Sport

MOZAIC SPORTIV: Bănel a fost operat

Ziarul de Vrancea
9 dec 2012 522 vizualizări
Fotbalistul echipei AS Saint-Etienne, Bănel Nicoliţă, a fost operat pentru o problemă musculară şi va fi indisponibil cel puţin două luni, a declarat tehnicianul Christophe Galtier, citat de cotidianul Le Progres

Jurnalul francez scrie că pentru Nicoliţă este "un sezon negru", marcat de probleme musculare. Romanul, ajuns pe banca de rezerve echipei Saint-Etienne din considerente tactice, era pe punctul de a reveni pe teren, în urmă cu trei săptămani, însă la un antrenament a suferit o nouă problemă musculară în urma căreia a fost necesară o intervenţie chirurgicală. AS Saint-Etienne va întalni, duminică, pe teren propriu, formaţia Olympique Lyon, într-un meci din etapa a XVI-a a campionatului Franţei.

Avem Jocuri Europene

Cele 49 de comitete olimpice din Europa au votat, sambătă, în favoarea creării Jocurilor Europene şi au decis, la Adunarea Generală a forului continental (COE), ca prima ediţie a competiţiei să aibă loc în 2015, la Baku. Ideea unei competiţii asemănătoare cu Jocurile Asiatice sau Jocurile Panamericane a fost lansată, în 2009, de preşedintele Comitetului Olimpic European, Pat Hickey. La Jocurile Europene se vor desfăşura probe în aproximativ 15 sporturi.

Vlaicu aduce victoria "lupilor"

 Selecţionata Lupii Bucureşti a învins, sambătă, pe stadionul Arcul de Triumf, cu scorul de 25-22 (8-8). În prima repriză, bucureştenii au condus cu 8-3 pană în min. 39, printr-un eseu realizat de Botezatu şi o penalitate transformată de Wiringi, dar pană la pauză francezii au realizat un eseu şi repriza s-a terminat la egalitate. În prima jumătate a reprizei secunde, "lupii" au reuşit două eseuri (Fercu şi Diniş),transformate de uvertura Wiringi şi fundaşul Vlaicu şi s-au dus la 22-8. Însă francezii au fost mai activi pe final şi au egalat. Însă în ultimele secunde, romanii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, pe care a transformat-o Florin Vlaicu, obţinand o victorie de prestigiu. În primele două meciuri din Challenge Cup, selecţionata Lupii Bucureşti a înregistrat o înfrangere, scor 17-40 cu Bath, şi o victorie, scor 42-27 cu echipa italiană Calvisano. Echipa Lupii Bucureşti va întalni în etapa următoare, la 14 decembrie, tot formaţia Agen, însă în Franţa.

Locul VI la Mondiale pentru poloiştii juniori

Naţionala de polo under 18 a Romaniei, antrenată de Viorel Rus, s-a clasat pe locul VI, la Campionatul Mondial de la Perth. În semifinalele turneul V-VIII, tricolorii tineri au învins cu 12-10 (3-2, 4-2, 2-2, 3-5) echipa SUA, dar au pierdut partida pentru locul V în faţa Greciei cu 5-14 (1-3, 3-4, 0-5, 1-2). Grecia a învins şi în grupă echipa Romaniei, cu 8-5.

În grupă cu Bulgaria şi Islanda

Naţionala de baschet masculin a Romaniei şi-a aflat, sambătă, adversarele din primul tur al preliminariilor CE din 2015, la tragerea la sorţi de la Freising.  Tricolorii au fost repartizaţi în grupa A, cu echipele Bulgariei şi Islandei.Naţionala Romaniei a făcut parte din cea de-a doua urnă valorică.. La tragerea la sorţi s-au format patru grupe (trei a cate trei echipe şi una cu patru), meciurile fiind programate în sistem „tur-retur”. Caştigătoarea fiecărei grupe se va califica în play-off, fază prevăzută cu semifinale şi finală, iar la turneul final al CE din 2015 va ajunge direct doar caştigătoarea finalei. Învinsele vor putea participa la o nouă fază de calificare în vara anului 2014, alături de echipele participante la CE din 2013, care nu vor obţine calificarea directă la turneul final de pe peste trei ani.

Manea s-a răzgandit

Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a declarat sambătă, pentru site-ul oficial al grupării, că tehnicianul Nicolae Manea a fost supărat pe situaţia clubului şi a spus că pleacă, dar nu s-a ajuns la demisie. "Aşteptăm să se joace şi ultima partidă din 2012, cea de la Mediaş, după care vom sta de vorbă şi vedem ce se va întampla. Nicolae Manea nu şi-a dat demisia, a fost supărat pe situaţia clubului şi a zis că pleacă, dar nu s-a ajuns la aşa ceva", a spus Pădureanu.

Se ştiu semifinalele la Toyota

Echipa mexicană Monterrey a învins, ieri, la Toyota, cu scorul de 3-1, formaţia sud-coreeană Ulsan Hyundai şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial al cluburilor. Monterrey, campioana CONCACAF, a înscris prin Corona ('9) şi Delgado ('77, '84), în timp ce pentru coreeni a marcat Lee Keun-ho, în minutul 88. În cel de-al doilea sfert, Al-Ahly (Egipt) a învins cu 2-1 formaţia japoneză Sanfrecce Hiroshima, prin golurile reuşite de Hamdy ('15) şi Aboutreika ('57) / Sato ('32). Joi, în semifinale Monterrey va juca împotriva echipei Chelsea, iar Al Ahly se va confrunta cu echipa braziliană Corinthians São Paulo. Finala se va juca duminică.

Messi a revenit la antrenamente

Atacantul argentinian al FC Barcelona, Lionel Messi, a revenit, sambătă, la antrenamente, după contuzia la genunchiul stang suferită la meciul cu Benfica Lisabona, de miercuri, din Liga Campionilor. "Messi, Bartra, Alexis Sanchez şi Dani Alves s-au antrenat cu grupul. Abidal s-a pregătit separat", a anunţat FC Barcelona pe contul de Twitter.  În minutul 85 al meciului cu Benfica, după un contact cu portarul Artur, Messi a fost scor de pe teren pe targă, iar serviciul medical al catalanilor a anunţat că argentinianul a suferit o contuzie la genunchiul stang.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.