Sport

Cristina Neagu a înviat!

Ziarul de Vrancea
9 dec 2012 1182 vizualizări
Romania - Spania 31-26 (15-12) în primul meci din grupa principală a doua din cadrul Campionatului European de handbal feminin. Maine, de la ora 21:15, tricolorele întalnesc Ungaria

Au marcat: Cristina Neagu (7), Adriana Nechita 6, Iulia Curea 6 (3 din 7 metri), Adina Meiroşu 5, Aurelia Brădeanu 5 (2), Ionela Stanca (2) pentru Romania;  Marta Mangue 5, Begoña Fernandez 5, Beatriz Fernandez 4 (1), Nerea Peña 4, Alexandrina Barbosa 2, Julia Pinedo 2, Carmen Martin 1, pentru Spania.

Intrată în grupa principală de la Novi Sad cu o situaţie ingrată, un singur punct din remiza cu Rusia, echipa Romaniei şi-a dat drumul tocmai în meciul cu Spania, o echipă cu care întotdeauna tricolorele au avut probleme. Spania a deschis prima scorul prin oltchimista Barbosa, dar a fost prima şi ultima oară cand ibericele au condus. A fost limpede că Romania este cea care conduce ostilităţile şi s-au văzut îmbunătăţirile aduse de Gheorghe Tadici în jocul echipei: dacă apărarea s-a descurcat, ca de obicei, bine, s-a ameliorat jocul pe extreme (se vede din productivitatea Adei Nechita şi Iulia Curea), dar faptul cel mai îmbucurător a fost revenirea încrederii la Cristina Neagu, care a aruncat des şi bine, fiind cea mai bună realizatoare a echipei, amintind de Cristina cea de acum caţiva ani. În poartă, Paula Ungureanu a fost... Paula şi acest prenume ne scuteşte de alte superlative, suficient fiind faptul că a apărat, printre alte şuturi şi două de la 7 metri. Astfel că, după ce s-au ţinut scai de tricolore un timp, spaniolele au cedat prima parte cu 12-15.

Experienţele anterioare la acest campionat european induceau teamă în privinţa părţii secunde, mai ales că o jucătoare esenţială în defensivă, Crina Pintea, a fost eliminată definitiv. Într-adevăr, tricolorele au suferit pe final, însă nu înainte de a-şi asigura un avantaj de zece goluri, cu zece minute înainte de ultimul fluier. Spania părea groggy, dar relaxarea tricolorelor au făcut ca ibericele să înscrie şase goluri consecutive. Nu prea mai era timp de răsturnări spectaculoase şi Romania a reuşit să caştige o victorie necesară ca aerul, la fel de necesară ca şi cea din meciurile cu Ungaria de marţi şi cu Germania de joi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4147 zile, 22 ore, 21 minute, 22 secunde
Imi place de fata asta.Dar,ca si in fotbal,ne grabim sa facem "diamante" sau "briliante" umflate cu pompa.Sa o lasam sa arate ce poate.Daca a "inviat" trebuie sa o punem citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.