Sport

MOZAIC SPORTIV: Frustrările lui Lucescu

Ziarul de Vrancea
6 dec 2012 581 vizualizări
Antrenorul echipei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, miercuri seară, după înfrangerea din partida cu Juventus Torino, scor 0-1, că italienii au avut mai multă voinţă decat jucătorii săi, dar a precizat că unicul gol al întalnirii a fost marcat după o eroare de arbitraj

"Nu spun că arbitrul a decis partida, dar noi nu suntem respectaţi aşa cum sunt marile echipe ale Europei. Eram deja calificaţi, nu am avut motivaţie, jucătorii se gandeau la vacanţă şi la zvonurile privind unele transferuri, din aceste cauze am pierdut", a spus Lucescu. Formaţia Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu şi cu fundaşul Răzvan Raţ integralist, a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, scor 1-0, de echipa Juventus Torino, în ultima etapă a grupei E a Ligii Campionilor, în timp ce deţinătoarea trofeului, Chelsea, a fost eliminată din competiţie. Singurul gol al meciului a fost înscris în propria poartă de Kucer, în minutul 56.

Poloiştii juniori, în sferturi

Echipa naţională de polo "under 18" a Romaniei s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale Campionatul Mondial de la Perth (Australia), după victoria obţinută în optimile de finală în faţa reprezentativei Noii Zeelande, cu scorul de 5-4 (2-2, 2-0, 0-1, 1-1). În această fază, Romania se va duela cu Italia, iar în celelalte trei partide sunt Ungaria-Australia, Croaţia-SUA şi Grecia-Serbia.  Toate cele patru meciuri vor avea loc astăzi. Tricolorii au încheiat grupa C pe locul secund, cu 6 puncte, după Grecia (8), care a obţinut direct calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

A murit antrenorul lui Steffi şi Boris

Slovenul Boris Breskvar, cel care a descoperit fostele glorii ale tenisului german Boris Becker şi Steffi Graf, a murit la 70 de ani, după o lungă boală, la Ljubljana (Slovenia). "Sunt foarte trist. Am aflat de decesul lui Boris Breskvar. Era un antrenor pasionat, foarte disciplinat, sever, dar drept", a declarat Boris Becker. Fostul număr 1 mondial, care a caştigat şase titluri de Grand Slam, a început să se antreneze cu slovenul la şase ani. Breskvar i-a descoperit pe Becker şi Graf pe cand era antrenor la clubul de tenis Baden, din Germania. El a fost şi căpitanul echipei Sloveniei de Cupa Davis.

Adversarii handbaliştilor băcăuani

Echipa de handbal masculin Ştiinţa Bacău va întalni formaţiile Beşiktaş Istanbul, SC Magdeburg şi HBC Nantes în Grupa D a Cupei EHF, conform tragerii la sorţi care a avut loc la Belgrad. Vicecampioana Romaniei a făcut parte din urna a doua valorică la tragerea la sorţi. Meciurile din cele patru grupe se vor juca la 9-10 februarie (etapa I), 16-17 februarie (etapa a II-a), 23-24 februarie (etapa a III-a), 9-10 martie (etapa a IV-a), 16-17 martie (etapa a V-a) şi 23-24 martie (etapa a VI-a). Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală ale Cupei EHF, programate în dublă manşă eliminatorie, în 20-21, respectiv 27-28 aprilie 2013. Caştigătoarele din sferturi vor ajunge apoi la turneul final al competiţiei, găzduit de Nantes.

Recordul lui Kobe Bryant

Baschetbalistul american al echipei Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, a devenit, miercuri seară, cel mai tanăr jucător care a marcat peste 30.000 de puncte în liga profesionistă nord-americană (NBA). Bryant, care a marcat 29 de puncte în meciul New Orleans Hornets - Los Angeles Lakers, scor 87-103, a ajuns la cifra de 30.016 puncte la varsta de 34 de ani, trei luni şi 14 zile. Baschetbalistul american se află pe locul cinci în topul celor mai buni marcatori din istoria NBA, după Kareem Abdul-Jabbar (38.387 de puncte), Karl Malone (36.928 de puncte), Michael Jordan (32.292 de puncte) şi Wil Chamberlain (31.419 puncte).

Messi a ieşit pe targă

Atacantul formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, accidentat la un genunchi şi scos pe targă la finalul meciului din Liga Campionilor cu Benfica Lisabona, scor 0-0, a fost victima unei "contuzii în partea exterioară a genunchiului stang". Messi a intrat pe teren după o oră de joc, cu obiectivul de a bate recordul germanului Gerd Müller de 85 de goluri marcate într-un an. El a ieşit pe targă în minutul 85, după un contact cu portarul Artur.

Navarro, deasupra tuturor

Baschetbalistul Juan Carlos Navarro a primit, ieri, la Madrid, premiul pentru cel mai bun sportiv spaniol al anului, în cursul ceremoniei Premiilor naţionale pentru sport, în care au mai fost recompensaţi portughezul Cristiano Ronaldo şi selecţionerul Vicente del Bosque. Baschetbalistul spaniol, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, a fost ales de un juriu prezidat de David Villaverde, directorul general al Consiliului superior al sportului (CSD). Navarro nu a fost prezent la Palatul Pardo, pentru a primi distincţia de la membrii familiei regale.  Ronaldo, campion al Spaniei cu Real Madrid, a obţinut Premiul Comunităţii ibero-americane pentru sportivul anului.  Selecţionerul naţionalei de fotbal a Spaniei, Vicente Del Bosque, caştigător al Euro-2012, a fost distins cu premiul Olimpia, pentru implicarea sa în sprijinirea persoanele cu handicap. Un premiu pentru întreaga carieră a primit fostul atacant argentinian al echipei Real Madrid Alfredo Di Stefano.

Azil politic în Uganda

Jucătorii din echipa naţională de fotbal a statului Eritreea, care au dispărut la Kampala, unde se aflau pentru un turneu, au cerut azil politic în Uganda, au anunţat, miercuri, autorităţile ugandeze. "Cei 18 jocători ne-au spus că nu se simt în siguranţă în ţara lor şi au cerut azil politic. Soarta lor este în mainile Guvernului ugandez şi ale Naţiunilor Unite, iar noi le-am oferit protecţie", a declarat Musa Ecweru, ministrul delegat pentru refugiaţi. Echipa Eritreei participa în Uganda la un turneu organizat de Consiliul Asociaţiilor de Fotbal din Africa de Est şi Centrală. Poliţia ugandeză a fost alertată în legătură cu dispariţia fotbaliştilor după înfrangerea acestora într-un meci cu Rwanda, scor 0-2, şi o sesiune de cumpărături la Kampala. Aceasta nu este prima dată cand sportivii din Eritreea profită de deplasările în străinătate pentru a emigra. în 2007, şase fotbalişti au cerut azil în Angola, iar în 2009 alţi 12 au rămas în Kenya. Anul trecut, 13 componenţi al naţionalei din Eritreea au fugit din cantonament în Tanzania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.