Sport

Care primăvară?

Ziarul de Vrancea
4 dec 2012 559 vizualizări
Manchester United - CFR Cluj, astăzi, de la ora 21:45 în Liga Campionilor, partidă transmisă în direct de DigiSport 1 şi DolceSport 1

CFR Cluj este prima şi, deocamdată, singura echipă romanească ajunsă în primăvara europeană. În care primăvară, vom vedea după meciul de diseară, cand va fi stabilit locul pe care îl va ocupa formaţia antrenată acum de Paulo Sergio şi competiţia în care va continua cursa în Europa. Două victorii eclatante cu SC Braga, un egal cu multă şansă dar obţinut cu ambiţie şi dăruire la Istanbul şi o înfrangere programată în Gruia cu Manchester United ar fi fost, poate suficiente, pentru ca echipa din Cluj să devină prima din Romania care trece de grupele Ligii Campionilor, însă mai este şi sincopa din meciul retur cu turcii (1-3) care face ca prima şansă la locul II să aparţină echipei de la Bosfor. Rezultatele directe înclină balanţa în dreptul turcilor, deci CFR trebuie să scoată mai mult de pe "Old Trafford", decat Galatasaray de la Braga. Ambele adversare ale tandemului romano-turc au situaţii clare: Manchester este calificată de pe locul I în optimi, Braga a ieşit din Cupele Europene. În afară de diferenţa din calculele clasamentului, mai există şi o alta: Braga-i Braga, iar United e United. Braga a caştigat clar la Istanbul, însă situaţia acum e alta. Iar dacă CFR a umilit echipa lui Peseiro în două randuri, de ce n-ar face şi Galatasaray într-un meci în care miza este într-o singură parte?

În ceea ce priveşte Manchester United, există mai multe semne de întrebare. Formaţia lui sir Alex şi-a asigurat calificarea încă cu două runde înainte de final, ceea ce a făcut ca în partida de la Istanbul să fie menajaţi o serie de titulari importanţi. Tinerii furioşi nu s-au făcut de ras şi nu s-au dat la o parte, dar a caştigat echipa mai motivată, Galata. Acum, suporterii CFR Cluj se întreabă dacă Ferguson va proceda la fel şi în meciul cu echipa romană. "Vom odihni caţiva jucători maine, aşa cum am făcut împotriva echipei Galatasaray. Dar trebuie să fim fair-play faţă de toate echipele care încearcă să obţină poziţii importante, pentru Liga Campionilor şi pentru Liga Europa. Din respect, vom folosi o echipă care să caştige meciul. Dar vor fi schimbări", a spus legendarul antrenor. Valencia, Anderson şi Nani sunt accidentaţi, iar presupusa reintrare a lui Nemanja Vidic în apărare nu va fi folosit, după spusele lui Ferguson.

În privinţa CFR, antrenorul Paulo Sergio va miza tot pe modului de succes din partida de la Cluj cu Braga, cu Sougou, Rui Pedro şi Camora, în spatele lui Rafael Bastos. Aceasta deoarece varful clasic Kapetanos pare ieşit din formă, iar Manchester United arată, atat în campionat, cat şi în Liga Campionilor, multiple slăbiciuni defensive. De acest lucru sunt legate şi speranţele ceferiştilor de a obţine un rezultat cat mai bun în "Teatrul Fotbalului", chiar dacă pentru echipa clujeană condiţiile sunt mai grele decat pentru Galatasaray. În fond, pentru suporterii "diavolilor" o înfrangere la Istanbul cu rezervele poate fi trecută cu vederea, dar un eşec pe "Old Trafford" e de neiertat.

Mai amintim că partida cealaltă din grupă, SC Braga - Galatasaray Istanbul poate fi urmărită pe DolceSport 2.

Formaţiile probabile
Manchester United: Lindegaard - Smalling, Ferdinand, Jones, Büttner - Carrick, Cleverley, Scholes - Young, Welbeck, Powell. Antrenor: Alex Ferguson
CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadú, Piccolo, Rada - L.Alberto, Mureşan - Sougou, Rui Pedro, Camora - Bastos. Antrenor: Paulo Sergio.
Arbitru: Daniele Orsato (Italia).

Celelalte meciuri de astăzi
Grupa E: Şahtar Doneţk - Juventus Torino (Digi2), Chelsea - Nordsjælland. Clasament: 1. Şahtar - 10 p; 2.Juventus - 9p; 3. Chelsea - 7 p; 4. Nordsjælland - 1 p.
Grupa F: OSC Lille - CF Valencia, Bayern München - BATE Borîsau. Clasament: 1. Bayern - 10 p; 2. Valencia - 10 p; 3. BATE - 6 p; 4. Lille - 3 p.
Grupa G: Barcelona - Benfica Lisabona (Digi 3), Celtic Glasgow - Spartak Moscova. Clasament: 1. Barcelona - 12 p; 2. Benfica - 7 p; 3. Celtic - 7 p; 4. Spartak - 3 p.

Clasamentul grupei H
1. Manchester    5    4    0    1     9:5    12
2. Galatasaray    5    2    1    2     5-5    7
3. CFR Cluj        5    2    1    2     8:7    7
4. Braga        5    1    0    4     6-11    3


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.