Sport

Viglianti a dat tricoul pe costum

Ziarul de Vrancea
17 dec 2012 673 vizualizări
Mijlocaşul argentinian al echipei Oţelul Galaţi, Gabriel Alejandro Viglianti, şi-a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, retragerea oficială din activitatea de fotbalist şi a acceptat funcţia de director sportiv al grupării moldovene.

"Mesajele pe care le-am primit de la fani m-au făcut să accept propunerea celor din conducerea clubului", a declarat Viglianti. Argentinianul în varstă de 33 de ani este cel mai longeviv "stranier" din istoria clubului gălăţean şi cel mai bun marcator străin. Viglianti a jucat 122 de meciuri pentru Oţelul şi a marcat 18 goluri.
Wiggins peste Murray
Rutierul Bradley Wiggins, caştigătorul Turului Franţei şi campion olimpic la contratimp, a fost desemnat personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie, în cadrul unei ceremonii organizată, duminică, la Londra, de postul BBC. Wiggins, în varstă de 32 de ani, i-a devansat pe Jessica Ennis, campioană olimpică la heptatlon, şi pe jucătorul de tenis Andy Murray, cate a caştigat aurul la Londra, precum şi primul său turneu de Grand Slam, US Open. La vot au participat peste 1,5 milioane de persoane.  La ceremonie a fost prezentă şi soţia prinţului William, Kate, care a avut prima apariţie publică după spitalizarea de săptămana trecută. Ea a fost ambasador oficial al echipei britanice olimpic şi paralimpice.
Suntem tari la fotbal-tenis
Componenţii lotului naţional de fotbal-tenis al Romaniei au cucerit 11 medalii de aur, din 11 posibile, la Campionatele Mondiale din Ungaria, încheiate duminică, la Harkany.  Romania a caştigat toate medaliile de aur puse în joc la Campionatele Mondiale din Ungaria, desfăşurate în intervalul 12-16 decembrie, eveniment care a coincis şi cu aniversarea a 25 de ani de existenţă a forului internaţional de profil. "Nu a mai fost niciodată o astfel de performanţă în istoria participărilor Romaniei, chiar dacă de fiecare dată am avut numeroase medalii. Suntem foarte mandri de sportivii noştri, iar de maine vom face demersurile pentru recompensarea lor din partea ANST. De fiecare dată a existat o recompensă pentru ei şi cred că şi acum va fi la fel, în pragul Sărbătorilor de Iarnă", a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, Sorin Bogdan, preşedintele FRFT.

Abidal vrea să revină în teren
Fundaşul francez al echipei FC Barcelona, Eric Abidal, supus unui transplant de ficat în aprilie, are ca obiectiv revenirea în competiţie, însă nu vrea ca acest lucru să-i afecteze sănătatea. "Vreau să revin în competiţie, dar am o familie şi nu vreau să risc. Dacă pot să joc, perfect, dacă nu, voi rămane alături de familie şi oamenii care mă iubesc", a declarat jucătorul francez la postul TV3, cu ocazia unui meci organizat la Barcelona pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer. Operat prima oară în 2011 pentru o tumoare la ficat, apoi supus unui transplant în aprilie, Abidal, în varstă de 33 de ani, îşi continuă recuperarea, el antrenandu-se alături de colegii săi, însă deocamdată el nu a primit avizul medicilor pentru a evolua din nou.
Demiteri în Serie A
Tehnicianul Serse Cosmi a fost demis de la Siena, după eşecul de duminică, scor 1-4, cu Fiorentina, în etapa a XVII-a a campionatului Italiei, anunţă presa italiană. Siena se află pe ultimul loc în campionat, cu 11 puncte, după 18 etape, dar are o penalizare de şase puncte pentru implicarea în scandalul Calcioscommesse. În locul său, a fost numit fostul antrenor al Sampdoriei, Giuseppe Iachini, ajutat de secundul Giuseppe Carillo şi de preparatorul fizic Fabrizio Tafani. Apropo de Sampdoria, şi succesorul lui Iachini de la echipa genoveză, Ciro Ferrara, a fost demis, împreună cu directorul sportiv Aldo Sensibile. Gazzetta dello Sport a scris că principalul favorit la preluarea funcţiei de antrenor la Sampdoria este Delio Rossi, fostul tehnician al formaţiilor Lazio şi AC Fiorentina.

Cadou de Crăciun pentru Noel
Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graët, a fost reales în funcţie pentru următorii patru ani şi se va ocupa de organizarea Campionatului European din 2016, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. "Mulţumesc tututor pentru încrederea acordată. Ne aşteaptă patru ani de muncă foarte grea. Campionatul European din 2016 va fi o mare sărbătoare pentru Franţa. Organizarea acestui eveniment semnifică transmiterea pasiunii la generaţiile tinere", a declarat Le Graët după realegerea sa. El  va împlini 71 de ani la 25 decembrie, se află la al doilea mandat în fruntea fotbalului francez.
Primul stadion e gata
Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a inaugurat, duminică seară, stadionul din oraşul Fortaleza, în nord-estul ţării, primul din cele 12 arene pentru Cupa Mondială din 2014. Rousseff a şutat de două ori de la centrul terenului stadionului "Arena Castelão", de 67.000 de locuri, alături de guvernatorul statului Ceara, Cid Gomes, şi de ministrul Sporturilor, Aldo Rebelo. Apoi, ea a tăiat o panglică verde şi a dezvăluit o placă pentru acest stadion, care va fi folosit şi pentru Cupa Confederaţiilor, din iunie 2013. La ceremonie au asistat 20.000 de persoane, fiind urmată de un concert susţinut de cantăreţul local Fagner. Vineri va fi inaugurat stadionul "Mineirão", de la Belo Horizonte.

Zîrianov s-a retras din naţionala Rusiei
Mijlocaşul echipei Zenit Sankt Petersburg, Konstantin Zîrianov, şi-a anunţat, ieri, retragerea din naţionala Rusiei, după ce a avut o discuţie cu selecţionerul Fabio Capello. "Am vorbit cu Fabio Capello. Conţinutul conversaţiei va rămane între noi, dar am decis să nu mai joc la naţională. Pentru mine a fost o onoare să lucrez cu toţi selecţionerii şi le mulţumesc tuturor", a declarat fotbalistul. Konstantin Zirianov, în varstă de 35 de ani, a marcat şapte goluri în 52 de partide jucate pentru naţionala Rusiei. El a debutat la prima reprezentativă la 27 mai 2006 şi a fost unul dintre protagoniştii formaţiei Rusiei care a ajuns în semifinale la Euro-2008. Ultimul meci jucat de Zîrianov la naţională a fost la Euro-2012, scor 1-1 cu Polonia.
Înapoi în Albion
Preparatorul fizic al Federaţiei Romane de Rugby, Florin Taşcă, se reîntoarce în Anglia pentru a sta pană în 14 ianuarie 2013 alături de staful tehnic al echipei Saracens, campioana de anul trecut a primii divizii engleze. El va participa la pregătirea meciurilor atat din Aviva Premiership, cat şi din Heineken Cup. "În urma experienţei avute în vara acestui an (pregătirea de vară cu Saracens), am fost invitat din nou să iau parte şi la o experienţă în timpul sezonului. Invitaţia a venit atat din partea jucătorilor, cat şi a preparatorului fizic Phil Morrow", a declarat pentru frr.ro Florin Taşcă.
Papa şi războiul antidoping
Papa Benedict al XVI-lea i-a îndemnat pe sportivi, ieri, cu ocazia primirii la Vatican a unei delegaţii a Comitetului Olimpic Italian, să evite "scurtăturile" cum este dopajul şi să îi susţină pe cei care realizează că au greşit. "Presiunea de a obţine rezultate bune nu ar trebui niciodată să vă determine să folosiţi scurtături cum este dopajul. Spiritul de echipă să fie un impuls pentru a evita aceste fundături şi o susţinere pentru cei care realizează că au greşit, astfel încat ei să se simtă ajutaţi", a spus Suveranul Pontif în faţa a aproximativ 200 de persoane, între care şi sportivii italieni care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice de la Londra. Papa a precizat că atat la nivel de amatori cat şi la profesionişti sportul trebuie să fie marcat de "loialitate, respect, simţul solidarităţii, dar şi de bucurie, satisfacţie şi sărbătoare".
S-a săturat de China
Atacantul francez Nicolas Anelka negociază plecarea de la echipa Shanghai Shenhua, la mai puţin de un an de la sosirea în China, a declarat, ieri, pentru AFP, un purtător de cuvant al clubului chinez. "Discuţiile au început", a declarat Ma Yue, un purtător de cuvant al clubului Shanghai Shenhua. Potrivit site-ului Sina.com, Anelka este pregătit să renunţe la salariul de anul viitor, de 7 milioane de dolari, dacă Shenhua îi permite să plece la altă echipă fără indemnizaţie de transfer.  Atacantul de 33 de ani, transferat în decembrie 2011, ar putea reveni în Anglia, pentru a juca la Queens Park Rangers, conform presei chineze.u



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.