Sport

Adio, dar răman cu tine

Ziarul de Vrancea
14 dec 2012 495 vizualizări
După Alina Dumitru, şi înotătoarea Camelia Potec s-a retras din sport. Ea va ocupa o funcţie în cadrul Federaţiei Romane de Nataţie

Campioana olimpică de la Atena, Camelia Potec, şi-a anunţat, ieri, oficial, retragerea din competiţiile internaţionale, precizand că s-ar putea să revină asupra acestei deciziei în vară, însă pană atunci va ocupa postul de secretar federal în cadrul Federaţiei Romane de Nataţie. "Cu greu am luat această decizie. Am zis după Jocurile Olimpice că îmi las un timp mai mare de gandire ca să văd dacă sunt pregătită, iar după patru luni această decizie a venit. În 2013 dacă aş fi vrut să mă întorc la sportul de performanţă, nu aş mai fi putut fi la acelaşi nivel şi sunt doar Campionatele Mondiale. Aceasta nu este o festivitate de retragere şi nu o voi face deocamdată, pentru că s-ar putea să mă răzgandesc. Este o retragere din competiţiile internaţionale, dar voi înota în continuare de patru, cinci ori pe săptămană pentru că sportul este viaţa mea. S-ar putea ca în vară să decid să mă întorc la sportul de performanţă. La Campionatele Naţionale din vară voi participa de plăcere, în afara competiţiei", a spus Potec, într-o conferinţă de presă.

Camelia Potec a afirmat că a propus deja două proiecte pentru copii şi juniori şi speră ca rezultatele să se vadă în curand. "Apoi mi s-a dat o şansă şi motivantă, aceea de a fi secretar federal în cadrul Federaţiei Romane de Nataţie. E o funcţie foarte importantă care îmi dă puterea de a face ceva pentru nataţia romanească.. Am discutat cu cei de la CSA Steaua şi ANST şi am pus la cale două proiecte pentru copii şi juniori şi sunt mandră de ele. A fost o decizie foarte grea, pentru că ştiu ce mă aşteaptă. Am încercat să îmi dau seama că acest moment va veni. 2013 simt că va fi un an norocos pentru mine, în care voi avea performanţe", a explicat Potec.

În varstă de 30 de ani, Camelia Potec a caştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atena în proba de 200 de metri liber. De asemenea ea a mai cucerit două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, patru titluri, trei medalii de argint şi nouă medalii de bronz la Campionatele Europene. La Jocurile Olimpice ale tineretului are patru medalii de aur, în timp ce la Campionatele Europene de juniori are şase titluri şi trei medalii de bronz. Totodată, Potec a caştigat peste 200 de titluri naţionale. Camelia Potec a participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice (Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008 şi Londra 2012).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.