Sport

MOZAIC SPORTIV: Echipă completă în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
18 dec 2012 484 vizualizări
Căpitanul nejucător de Cupa Davis al echipei Romaniei, Ciprian Porumb, a anunţat, ieri, că tenismanul Adrian Ungur a confirmat oficial că va veni la meciul cu Danemarca

Acesta i se alătură lui Victor Hănescu (31 de ani, locul 62 ATP), care, la randul său, şi-a anunţat prezenţa la Cluj. Partida dintre Romania şi Danemarca este programată la Cluj, în perioada 1-3 februarie 2013 şi contează pentru primul tur al Grupei I Euro-Africane.

Napoli a pierdut două puncte

Echipa SSC Napoli a fost penalizată, ieri, cu două puncte de Comisia de Disciplină pentru trucarea partidei cu Sampdoria Genova, pierdută în deplasare, cu scorul de 0-1, la 16 mai 2010, informează Gazzetta dello Sport. De asemenea, jucătorii formaţiei napoletane, Paolo Cannavaro şi Gianluca Grava, au fost suspendaţi cate şase luni, deoarece nu au denunţat propunerea de trucare a meciului venită din partea lui Matteo Gianello, care era al treilea portar în lotul lui Napoli în acea perioadă. Gianello a fost suspendat timp de trei ani şi trei luni. Toate deciziile pot fi atacate cu recurs la Curtea Federală de Justiţie. În urma acestei decizii, echipa SSC Napoli nu mai are 33 de puncte în clasament, ci 31, şi a ajuns pe locul cinci, fiind întrecută de Lazio Roma şi AC Fiorentina. Meciul Sampdoria Genova - SSC Napoli, scor 1-0, disputat la 16 mai 2010, face parte din scandalul "Calcioscommesse" al meciurilor trucate din Italia.

Messi, încă şase ani

Atacantul argentinian Lionel Messi a aceptat prelungirea contractului cu FC Barcelona pană la 30 iunie 2018, a anunţat, ieri, clubul catalan. Actuala înţelegere dintre Messi şi Barcelona este valabilă pană în 2016. De asemenea, gruparea spaniolă a anunţat că fundaşul Carles Puyol şi mijlocaşul Xavi Hernandez şi-au prelungit înţelegerile pană la 30 iunie 2016. Site-ul oficial al Barcelonei a menţionat că fotbaliştii vor semna noile contracte "în săptămanile viitoare". Messi, 25 de ani, jucător format la Barcelona, a înscris 90 de goluri în 2012 şi a cucerit de trei ori Liga Campionilor (2006, 2009, 2011), de cinci ori titlul în Spania (2005, 2006, 2009, 2010, 2011) şi a primit de trei ori distincţia Balonul de Aur (2009, 2010, 2011).

Burleanu, la braţ cu Houllier

La conferinţa "The International Football Development" de la sfarştul săptămanii trecute, de la Amsterdam, au fost prezenţi, printre alţii preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal, Răzvan Burleanu, şi fostul manager al PSG, FC Liverpool, Olympique Lyon şi Aston Villa, Gerard Houllier. "Reacţia participanţilor a fost una pozitivă în ceea ce priveşte dezvoltarea minifotbalului în viitor, ceea ce ne confirmă paşii importanţi pe care i-am făcut pană acum la nivel naţional, dar şi european", a declarat Burleanu, care este şi preşedintele Federaţiei de Minifotbal din Romania. Totodată minifotbalul, conform ultimelor cercetări realizate de prof. Peter Krustrup de la Universitatea din Copenhaga, are un rol deosebit de important în creşterea capacităţii aerobice şi un impact pozitiv asupra sistemul cardiovascular. Practicarea minifotbalului contribuie la reducerea impactului obezităţii, diabetului, osteoporozei şi cancerului de colon.

Noul Cantona
Antrenorul scoţian al formaţiei Manchester United, Alex Ferguson, a apreciat, într-un interviu publicat, marţi, că atacantul olandez Robin van Persie poate deveni "noul Eric Cantona" la gruparea engleză. "Are acelaşi profil ca Eric în termeni de varstă şi maturitate. A venit de la un mare club şi s-a impus la o altă mare echipă", a declarat Ferguson pentru versiunea britanică a site-ului Eurosport-Yahoo. În varstă de 29 de ani, Van Persie a semnat cu Manchester United în vară, după opt ani la Arsenal (2004-12) şi ocupă primul loc în clasamentul golgeterilor, cu 12 goluri, la egalitate cu Michu, de la Swansea. Cantona a petrecut cinci sezoane la Manchester United, între 1992 şi 1997, oferind un prim titlu de campioană echipei, după 26 de ani.  Poreclit "King Eric", Cantona, venerat la Manchester United, a marcat 82 de goluri pentru Manchester United.

Curăţenie cu măturoiul

Conducerea clubului Cerno More Varna a decis să renunţe la serviciile tehnicianului Adalbert Zafirov şi la şapte fotbalişti, luni, după o serie de rezultate proaste ce au dus la eliminarea din Cupă şi la clasarea pe locul 10 în campionatul bulgar, informează The Guardian. Cerno More Varna a reziliat contractele portarilor Petăr Dencev şi Plamen Kolev, fundaşului Martin Decev, mijlocaşilor Ivelin Ianev, Stamen Angelov şi Hristian Popov şi atacantului Doncio Atanasov. Conducerea tehnică a formaţiei bulgare a fost preluată de Georgi Ivanov, care a semnat un contract pe doi ani. Zafirov se afla la conducerea tehnică a echipei Cerno More din luna septembrie.

Sărbătoare însangerată

Trei persoane au murit la sărbătorirea cuceririi celui de-al 14-lea titlul de campioană a Columbiei de către echipa Millonarios Bogota, peste 1.200 de suporteri au fost arestaţi, iar poliţia locală a descoperit peste 700 de arme albe. Doi bărbaţi, de 21 şi 33 de ani, au fost înjunghiaţi în încăierările de la finalul partidei de duminică împotriva formaţiei Independiente Medellin, iar a treia victimă a murit după ce a căzut de pe un autobuz de transport public. Peste 1.200 de persoane, în majoritate tineri, au fost arestate după încăierările de la finalul meciului şi pentru încălcarea interdicţiei privind vanzarea şi consumul de alcool în oraş. Millonarios Bogota a învins în finala turneului Clausura formaţia Independiente Medellin, la loviturile de departajare, cu scorul de 5-4, şi a devenit cea mai titrată echipă din Columbia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.