Sport

Oficial: Rapidul e în faliment

Ziarul de Vrancea
4 dec 2012 588 vizualizări
Tribunalul Bucureşti a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, instanţa stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, declara, la 7 noiembrie, că nu intenţionează să demareze procedurile pentru intrarea în insolvenţă şi nici să falimenteze clubul, precizand că soluţia este cedarea grupării giuleştene unei alte persoane. Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. Vineri, UEFA a anunţat că situaţia echipei Rapid şi a altor grupări europene va fi analizată de a doua cameră a Instanţei de Control Financiar, din cauza datoriilor acumulate.

Ieri, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că a deschis procedura de insolvenţă special pentru a salva clubul şi pentru a obţine licenţa pentru sezonul 2013-2014. "Altă soluţie de salvare nu existã decat demararea acestei proceduri, care ne va ajuta şi să obţinem licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I. Din păcare, întotdeauna în Romania oamenii căzuţi în genunchi sunt loviţi. Eu sunt acum căzut în genunchi, vreau să salvez clubul şi o voi face, dar nu mai vreau să vorbesc despre fotbal", a spus Copos. Oficialul giuleştean a adăugat că la Rapid s-a procedat de fiecare dată cu transparenţă. El recunoaşte că există restanţe la jucători, dar afirmă că FC Rapid este "la zi" cu plata taxelor şi impozitelor către stat. "Facem tot ce ne stă în puteri să salvăm clubul, asta am făcut mereu. Vrem să demonstrăm că am fost transpareţni. Rapid este la zi cu plăţile la stat, nu avem nici un leu datorie la impozite şi taxe. Din păcate avem restanţe la salariile jucătorilor şi ale celorlalţi angajaţi ai clubului", a afirmat acţionarul rapidist.

Unul dintre jucători, Cristian Oros, a depus memoriu la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF prin care solicită grupării giuleştene plata restanţelor salariale pe mai multe luni. Surse din cadrul LPF, au declarat, ieri ă fotbalistul nu a solicitat însă şi rezilierea contractului cu FC Rapid. "Pană în momentul de faţă, singurul fotbalist de la Rapid care a depus memoriu este Oros, dar numai pentru pretenţii financiare, nu şi pentru a deveni jucător liber de contract", au precizat sursele citate. Ovidiu Burcă, Ovidiu Herea şi Ştefan Grigorie intenţionează şi ei să depună memorii la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor. "Ne-au sunat pentru a-şi anunţa intenţia, dar încă nu au venit cu actele. La fel ca Oros, şi ei doresc doar plata salariilor restante", au adăugat sursele din cadrul LPF.

Dragomir crede că în vară răman 14 echipe

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a spus ieri  că situaţia din fotbalul romanesc este critică şi că banii din drepturile TV, care urmează să fie alocaţi în luna ianuarie, vor salva multe cluburi, dar numai pană în vară cand este posibil să rămană doar 14 echipe în Liga I. "De dimineaţă stau numai în şedinţe, este o situaţie critică în fotbalul romanesc. Sunt foarte multe echipe care capotează. Dar pană în vară nu e niciun pericol. Asta pentru că acum, în ianuarie, primesc banii din drepturile de televiziune şi au cu ce să reziste pană în vară. Mai răman poate datori în ultima lună, aşa că se termină şi campionatul ăsta. Dacă în vară se dovedeşte că nu putem alinia numărul de 18 echipe, atunci începem cu noua formulă play-off - play-out cu 14 echipe. Nu există pericolul să fie mai puţin de 14 echipe în sezonul următor. Asta am făcut ieri şi astăzi dimineaţă, cam ştim ce probleme sunt, avem o situaţie exactă, dar nu o putem da publicităţii", a spus oficialul LPG, care precizează că " Rapid nu are cea mai dificilă situaţie, sunt alte cluburi în situaţii mai grele", a menţionat Dumitru Dragomir.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.