Sport

Cel mai bun sportiv al judeţului trage cu arma campionului Alin Moldoveanu

Dan Chiriac
20 dec 2012 1134 vizualizări
Sportivul Alin Năstasă a primit 1.000 de lei şi echipament sportiv pentru performanţa realizată la campionatele naţionale u “e bine că ne-a băgat şi pe noi cineva în seamă, că după naţionale nu am luat nimic”, spune urmaşul lui Alin Moldoveanu, al cărui vis este să ajungă la Jocurile Olimpice şi să ia medalia de aur u elev la Colegiul “Al. I. Cuza”, cel mai bun sportiv al judeţului recunoaşte că este antitalent la sporturile cu mingea

Cel mai bun sportiv al judeţului în 2012, trăgătorul Alin Năstasă, îşi doreşte să-l urmeze în carieră pe tizul său, campion olimpic în acest an, la Londra. De altfel, sportivul legitimat la CS Unirea Focşani trage cu arma pe care Moldoveanu a folosit-o la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008. De asemenea, Năstasă foloseşte la concursuri echipamentul primit de la actualul campion olimpic. Alin Năstasă a ajuns la tir chiar dacă mama lui s-a opus în prima fază. “Eram în clasa a şasea şi s-a făcut o selecţie în şcoală. Nu m-a lăsat mama pentru că nu ştia ce se întamplă pe acolo. Într-o zi nu am făcut ultimele două ore, iar nişte colegi s-au dus. Am încercat şi eu pentru că nu ştia mama. Mi-a plăcut, apoi am insistat la mama să mă lase. Tata era militar şi de cand sunt mic îmi doream să trag cu arma, dar nu am avut nicioodată ocazia să o fac”, ne-a spus Alin Năstase. Acesta consideră că tirul este ceva relaxant, ce poate fi practicat după orele de la şcoală. Sportivul în varstă de 18 ani îşi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Psihologie, cea pe care a terminat-o şi Alin Moldoveanu. “Ne ajuta de obicei în acest sport. În general, la tir sunt inclinaţii spre psihologie”, a considerat sportivul. Născut în Galaţi, acesta s-a mutat la Focşani în clasa întai.


“Un stil milităresc care ne-a prins foarte bine”


Alin Năstasă a participat la primul concurs şi a ocupat locul trei din cei trei participanţi. “Acest lucru m-a ambiţionat foarte mult. Chiar să fiu ultimul? La al doilea concurs am venit pe doi, dar mi-am îmbunătăţit foarte mult punctajul. Fac proba de puşcă de aer comprimat 60 de focuri. Este proba lui Alin Moldoveanu”, a mai spus cel mai bun sportiv al judeţului. Sportivul recunoaşte că antrenorul Adrian Alaci şi campionul olimpic Alin Moldoveanu i-au influenţat foarte mult cariera. “Cand ajungem acolo vedem că Alin se comporta ca un om normal şi ne dăm seama că nu este aşa greu să ajungem departe. Dacă depui efort şi munceşti poţi ajunge în varf. Antrenorul Alaci are foarte multe cunoştinţe şi ne formează ca oameni. Are un stil milităresc, care ne prinde foarte bine. Chiar îmi aduc aminte că într-o tabără doar eu şi un coleg ne trezeam la masa de dimineaţă. Pe moment, la antrenamente, ne plangem, dar apoi, cand caştigăm, îi mulţumim antrenorului”, a mai spus Năstasă. 


Trăgeau cu puşca după şoareci, pentru o ciocolată


În acest an Năstasă a obţinut locul trei la seniori, obţinand medalia de bronz cu echipa la campionatele naţionale. Colegii săi au fost Costel Zaharia şi Alexandru Stanciu. De asemenea, Năstasă a obţinut medalii de aur la naţionalele de juniori. Cel mai bun sportiv vrancean din acest an îşi aduce aminte că în primii ani de tir, atunci cand Poligonul de pe strada Mărăşeşti nu arăta prea bine, aveau premii speciale din partea antrenorilor. “Cine împuşca şoarecii care intrau în poligon primea cate o ciocolată. Eu nu am reuşit niciodată să iau dulciurile, dar colegii mei mai mari au primit şi ciocolată. Între timp, poligonul a fost renovat, iar acum condiţiile sunt mult mai bune”, a povestit Năstasă.


A avut emoţii la finala de Londra


Alin Năstasă a văzut în direct finala lui Moldoveanu de la Olimpiada de la Londra. “Cand am văzut că e pe locul doi, aveam emoţii foarte mari. La Beijing nu l-a băgat nimeni în seamă că a luat locul patru. Speram să tragă cel de primul loc un nouar şi Alin să urce pe primul loc. O să mă ţin de tir, o să muncesc mult şi vreau să intru la facultatea de psihologie. În funcţie de cum vor merge cele două proiecte voi vedea ce aleg. De tir nu cred că o să mă las vreodată, chiar dacă nu vor fi rezutate. O să-l practic măcar de plăcere. Dar în principiu cred că o să iasă. Visul meu este să ajung la Olimpiadă şi să iau medalia de aur. Tirul e dominat de seniori, e puţin probabil în 2016, cand o să am 21 de ani. Dacă o să am rezultate o să ajung la Cupa mondială şi pot îndeplini baremurile pentru Olimpiadă. Dacă reuşesc pot merge alături de Moldoveanu la Olimpiadă. Nu am tras niciodată cu el în concurs. Dacă voi avea ocazia, îmi doresc la Jocurile Olimpice ca Romania să fie pe primele două locuri. Cel mai bun roman să fie primul, nu contează numele, pentru că acolo ne reprezentăm ţara”, ne-a mai spus Năstasă.


Antitalent la sporturile de echipă


Sportivul judeţului are şi alte pasiuni în afară de tir. Muzica rock, calculatorul sau animalele sunt pe lista pasiunilor sale. Are însă şi o problemă la jocurile cu mingea. “La sporturi de echipă nu prea mă coordonez cu ceilalţi. Sunt predispus să învăţ un sport individual. La sporturile cu mingea sunt antitalent. Cant puţin la chitară, de distracţie, dar nu fac performanţă. Imi place să socializez, să mă joc pe calculator şi iubesc animalele”, spune sportivul, care se antrenază în fiecare săptămană două ore pe zi, în afară de sambătă şi duminică. Pentru rezultatele obţinute în competiţii, la Gala Sportului Vrancean de miercuri seara, acesta a primit de la Consiliul Local suma de 1.000 de lei, iar din partea Direcţiei pentru Tineret şi Sport echipament sportiv. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.