Sport

MOZAIC SPORTIV: Calificaţi şi odihniţi

Ziarul de Vrancea
30 nov 2012 676 vizualizări
Tenismanul Adrian Ungur, locul 112 ATP, a fost învins, cu scorul de 6-7, 2-6 de brazilianul Thiago Alves (numărul 131 mondial), în ultimul meci din grupa A a Challenger Tour Finals de la São Paulo (Brazilia)

Adrian Ungur obţinuse calificarea în semifinale de miercuri, cand a înregistrat a doua victorie din grupă, scor 4-6, 7-6, 7-6.  În semifinalele Challenger Tour Finals a acces şi Victor Hănescu. Adrian Ungur va juca în penultimul act al competiţiei cu slovenul Aljaz Bedene, locul 98 ATP, iar Hănescu îl va întalni pe argentinianul Guido Pella (numărul 124 mondial).

FC Vaslui a scăpat la prime

UEFA a anunţat, ieri, că a decis ridicarea suspendării primelor pentru competiţiile europene în sezonul 2012/2013 în cazul a 16 cluburi, între care şi FC Vaslui. De asemenea, Camera de Investigaţie a hotărat trimiterea cazurilor  altor grupări, printre care Rapid şi Dinamo, grupărilor HNK Hajduk Split (Croaţia), NK Osijek (Croaţia), Málaga CF (Spania), la a doua cameră a Instanţei de Control Financiar. UEFA anunţase, la 11 septembrie, îngheţarea primelor pentru competiţiile europene în sezonul 2012/2013 pentru 23 de cluburi, între care şi Dinamo, FC Vaslui şi Rapid, din cauza întarzierii plăţilor, aceasta fiind prima măsură a fair-play-ului financiar.

Săvulescu a plecat de la Dinamo

Dragoş Săvulescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte delegat al lui Dinamo. Acesta deţinea 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, la fel ca şi ceilalţi doi colegi din acţionariat, Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă, 10 procente fiind deţinute de FC Dinamo 1948 SA, adică vechea societate . În urma plecării lui Săvulescu, partea acestuia va fi împărţită cel mai probabil în mod egal de cei doi oameni rămaşi la conducerea clubului bucureştean. 

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat că l-a suprins faptul că preşedintele delegat Dragoş Săvulescu a decis să părăsească gruparea: "M-a surprins decizia lui Dragoş Săvulescu, dar ştiam de ea. Porniserăm la un drum împreună, voiam să aducem Dinamo la o stabilitate financiară. Sunt pus într-o situaţie penibilă, mi-e şi ruşine să dau ochii cu jucătorii şi cu staful, că sunt neplătiţi de atata vreme".

Revine Vidic cu CFR ?

Tehnicianul echipei Manchester United, Alex Ferguson, a declarat că fotbalistul Nemanja Vidic, operat la genunchi în septembrie, ar putea reveni pe teren la meciul de miercuri cu CFR Cluj, din grupele Ligii Campionilor. "Cred că în ultimul an şi jumătate a jucat doar 10 sau 12 meciuri. Cea mai bună cale pentru noi este să îl ascultăm pe Vida. Are experienţa necesară pentru a şti ce este mai bun pentru el şi cand este momentul potrivit să revină. A început să se antreneze săptămana asta şi s-a descurcat bine. Nu a fost implicat în partea competitivă, dar cel puţin se antrenează din nou cu echipa. Ar fi frumos ca el să joace miercuri. Cred că îşi face treaba, dar are nevoie să joace", a spus Ferguson. La 2 noiembrie, Ferguson estima că Vidic, căpitanul echipei Manchester United, ar putea fi indisponibil pană la Crăciun. Fundaşul sarb a fost supus unei operaţii la genunchi în septembrie.

Zenit merge la TAS

Clubul Zenit Sankt Petersburg a anunţat că va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a contesta sancţiunile decise după meciul cu echipa antrenată de Dan Petrescu, Dinamo Moscova, suspendat la 17 noiembrie, după ce portarul Anton Şunin a fost rănit de o petardă.  "Zenit consideră că nu s-au analizat toate circumstanţele incidentului. Identitatea persoanei care a aruncat petarda nu a fost stabilită, astfel că nu poate fi dovedită legătura cu Zenit. Clubul nostru intenţionează să îşi justifice poziţia şi să facă apel la TAS", a declarat un oficial al clubului din Sankt Petersburg pentru R-Sport. Federaţia Rusă de Fotbal a omologat, în urmă cu o săptămană, partida Dinamo Moscova- Zenit Sankt Petersburg din campionat cu scorul de 3-0, după ce un suporter al oaspeţilor a aruncat o petardă care l-a lovit pe portarul formaţiei pregătite de Dan Petrescu.

Sancţiune aspră şi nu prea

Senegal nu va putea juca niciun meci internaţional timp de un an pe stadionul Leopold-Sedar-Senghor din Dakar, a decis, Comisia de Disciplină a Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), ca urmare a incidentelor ce au avut loc în luna octombrie. De asemenea, Senegal va trebui să plătească o amendă de 100.000 dolari, din care jumătate "în mai puţin de două luni". "Dacă într-un an nicio echipă a Senegalului, niciun club, niciun suporter nu va face să se vorbească despre el negativ, Senegal nu va mai trebui să plătească restul sumei, şi anume 50.000 de dolari", a explicat avocatul Guedel Ndiayé, membru al Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) şi mandatat de Federaţia Senegaleză de Fotbal (FSF) pentru a o apăra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.