Sport

MOZAIC SPORTIV: S-a închis prăvălia Ligii I

Ziarul de Vrancea
11 dec 2012 368 vizualizări
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, că etapa a XX-a a Ligii I nu se va mai disputa în acest an, dar a precizat că nu s-a găsit o dată în 2013 la care să aibă loc

"Campionatul s-a amanat. în urma cererii a 12 cluburi din Liga I, LPF a făcut o cerere către FRF pentru amanarea etapei a XX-a. Comitetul de Urgenţă al FRF a decis amanarea. Nu ştiu cand se va juca, încă nu s-a găsit o dată liberă", a spus Dragomir. Preşedintele LPF a afirmat că sunt două soluţii pentru disputarea etapei a XX-a a Ligii I. "Căutăm dată şi nu găsim. Soluţii sunt două: fie începem mai devreme în februarie, fie FRF mai împinge campionatul în vară cu două săptămani", a precizat Dragomir. Etapa a XX-a a Ligii I ar fi trebuit să se dispute la sfarşitul acetei săptămani. CSMS Iaşi ar fi  trebuit să joace vineri, de la ora 20:30, pe teren propriu, cu Rapid Bucureşti. (MEDIAFAX)

Chivu revine în Cupa Italiei

Fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, va reveni pe teren după o lungă absenţă la partida din 18 decembrie, din optimile de finală ale Cupei Italiei, cu formaţia Hellas Verona. Chivu s-a accidentat la începutul lunii august în timpul unui meci cu echipa Hajduk Split, din play-off-ul Ligii Europa. Fundaşul roman, în varstă de 32 de ani, a suferit o luxaţie la un deget de la piciorul drept şi a fost oprat la începutul lunii octombrie.

Ce jucători vrea Becali

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri seară, jucătorii pe care vrea să-i aducă la gruparea roş-albastră, dar a precizat că în această iarnă se va despărţi şi de cinci fotbalişti din lotul actual. "Nu mai aduc pe nimeni pentru anul ăsta, ci pentru următorii. Este posibil să vină Maxim, că este păcat să nu ne întărim pentru primăvara europeană şi pentru Liga Campionilor. Este posibil să vină şi atacantul lui Molde, Chima. Grozav? Nu cred că îl dă Walter, dar eu îl vreau. Am o poziţie din partea staff-ului în ceea ce îl priveşte pe Teixeira de la Rapid, peste care aş putea trece uşor, dar care îmi lasă o urmă de îndoială. !l vreau şi pe Rui Duarte, dar staful spune nu. Vor pleca Martinovic, Dumitraş, Bălan, Machado şi Rocha. În locul lor vor veni sigur trei fotbalişti de mare valoare", a spus Becali la DigiSport. Echipa Steaua Bucureşti a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Astra Giurgiu, în ultimul meci al etapei a XIX-a a Ligii I şi s-a distanţat la zece puncte în clasament.

Rapid a început procedura de insolvenţă

Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos, numind ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, a anunţat, ieri, just.ro, site-ul oficial al Ministerului Justiţiei din Romania.Instanţa a fixat ca termen limită de definitivare a tabelului creanţelor data de 28 februarie 2013. De asemenea, următorul termen pentru continuarea procedurii de insolvenţă a fost programat la 8 martie 2013, de la ora ora 09.00. Tribunalul Bucureşti a înregistrat, la 3 decembrie, dosarul privind cererea de intrare în procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană.

Un trofeul pentru Morariu senior

Preşedintele onorific al FRR, Viorel Morariu, va primi, în cursul acestei săptămani, un trofeu pentru întreaga activitate în slujba rugbiului, decernarea premiului urmand să fie făcută de preşedintele IRB, Bernard Lapasset, şi de preşedintele forului european, FIRA-AER, Jean Claude Baque. "Pentru mine reprezintă o mare satisfacţie deoarece, după multe premii obţinute în activitatea mea sportivă, acesta este cel mai important şi vine ca o recompensă pentru tot ceea ce am oferit rugbiului", a declarat Viorel Morariu, pentru site-ul frr.ro. Viorel Morariu, în varstă de 81 de ani, este tatăl lui Octavian Morariu, actualul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman.

Laureaţii tenisului

Sarbul Novak Djokovic şi americanca Serena Williams au fost desemnat, ieri, campionii mondiali pentru anul 2012 de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Djokovic, numărul 1 mondial, a caştigat această distincţie pentru al doilea an consecutiv, la finalul unui sezon în care a caştigat şase turnee, între care Openul Australiei şi Turneul Campionilor  de la Londra.  Williams a primi trofeul pentru a treia oară, după ce a caştigat în 2012 turneele de la Wimbledon şi US Open şi a devenit campioană olimpică la Londra. Fraţii Bob şi Mike Bryan au caştigat la dublu masculin, pentru a noua oară în zece ani, italiencele Sara Errani şi Roberta Vinci la dublu feminin, canadianul Filip Peliwo şi americanca Taylor Townsend la juniori.

Excluşi din Cupă

Echipa Dynamo Dresda, din liga secundă, a fost exclusă din viitoarea ediţie a Cupei Germaniei, din cauza "comportamentului nesportiv" repetat al suporterilor, a anunţat, luni, la Frankfurt, Federaţia Germană de Fotbal (DFB). "Sancţiunea se explică prin numeroasele precedente şi amploarea incidentelor la meciul de cupă cu Hannover '96", a declarat Hans E. Lorenz, preşedintele tribunalului sportiv al DFB pentru a explica o decizie luată după şapte ore de discuţii. DFB a deschis o anchetă ca urmare a incidentelor în care au fost implicaţi 300 de suporteri ai echipei Dynamo, atat înainte de meci cat şi după fluierul final, cand au intrat pe teren, dezamăgiţi de înfrangerea din 31 octombrie. Poliţia a reţinut 16 persoane. Incidente cu fanii echipei Dynamo au mai avut loc şi în octombrie 2011, la meciul cu Borussia Dortmund, din Cupa Germaniei, clubul fiind amendat cu 100.000 de euro.

Villeneuve se mută în Andorra

Fostul campion mondial de Formula 1, Jacques Villeneuve, va părăsi Canada sa natală pentru a se instala în Andorra, stat cunoscut pentru fiscalitatea avantajoasă, informează Journal de Montréal. Potrivit cotidianului citat, campionul mondial din 1997 urmează să se stabilească în Andorra în "următoarele săptămani".  Purtătorul de cuvant al pilotului nu a putut confirma această informaţie. Villeneuve a încheiat recent "o tranzacţie" care îi permite să plece în Europa, subliniază tabloidul, care a anunţat săptămana trecută că Villeneuve a pus în vanzare locuinţa sa de la Montreal şi casa de vacanţă din Quebec.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.