Sport

Antrenori fără licenţe

Ziarul de Vrancea
3 dec 2012 654 vizualizări
Deşi fac treabă de tehnicieni principali, Valentin Sinescu, Adrian Szabo şi Costel Enache nu pot sta pe băncile tehnice. La Astra, a fost numit formal, Marin Barbu ca antrenor principal

Antrenorii echipelor Astra Giurgiu, FC Braşov şi Ceahlăul, Valentin Sinescu, Adrian Szabo, respectiv Costel Enache nu deţin licenţa Pro şi nu vor mai putea sta pa banca tehnică în calitate de "principali", a declarat fostul director al şcolii de Antrenori din cadrul FRF Mircea Rădulescu. Conducerea clubului Astra l-a numit antrenor principal pe tehnicianul Marin Barbu, care deţine licenţa Pro. "Îmi pare rău de Sinescu pentru că nu a venit să se înscrie la cursurile pentru Licenţa Pro. Mă gandesc că, probabil, nu a avut 4.000 de euro, reprezentand taxa de înscriere. Uite, e păcat, că preiei o echipă şi te trezeşti că după o lună că nu mai poţi sta pe bancă pentru că nu ai licenţă. Îl sfătuiesc pe el şi Szabo, de la Braşov, dar şi pe Costel Enache să nu se mai uite la bani şi să facă acest curs. Este păcat de munca lor. Taxa de 4000 de euro e printre cele mai mici din Europa. Revenind la numirea lui Marin Barbu, chiar dacă pare a fi una formală, este perfect regulamentară", a spus Mircea Rădulescu pentru ProSport.

Astra ocupă locul II în Liga I, cu 34 puncte, iar sub conducerea lui Sinescu echipa a obţinut trei victorii în campionat şi un rezultate de egalitate. De asemenea, Astra a obţinut calificarea în semifinalele Cuperi Romaniei, după ce a eliminat echipele CS Severin şi Rapid. Sinescu l-a înlocuit pe Gheorghe Mulţescu, la 29 octombrie. Adrian Szabo este antrenor principal la FC Braşov de la jumătatea lunii noiembrie, după ce Sorin Carţu a demisionat. FC Braşov este pe locul VIII, cu 26 de puncte, iar cu Szabo principal a obţinut două victorii, una în faţa liderului Steaua, şi un rezultat de egalitate. Costel Enache este antrenorul Ceahlăului din 3 februarie 2011, cand echipa evolua în Liga a II-a. Enache ocupă funcţia de director tehnic, în timp ce principal este Daniel Iftodi. După 18 etape, Ceahlăul este pe locul 13, cu 19 puncte.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.