Sport

Iancu a cedat palmaresul Politehnicii Timişoara

Ziarul de Vrancea
7 dec 2012 621 vizualizări
Autorităţile din Timiş au încheiat, vineri, un acord cu fostul patron al clubului de fotbal Politehnica Timişoara, Marian Iancu, prin care acesta din urmă cedează, gratuit, palmaresul, culorile şi numele echipei

Potrivit primarului Timişoarei, Nicolae Robu, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, Marian Iancu a cedat, gratuit, numele, culorile şi palmaresul Politehnicii Timişoara. Robu a spus că numele, culorile şi palmaresul Poli Timişoara vor putea fi folosite de club în campionatul viitor. "Nu poate nimeni aduce argumente că, de la Revoluţie încoace, a existat o Poli mai Poli ca această echipă", a concluzionat Robu. Palmaresul, culorile şi numele echipei de fotbal Politehnica Timişoara s-au aflat la societatea condusă de Marian Iancu din 2007, cand acesta a făcut o asociere în participaţiune cu societatea AS FC Politehnica, al cărei preşedinte este Viorel Boiţ.

Încă un roman la ManCity

Campioana Angliei, Manchester City, a plătit 300.000 de lire sterline (360.000 de euro) pentru transferul mijlocaşului stanga roman Vlad Nicolae Marin, care pană în vară a evoluat la gruparea italiană Lazio Roma. Manchester City a primit acceptul de a-l folosi pe Marin, care semnase în vară un acord valabil pentru trei sezoane, după ce a fost de acord să plătească această sumă către echipa la care este legitimat fundaşul Ştefan Radu. În vară, Lazio Roma a acuzat pe Manchester City că l-a furat pe mijlocaşul roman. Înţelegerea nu a fost recunoscută atunci de către Premier League, dar după ce plata a fost făcută, contractul a fost înregistrat, iar Marin va putea evolua pentru echipa de tineret a campioanei Angliei. Singurul lucru care îl împiedică, pentru moment, pe Marin să evolueze pentru City este permisul de muncă. La Manchester City este legitimat şi portarul Costel Pantilimon.

Cristi Munteanu şi Mărgăritescu fac puşcărie

Fotbalistul Cristi Munteanu a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare, Andrei Mărgăritescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, iar fondatorul Alexandru Magherescu va avea de executat şapte ani de închisoare. Decizia instanţei Curţii de Apel Bucureşti (CAB) nu este definitivă, putand fi atacată cu recurs la instanţa supremă.  În 26 aprilie, fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la pedepse de trei ani şi, respectiv, cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privind înşelăciuni cu maşini luate în leasing. Instanţa Tribunalului Bucureşti i-a condamnat pe fostul mijlocaş dinamovist Andrei Mărgăritescu pentru tăinuire şi pe fostul portar al echipei de fotbal Dinamo Cristian Munteanu pentru complicitate la tentativă de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Surdu a depus memoriu direct la TAS

Cinci jucători din lotul echipei Rapid, Mihai Roman, Ovidiu Herea, Rui Duarte, Ştefan Grigorie şi Iulian Apostol şi-au depus memorii la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor prin care solicită să devină liberi de contract din cauza restanţelor pe care le au de primit de la gruparea giuleşteană.  Conform unor surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, Grigorie cere, în afară de rezilierea contractului,.şi plata restanţelor salariale şi o compensaţie financiară. Alţi patru jucători rapidişti solicită comisiei din cadrul LPF plata salariilor pentru ultimele trei luni şi jumătate, dar nu cer rezilierea contractelor. Aceştia sunt: Alexandru Ioniţă I, Ionuţ Voicu, Ovidiu Burcă şi Cristian Oros.  În momentul de faţă, lotul formaţiei conduse de Marian Rada este compus din 34 de jucători.  În acelaşi timp, Romeo Surdu, un alt jucător rapidist nemulţumit, Romeo Surdu, nu a acceptat să treacă prin filtrul LPF ci a făcut direct memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, cerand  atat plata restanţelor salariale şi rezilierea contractului, cat şi compensaţii financiare importante.

Pană în semifinale

Naţionala de polo "under 18" a Romaniei a fost învinsă, vineri, de reprezentativa Italiei, scor  3-6 (0-3, 2-0, 1-1, 0-2) în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Perth (Australia). Italia obţine calificarea în semifinale, fază în care au mai ajuns, tot vineri, Croaţia şi Serbia. Croaţia a învins în sferturi SUA, cu 17-7, iar Serbia a trecut la limită de Grecia, cu 9-8. Ultimul meci din sferturi va avea loc între Ungaria şi Australia.   După înfrangerea cu Italia, Romania juca pentru locurile V-VIII.

Să n-audă de Şahtar!

Jucătorii echipei FC Barcelona nu vor să întalnească echipa ucraineană Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, informează El Mundo Deportivo.  "Jucătorii nici nu vor să audă de Şahtar, echipă care joacă foarte bine şi care în februarie cand sunt programate optimile va avea frigul ca aliat. În acest an la 12 februarie, o posibilă dată a turului, la Doneţk au fost minus 16 grade", scrie sursa citată. În schimb, fotbaliştii catalani consideră cel mai accesibil adversar echipa turcă Galatasaray.

Un gol, cadou de nuntă

Fundaşul Ştefan Radu, care a marcat pentru Lazio primul său gol în cinci ani la formaţia italiană, a dedicat golul din meciul cu Maribor iubitei sale Alexandra, cu care se căsătoreşte astăzi., anunţă presa italiană. "Am aşteptat cinci ani să marchez. Dedic acest gol soţiei mele, maine ne căsătorim, deci acest gol este pentru ea. Este un dar pe care nu credeam că o să-l fac. Coechipierii mi-au dat palme şi m-au îmbrăţişat. Era momentul să marchez", a declarat Radu. Fundaşul roman a marcat un gol pentru echipa italiană Lazio Roma în partida caştigată, joi, în deplasare, cu scorul de 4-1 (2-0), în faţa formaţiei slovene NK Maribor, în ultima etapă a grupei J a Ligii Europa. Internaţionalul roman, care a jucat pană în minutul 56, a fost căpitanul echipei şi a înscris golul doi pentru Lazio, în minutul 32. Radu a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri, după un corner executat de Hernanes.

Deschamps continuă în orice condiţii

Contractul selecţionerului Franţei, Didier Deschamps, ar putea fi prelungit şi în cazul în care naţionala franceză nu reuşeşte calificarea la Cupa Mondială din 2014, informează L'Equipe, citandu-l pe preşedintele FFF, Noel Le Graët. "Cu Deschamps am mai multe afinitiţăţi decat cu Laurent Blanc. Mai este şi secundul lui Deschamps, Guy Stéphan alături de care am lucrat la Guingamp. Este un tandem care îmi convine şi care place publicului. Rezultatele din meciurile preliminare, în special cel cu Spania (1-1), ne lasă speranţe. în echipa Franţei există un grup de jucători bine condus şi există iubirea pentru tricou", a declarat Le Graët. Preşedintele forului francez a lăsat de înţeles că acordul cu Deschamps ar putea fi prelungit chiar şi în cazul unei ratări a calificării la CM din Brazilia: "Dacă ne calificăm, contractul se prelungeşte automat. Dar dacă nu ne calificăm, plecarea nu este automată, ci vor avea loc discuţii".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.