Sport

Întoarcerea fiilor risipitori

Ziarul de Vrancea
18 dec 2012 437 vizualizări
Fotbaliştii Universităţii Craiova vor reveni în Bănie, deoarece se află sub sechestru

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, susţine că jucătorii formaţiei Universitatea Craiova care au fost declaraţi liberi de contractele cu gruparea condusă de Adrian Mititelu după ce aceasta a fost exclusă din FRF, se vor întoarce pentru că au fost puşi sub sechestru de ANAF. "Nu ştiu ce se va întampla cu jucătorii Craiovei, să vedem ce spune Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dar după părerea mea se vor întoarce la Universitatea Craiova, pentru că au fost puşi sub sechestru de ANAF. Noi le-am dat numai dreptul de joc, pentru că dacă le opreai dreptul la muncă te dădeau în judecată şi te duceai la puşcărie. Noi nu le dăm dreptul de a lua sute de mii de euro, noi le dăm doar dreptul de joc, dreptul la muncă", a spus Dragomir.
El a explicat că banii care vor fi obţinuţi dintr-un eventual transfer de cluburile la care evoluează în prezent fotbaliştii echipei Universitatea Craiova vor trebui să fie direcţionaţi către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). "Banii care se iau pe ei la vreun transfer intră direct în contul ANAF-ului. Mihai Costea, care a fost cumpărat de Steaua de la Mititelu, nu intră sub sechestru. Dar banii pe el trebuiau să ajungă la ANAF, şi dacă i-a luat Mititelu, atunci el e vinovat. Jucătorii pot să joace la Craiova, iar cand Craiova îi vinde, banii se duc la ANAF. Fie că joacă la Craiova, la Astra sau în altă parte, obligatoriu banii de pe ei la un transfer se duc la ANAF. Trebuie să fie o decizie definitivă şi irevocabilă, se întorc jucătorii sau nu, şi atunci ştim şi noi ce avem de făcut", a adăugat Dragomir.

Federaţia Romană de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv, apoi măsura a fost validată, la 14 mai 2012, de Adunarea Generală a FRF. Curtea de Apel Bucureşti a admis, la 15 noiembrie, cererea SC Fotbal Club U Craiova de suspendare a Hotărarii Adunării Generale a Federaţiei Romane de Fotbal din data de 14 mai 2012 de validare a Hotărarii Comitetului Executiv al FRF nr. 6 din 20 iulie 2011, în care s-a decis excluderea provozorie a grupării patronate de Adrian Mititelu, pană la soluţionarea irevocabilă a cauzei. Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află şi în atenţia procurorilor DNA, în urma plangerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzandu-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.