Sport

MOZAIC SPORTIV: Euro-handbal la TVR 2

Ziarul de Vrancea
3 dec 2012 642 vizualizări
Naţionala de handbal feminin a Romaniei va debuta astăzi, la CE din Serbia, în grupa D, cu reprezentativa Rusiei, în aceeaşi zi fiind programate alte şapte partide: Ucraina - Cehia, Norvegia - Serbia (grupa A), Franţa - Macedonia, Suedia - Danemarca (B), Germania - Spania, Croaţia - Ungaria (C), Muntenegru - Islanda (grupa D)

Partidele din prima fază din Serbia jucate de Romania vor fi transmise în direct pe TVR 2 şi TVR HD, de asemenea, şi pe site-ul www.tvrplus.ro. Meciul Romania - Rusia se va disputa de la ora 21:15, la Vrsac. Pe TVR 2 se mai poate urmări şi cealaltă partidă din grupa D, Muntenegru - Islanda, de la ora 19:00. După disputarea meciurilor din grupele preliminare, primele trei clasate se vor califica în cele două grupe principale, a cate şase echipe. Partidele se vor juca între 9-13 decembrie, iar primele două clasate vor juca ulterior în semifinale, în 15 decembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 16 decembrie, ultima zi a CE din Serbia.

Clasamentul IFFHS pe cluburi

Echipa Steaua Bucureşti a coborat cinci poziţii şi ocupă locul 41, cu 179,5 puncte, în clasamentul pe luna noiembrie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia romană cel mai bine clasată în această ierarhie. Alte echipe romaneşti ocupă următoarele poziţii (în paranteză, locul din clasamentul precedent): CFR Cluj - 42 (63), Rapid - 93 (109),. FC Vaslui - 137 (114), Dinamo - 183 (194), Petrolul -326 (485). În clasament mai figurează Oţelul (368), Concordia Chiajna (368),  Astra Giurgiu (426), Pandurii (431) şi Gaz Metan (448). Pe primul loc continuă să fie FC Barcelona, urmată de Atletico Madrid şi Boca Juniors.

Săpunaru s-a accidentat la genunchi

Fundaşul Cristian Săpunaru a suferit un traumatism la genunchi la meciul pe care Real Zaragoza l-a încheiat la egalitate, scor 1-1, duminică, în deplasare, cu Real Mallorca, în etapa a XIV-a a campionatului Spaniei.  Presa spaniolă scrie însă că jucătorul roman va fi recuperat la pană la meciul cu Rayo Vallecano, de lunea viitoare, din campionatul Spaniei. Real Zaragoza, cu Săpunaru integralist, a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, duminică, în deplasare, în compania echipai Real Mallorca, în etapa a XIV-a a campionatului Spaniei. Pentru Real Mallorca a marcat Victor '85, iar pentru Real Zaragoza a înscris Postiga ('16).

Italieni şi turci arbitrează echipele romaneşti

Arbitrul italian Daniele Orsato va conduce la centru meciul Manchester United - CFR Cluj, care se va disputa, maine, de la ora 21.45, în ultima etapă a grupei H a Ligii Campionilor. Orsato va fi ajutat de Mauro Tonolini şi Massimiliano Grilli, în timp ce rezervă va fi Lorenzo Manganelli. Asistenţii suplimentari vor fi Andrea De Marco şi Mauro Bergonzi.  Partida FC Copenhaga - Steaua, care va avea loc, joi, de la ora 20.00, în ultima etapă a grupei E a Ligii Europa, va fi condusă de o brigadă turcă, la centru cu Hüsseyin Goçek.

Ungur a revenit în Top 1000

Tenismanul Adrian Ungur a revenit în Top 100 ATP, după ce a urcat 13 poziţii, pană pe locul 99, cu 557 de puncte, în urma califcării în ultimul act al Challenger Tour Finals, de la Sao Paulo (Brazilia), informează atpworldtour.com. Ungur a fost învins, sambătă, în finală, de argentinianul Guido Pella, numărul 124 mondial, scor 3-6, 7-6, 6-7. Romanul ieşise din Top 100 ATP la 1 octombrie şi a atins cea mai bună clasare în ierarhia jucătorilor profesionişti de tenis, locul 79, în 11 iunie. Victor Hănescu continuă să fie romanul cel mai bine clasat în ATP, pe locul 62, cu 753 de puncte, în urcare două poziţii, după ce în Brazilia a reuşit să ajungă în faza semifinalelor. în penultimul act al Challenger Tour Finals. În Top 200 ATP, mai figurează Marius Copil, pe locul 160, cu 347 de puncte.

Încă o victorie pentru tinerii poloişti

Naţionala de polo under 18 a Romaniei a obţinut ieri a doua victorie din grupa C, scor 9-8 (3-3, 3-1, 3-2, 0-2) cu Uzbekistan, la Campionatul Mondial de la Perth. În primele două meciuri din grupa C, tricolorii mici au pierdut cu Grecia, cu 5-8, şi au învins Iran, cu 11-4.  După trei partide, Romania are 4 puncte, pe locul secund, după Grecia, cu şase puncte.  Echipa antrenată de Viorel Rus mai are de disputat un singur meci în faza grupelor, cu Trinidad Tobago (astăzi).

Mo-ra-riu re-a-les

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Europene de Rugby (FIRA-AER), în cadrul Adunării Generale a forului continental care a avut loc la Paris, se arată într-un comunicat remis, ieri, agenţiei MEDIAFAX. Cu aceeaşi ocazie, Octavian Morariu a fost desemnat reprezentantul FIRA-AER în Comitetul Director al Federaţiei Internaţionale de Rugby (IRB). Alegerile pentru preşedinţia (FIRA-AER) au fost caştigate de francezul Jean-Claude Baque, reales pentru un mandat de patru ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.