Sport

MOZAIC SPORTIV: FIFA, neputincioasă în cazul Chitalu

Ziarul de Vrancea
14 dec 2012 548 vizualizări
FIFA a anunţat, vineri, că se află în incapacitatea de a verifica afirmaţiile oficialilor zambieni, conform cărora recordul privind numărul de goluri marcate într-un an calendaristic îi aparţine lui Godfrey Chitalu şi nu argentinianului Lionel Messi

"Mulţumim pentru întrebările legate de Godfrey Chitalu. Statisticile noastre oficiale sunt limitate la competiţiile FIFA, astfel că nu putem verifica acest «record»", a precizat serviciul de comunicare al forului mondial, pe Twitter. Responsabili ai Federaţiei Zambiene de Fotbal au afirmat, joi, că recordul nu îi aparţine nici lui Messi (FC Barcelona) şi nici brazilianului Zico, după cum susţine clubul Flamengo, ci zambianului Godfrey Chitalu. Cu 86 de reuşite, Messi a stabilit oficial un record privind cele mai multe goluri înscrise în decursul unui an, duminică, marcand de două ori în partida cu Betis Sevilla. Conform statisticienilor zambieni, Chitalu a marcat 49 de goluri în campionat şi 58 în Cupă şi în meciurile internaţionale, în perioada 23 ianuarie - 10 decembrie 1972.

Insucces la limită

Campioana Romaniei la baschet feminin, CSM Targovişte, aflată în premieră în Euroligă, a fost învinsă, joi, în deplasare, de italiencele de la Famila Schio, scor 62-66 (30-35), în cea de-a şaptea partidă din grupa B.  Pentru CSM au marcat: Currie 14 puncte, Robbins 12, Mărginean 11, Bjelica 9, Babkina 7, Tihonenko 4, Stoenescu 3, Miljkovic 2. După 7 partide, campioana Romaniei are 10 puncte în grupa B. Aflată în premieră în Euroligă, CSM Targovişte va următorul meci pe 19 decembrie, cu Fenerbahçe Istanbul, pe teren propriu.

Rapid i-a reziliat contractul lui Surdu

Preşedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că administratorul judiciar al grupării giuleştene, Cristina Andronache, a decis să-i rezilieze unilateral contractul atacantului Romeo Surdu. "Administratorul judiciar Cristina Andronache i-a reziliat, astăzi, unilateral, contractul lui Romeo Surdu. Nu a fost nevoie să renunţe el la ceva, pentru că salariile restante pe care le are de primit din partea clubului se înscriu la masa credală. Deocamdată, Surdu este singurul jucător al cărui contract a fost încheiat. Chiar dacă s-a scris că şi Renan este în aceeaşi situaţie, rezilierea contractului său nu a fost încă discutată", a spus Zotta. Romeo Surdu evolua pentru Rapid de la începutul sezonului trecut. El a mai jucat pentru FC Braşov, CFR Cluj şi Steaua Bucureşti.

Lindsey Vonn a avut depresii

Schioarea americană Lindsey Vonn, campioană olimpică la coborare, a povestit în revista People, care apare vinerea în SUA, că a suferit de depresie. "Regina" Cupei Mondiale la schi alpin a suferit de depresie mai mulţi ani şi încă mai ia antidepresive."Viaţa mea pare perfectă pentru ceilaţi, dar am şi eu probleme ca toată lumea", a declarat americanca în varstă de 28 de ani.  "La un moment dat, prin 2008, nu mă puteam ridica din pat, mă simţeam fără speranţă, goală, ca un zombi", a mărturisit sportiva care a caştigat primul său Glob de Cristal în martie 2008. Îsă tanăra originară din Minnesota a divorţat de soţul şi managerul ei, Thomas Vonn, în urmă cu un an şi se simte mai bine ca niciodată. "Aveam nevoie să spun tot ce aveam pe suflet. Acum sunt împăcată cu mine, accept ceea ce sunt şi merg mai departe", a declarat Vonn, care după divorţ a reluat relaţia cu tatăl ei, cu care nu-şi vorbea de mulţi ani.Cu 57 de victorii la Cupa Mondială, Vonn se apropie de recordul de 62 de victorii în circuitul feminin deţinut de austriaca Annemarie Moser-Pröll.

Rusoaică suspendată pentru dopaj

Înotătoarea rusă Ksenia Moskvina, deţinătoarea recordului european în proba de 100 metri spate, a fost suspendată un an, deoarece nu a respectat codul antidoping. Moskvina, în varstă de 24 de ani, nu va putea participa la Campionatele Mondiale de la Barcelona, care vor avea loc în perioada 19 iulie - 4 august 2013. Sportiva rusă a îmbunătăţit performanţa europeană în bazin scurt în proba de 100 metri spate, ea fiind cronometrată cu timpul de 56 de secunde şi 36 de sutimi într-un concurs desfăşurat în 2009 la Istanbul.

Marquez pleacă de la "tauri"

Fundaşul Rafael Marquez, în varstă de 33 de ani, căpitanul naţionalei Mexicului la Cupa Mondială din 2010, şi-a reziliat contractul cu New York Red Bulls "de comun acord", a anunţat gruparea americană. Marquez a venit la New York în 2010 de la FC Barcelona, unde a evoluat şapte sezoane şi a caştigat Liga Campionilor în două randuri (2006 şi 2009), Campionatul Mondial al cluburilor şi Supercupa Europei. "Decizia a fost luată în interesul ambelor părţi", a declarat directorul sportiv al Red Bulls, Andy Roxburgh, care a adus un omagiu "unui jucător de calitate superioară".  Marquez a debutat la 17 ani la echipa mexicană Atlas şi a jucat patru sezoane la AS Monaco, înainte de a merge la FC Barcelona, în 2003.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.