Sport

Rapid vrea să dribleze sistemul de licenţiere

Ziarul de Vrancea
6 dec 2012 391 vizualizări
Spune avocatul care îi reprezintă pe jucătorii rapidişti care îşi cer drepturile

Avocatul Justin Ştefan, reprezentantul a nouă jucători rapidişti, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că FC Rapid, grupare care şi-a depus actele pentru intrarea în insolvenţă, nu poate obţine licenţa pentru sezonul 2013-2014 al Ligii I fără acordul fotbaliştilor pentru amanarea plăţilor restante. "Rapidul va pierde jucători foarte importanţi, doriţi de alte cluburi. Au omis aspecte esenţiale legate de procedura insolvenţei, contractele jucătorilor şi licenţiere. Ei încearcă să obţină aprobarea planului de reorganizare pană la 31 martie 2013, ca să poată lua licenţa pentru Liga I. Vor afla de 1 aprilie, ziua păcălelii, că l-au obţinut degeaba. Aprobarea planului de reorganizare nu înseamnă acordul jucătorilor pentru amanarea plăţilor, aşa cum cere regulamentul de licenţiere. Clubul care va termina campionatul pe locul 15 va juca la anul în Liga I. Doar să nu ceară şi acolo finanţatorul intrarea în insolvenţă", a spus avocatul, fost jurist al Federaţiei Romane de Fotbal.

Justin Ştefan susţine că prin intrarea în insolvenţă conducerea FC Rapid urmăreşte să scape de anumiţi jucători din lot. "Ştim exact ce se urmăreşte prin această procedură la care a apelat domnul George Copos. Rapidul vrea să dribleze sistemul de licenţiere prin eşalonarea datoriilor faţă de jucători de către Tribunalul Bucureşti. Mai vor ca prin această procedură să scape de unii jucători. Ei se bazează pe faptul că deschiderea procedurii generale a insolvenţei va duce la suspendarea litigiilor aflate pe rol şi astfel nu vor fi obligaţi la plata restanţelor salariale faţă de jucători. La prima vedere «tactica de joc» pare bună, însă vă asigur că va funcţiona doar în prima repriză", a adăugat avocatul. Justin Ştefan a fost angajat să reprezinte interesele a nouă jucători din lotul echipei Rapid care vor depune memorii la LPF, printre aceştia aflandu-se Ştefan Grigorie, Cristian Oros, Ovidiu Burcă, Ionuţ Voicu, Alexandru Ioniţăă I şi Romeo Surdu. Tribunalul Bucureşti a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, instanţa stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie.

Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. Conform anunţului făcut, miercuri, de preşedintele CA, Ion Taban, gruparea giuleşteană a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt către acţionarul majoritar George Copos şi către firmele acestuia. Copos a anunţat că este dispus să renunţe la o mare parte din suma pe care o are de încasat pentru a scoate clubul din criză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.