Sport

Marica e prea scump pentru Rednic

Ziarul de Vrancea
21 dec 2012 601 vizualizări
Directorul tehnic al clubului Standard Liège, Jean-François de Sart, a declarat presei belgiene că atacantul Ciprian Marica de la Schalke 04, dorit pe Sclessin de antrenorul Mircea Rednic, este un fotbalist prea scump pentru a putea fi transferat.

"Marica este prea scump. Nu am putea să-i plătim salariul", a declarat Jean-François de Sart pentru Het Nieuwsblad. El a adăugat că nici jucătorul moldovean Alexandru Suvorov (KS Cracovia), de asemenea dorit de Rednic, nu va semna cu Standard. Suvorov a fost în teste la gruparea belgiană, dar nu i-a impresionat pe conducătorii clubului. Contractul dintre Marica şi Schalke 04 va expira în vara anului 2013.


JoJo Dan, revenire promiţătoare


Pugilistul Ionuţ Ion, cunoscut sub numele de Jo Jo Dan, l-a învins, ieri noapte, într-o gală disputată la New York, prin KO în runda a cincea pe Franklin Gonzalez (Republica Dominicană). În partida disputată la Roseland Ballroom, Jo Jo Dan a avut nevoie de trei reprize pentru a-şi intra în ritm, însă în runda a cincea a trimis un croşeu de stanga la corp, care l-a trimis pe Gonzalez la podea. Boxerul dominican a fost numărat de arbitru, iar Gonzalez a pierdut cea de-a 12-a partidă din cele 27 disputate. Noul palmares al lui Jo Jo Dan este 32 de meciuri disputate, 30 caştigate, dintre care 16 prin KO, şi două înfrangeri, ambele suferite în faţa turcului Selçuk Aydin.


Victorie pentru Ajax în Cupă


Echipa Ajax Amsterdam, adversara Stelei în 16-imile de finală ale Ligii Europa, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Olandei, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia FC Groningen, în optimile competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de De Jong ('25), Eriksen ('49) şi Fischer ('60). Antrenorul echipei Ajax Amsterdam, Frank de Boer, a folosit următoarea formulă de echipă: Cillissen - Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind - Poulsen ('61 - Enoh), Schöne, Eriksen - Boerrigter ('71 - Lukoki), De Jong ('80 - Hoesen), Fischer. Formaţia Steaua Bucureşti va întalni echipa olandeză Ajax Amsterdam în 16-imile de finală ale Ligii Europa. Steaua va juca meciul tur în deplasare, la 14 februarie, de la ora 20.00, returul urmand să aibă loc în Romania, la 21 februarie, de la ora 22.05.


Yaya l-a învins pe Drogba


Ivorianul Yaya Touré, campion al Angliei cu Manchester City în sezonul trecut, a fost desemnat fotbalistul african al anului, devansandu-i pe compatriotul său Didier Drogba şi pe camerunezul Alexandre Song.  Mijlocaşul de la City a obţinut această distincţie pentru a doua oară consecutiv. Pe locul secund s-a situat Didier Drogba, caştigător al Ligii Campionilor cu Chelsea, dar transferat în vară, în China, la Shanghai Shenhua. Song a triumfat Cupa Spaniei cu Barcelona în 2012. Camerunezul Samuel Eto'o deţine recordul de trofee de cel mai bun jucător african al anului, fiind desemnat de patru ori. Jucătorul anului este stabilit în urma votului antrenorilor echipelor naţionale sau directorilor tehnici ai federaţiilor afiliate Confederaţiei Africane de Fotbal. Echipa anului a fost desemnată Zambia, campioana continentului, iar antrenorul anului a fost votat selecţionerul naţionalei zambiene, Hervé Renard.


Meireles a sărit din arcuri


Mijlocaşul portughez al echipei Fenerbahçe, Raul Meireles, a fost suspendat 11 meciuri şi amendat cu suma de 8.500 de euro de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Turce de Fotbal, pentru că l-a scuipat pe arbitru la derbiul cu Galatasaray. Incidentul s-a petrecut la meciul disputat duminică, pe Türk Telecom Arena. În minutul 82, la scorul de 2-1 în favoarea gazdelor, Meireles a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat. Nemulţumit de decizie, portughezul l-ar fi scuipat şi l-ar fi făcut homosexual pe arbitru, conform raportului acestuia din urmă.  După meci, Meireles a negat acuzaţiile. Raul Meireles a semnat, în septembrie, un acord valabil pentru patru sezoane cu Fenerbahçe. Potrivit presei engleze, gruparea turcă a plătit pentru Meireles clubului Chelsea Londra opt milioane de lire sterline (10 milioane de euro).


Leeds United, cumpărat de arabi


Grupul de investiţii GFH Capital cu sediul la Dubai a anunţat, vineri, că a închiat procesul de achiziţionare a clubului Leeds United, fostul proprietar Ken Bates urmand a rămană la condcuerea grupării pană în vară, informează BBC. "Suntem încantaţi, dar şi onoraţi şi mandri în acelaşi timp că am devenit noii proprietari ai Leeds United Football Club. Am primit 4.000 de email-uri de susţinere din partea fanilor şi suntem compleşiţi de reacţia lor", a declarat preşedintele executiv al GFH, David Haigh. Neil Warnock, managerul echipei situate în acest moment pe locul 12 în liga a doua engleză, va rămane în funcţie. GFH a susţinut financiar formaţia încă de la demararea discuţiilor privind cumpărarea clubului.


A pocnit un ziarist


Fundaşul Cyril Jeunechamp de la Montpellier a fost suspendat un an de Comisia de Disciplină a Ligii profesioniste din Franţa, pentru că a lovit un jurnalist la 17 noiembrie, după  un meci din campionat. Jucătorul în varstă de 37 de ani, implicat în numeroase incidente pe teren de-a lungul carierei sale, era suspendat provizoriu din 23 noiembrie, pentru că l-a lovit în faţă pe un jurnalist, pe culoarele Stadionului Hainaut, cu ocazia meciului Valenciennes - Montpellier (scor 1-1). Motivul agresiunii l-a reprezentat un articol scris cu cateva zile înainte de José Barroso de la L'Equipe, care nu a fost pe placul lui Jeunechamp. De asemenea implicat în acest incident, portarul Geoffrey Jourdren, care a încercat să-l intimideze pe ziarist, a fost suspendat două meciuri. Jeunechamp s-a transferat la Montpellier în 2009, după ce a mai evoluat la Auxerre, Bastia, Rennes şi Nice. în acest sezon, el nu a evoluat decat în şapte meciuri pentru campioana Franţei. Avand în vedere varsta, sancţiunea primită ar putea să însemne sfarşitul carierei fundaşului stanga.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.