pentru cedarea lui Pato în schimbul a 15 milioane de euro. Transferul lui Pato, în varstă de 23 de ani, ar urma să fie oficializat la 1 ianuarie 2013. De asemenea, Gazzetta dello Sport a scris că Milan este pregătită să se despartă de un alt brazilian, Robinho, care este dorit de formaţia Atletico Mineiro. Oficialii Milanului, care au cerut iniţial 12 milioane de euro pentru internaţionalul brazilian, ar urma să fie de acord şi cu zece milioane de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.