Sport

Săpunaru se reprofilează

Ziarul de Vrancea
5 dec 2012 421 vizualizări
Fundaşul roman se descurcă excelent în centrul apărării la Real Zaragoza

Antrenorul echipei Real Zaragoza, Manolo Jimenez, intenţionează să-l folosească pe fundaşul dreapta Cristian Săpunaru în centrul apărării, după ce romanul a avut o prestaţie foarte bună pe acest post în meciul din deplasare cu Mallorca, scor 1-1, informează ediţia electronică a cotidianului As. Duminică, în etapa a XIV-a a campionatului spaniol, Real Zaragoza a remizat, scor 1-1, pe terenul formaţiei Mallorca, într-o partidă pe care a disputat-o în zece jucători din minutul 13. Fundaşul Loovens a fost eliminat, iar Săpunaru i-a luat locul în centrul apărării. Jimenez a fost încantat de evoluţia jucătorului roman şi de polivalenţa lui, gandindu-se că acesta ar face o pereche foarte bună cu Alvaro în defensivă. Săpunaru a venit gratis la Zaragoza în această vară de la FC Porto, semnand un contract pe un an. Presa spaniolă a scris cu cateva săptămani în urmă că Jimenez a reuşit să acopere cu succes un post deficitar în echipă, Săpunaru fiind singurul fundaş dreapta din lot.

Acum, tehnicianul formaţiei din Zaragoza se gandeşte să transfere, în această iarnă, un alt fundaş dreapta şi nu unul central, cum stabilise iniţial cu conducătorii grupării. Din cauza posibilităţilor financiare reduse şi după ce a testat fără succes piaţa sud-americană, Jimenez se teme că nu va găsi un fundaş central mai bun decat Săpunaru, jucător care continuă să impresioneze plăcut la Zaragoza. Pentru postul de fundaş dreapta, Zaragoza pare să aibă mai multe opţiuni de a găsi jucători, mai ales sub formă de împrumut, a explicat AS.  Pană atunci, Jimenez revine la soluţia adoptată înaintea titularizării lui Săpunaru şi îl va folosi pe flancul drept al defensivei pe Abraham, deşi jucătorul catalan este de meserie fundaş stanga, iar romanul va fi trecut în centru. Mutarea tactică va intra în vigoare din următoarea etapă, cand Real Zaragoza va juca, tot în deplasare, cu Rayo Vallecano, meci pentru care Loovens este suspendat. "Romanul este un «lateral» remarcabil, iar randamentul său ca fundaş central nu este mai scăzut. Nu este o poziţie necunoscută pentru el şi la Mallorca a făcut un meci mare. Este rapid, agresiv, are caracter şi domină jocul aerian. Cu Alavaro poate forma o perechea ideală în centru", a mai notat AS.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.