Sport

MOZAIC SPORTIV: Tot la Cluj, în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
29 nov 2012 520 vizualizări
Întalnirea din Cupa Davis, dintre Romania şi Danemarca, programat în perioada 1-3 februarie 2013, va avea loc la Cluj, unde s-a disputat şi partida cu Finlanda, din luna septembrie a acestui an

Echipa Romaniei de Cupa Davis a învins Finlanda, scor 3-2, în confruntarea pentru menţinerea în grupa I a Zonei Euro-africane, în luna septembrie. Federaţia Romană de Tenis a luat în considerare să păstreze oraşul-gazdă, astfel că reprezentanţi ai forului naţional s-au aflat, ieri, la Cluj, pentru a inspecta sala şi a evalua noi amenajări care s-ar impune în vederea găzduirii partidei cu Danemarca, din 1-3 februarie 2013.  Confruntarea dintre Romania şi Danemarca va conta pentru primul tur al Grupei I Euro-Africane.

Negoiţă vrea să fie acţionar unic

Acţionarul FC Dinamo Ionuţ Negoiţă a declarat, joi, la Sport.ro, că "o maşină nu poate fi condusă de trei şoferi în paralel", lăsand să se înţeleagă faptul că ar dori să devină principalul investitor la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare. "Există soluţii, în principiu. Sunt două variante la Dinamo - moare sau se relansează. Eu am încredere că se va întampla ceva important la club în perioada imediat următoare. Trebuie injecţie de capital. şi vorbesc de o sumă importantă, nu de mărunţiş. Trebuie şi o reformă la sange la nivelul clubului. Fără aceste două lucruri, va fi foarte greu", a spus Negoiţă. La începutul lunii august omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de "cateva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din randul acţionarilor. În momentul de faţă, Nicolae Badea, Ionuţ Negoiţă şi Dragoş Săvulescu deţin cate 30 la sută din acţiunile FC Dinamo 1948 SA, celelalte 10 procente aflandu-se în proprietatea societăţii care a administrat în trecut clubul de fotbal.

OK la Petrolul, spune Garda

Comisarii Gărzii Financiare care au controlat documentele clubului de fotbal Petrolul Ploieşti verificand actele care au stat la baza transferurilor jucătorilor de la "U" Cluj la clubul ploieştean nu au descoperit nereguli în privinţa documentelor de transfer. Şeful Gărzii Financiare Prahova, comisarul Marian Fătu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în urma controlului început în data de 16 noiembrie la clubul de fotbal Petrolul Ploieşti nu au fost descoperite nereguli în documentele de transfer ale jucătorilor de la "U" Cluj la FC Petrolul Ploieşti. Marian Fătu a arătat că cei doi comisari care au făcut verificări în documentele privind transferurile au încheiat o notă de constatare care arată că nu s-au descoperit nereguli, dar această notă este valabilă doar în ceea ce priveşte documentele clubului FC Petrolul. El a precizat că  Garda Financiară Prahova nu poate da detalii în ceea ce priveşte documentele de la clubul "U" Cluj privind transferurile de jucători.

Copenhaga, eliminată din Cupă

Echipa FC Copenhaga, adversara Stelei în grupa E a Ligii Europa, a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Danemarcei, după ce a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 0-1 după prelungiri, de formaţia Brøndby IF, în sferturile de finală ale competiţiei. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Jensen, în minutul 91. Steaua a învins-o pe FC Copenhaga, pe teren propriu, scor 1-0, în etapa a II-a a grupei E a Ligii Europa. Cele două echipe se vor mai întalni la 6 decembrie, în Danemarca.

Gol în secunda 33

Atacantul olandez al echipei Manchester United, Robin van Persie, a înscris, miercuri, în partida cu West Ham United, scor 1-0, din etapa a XIV-a, cel mai rapid gol al sezonului în campionatul Angliei. Van Persie a înscris unicul gol al întalnirii în secunda 33. Într-un meci început cu 15 minute mai devreme decat întalnirea de pe "Old Trafford", mijlocaşul formaţiei Arsenal Londra, Theo Walcott, înscrisese în secunda 52 a partidei din deplasare cu Everton, scor 1-1.

Serena, number one

Sportiva americană Serena Williams a fost desemnată de WTA, ieri, cea mai bună jucătoare de tenis a anului 2012, după ce a caştigat patru titluri majore la simplu. Williams, în varstă de 31 de ani, a primit pentru a patra oară în carieră această distincţie, după ce a mai fost aleasă cea mai bună jucătoare în 2002, 2008 şi 2009. Sportiva americană, locul trei în clasamentul WTA, a caştigat în 2012 două titluri de Grand Slam (Wimbledon şi US Open), Jocurile Olimpice de la Londra şi Turneul Campioanelor.

Verdict FIA: Vettel este nevinovat

Federaţia Internaţională de Automobilism consideră că depăşirea efectuată de germanul Sebastian Vettel în turul 4 al Marelui Premiu al Braziliei a fost regulamentară, astfel că FIA nu va deschide o procedură disciplinară în acest caz, a declarat o sursă din cadrul FIA. Presa spaniolă a scris, ieri, despre o înregistrare video care îl arată pe germanul Sebastian Vettel depăşind sub steaguri galbene la Marele Premiu al Braziliei, cursă în urma căreia a devenit pentru a treia oară campion mondial, şi că, potrivit regulamentului, Ferrari poate depune o contestaţie pană vineri. Dacă ar fi fost găsit vinovat, germanul ar fi fost sancţionat cu o penalitate de 20 de secunde, care l-ar fi retrogradat de pe locul 6 pe locul 8. în această situaţie, Fernando Alonso, ocupantul locului doi în Brazilia, ar fi devenit campion mondial avand un punct mai mult decat rivalul său.

N-au bani de nocturnă

Clubul elen Panathinaikos Atena, care se confruntă cu grave probleme financiare şi nu poate plăti facturile la electricitate, a cerut, ieri, să joace meciurile de pe teren propriu în timpul zilei. "Din cauza dificultăţilor prin care trece, clubul Panathinaikos nu îşi poate îndeplini angajamentele financiare în ceea ce priveşte stadionul. Din acest motiv este necesar ca echipa să joace pe timp de zi meciurile de acasă pentru a reduce cheltuielile", se arată într-o scrisoare adresată Ligii şi Federaţiei Elene de Fotbal de Petros Galaktopoulos, preşedintele societăţii care gestionează Stadionul Olimpic din Atena. Panathinaikos Atena, caştigătoarea a 20 de titluri de campioană a Greciei, a anunţat deja că va părăsi Stadionul Olimpic din ianuarie 2013 din cauza cheltuielilor foarte mari şi va juca meciurile de pe teren propriu pe arena Apostolos Nikolaidis.

În numele fiului

Preşedintele clubului Alania Vladikavkaz, Valeri Gazzaev, a declarat, joi, că nu are altă soluţie decat să îl demită pe antrenorul principal al echipei, şi anume pe fiul său Vladimir, şi să preia sarcinile acestuia. "Ne aflăm într-o situaţie dificilă", a spus Gazzaev, fostă glorie a fotbalului sovietic, care a mai antrenat în anii '90 echipa Alania Vladikavkaz, în prezent ocupanta locului 15, penultimul, în campionatul rus. "Nu am obţinute rezultatele dorite. Cred că s-a luat cea mai bună decizie posibilă. îi mulţumesc fiului meu pentru activitatea pe care a depus-o. Vladimir este o persoană rezonabilă, avea nevoie de o pauză", a menţionat preşedintele şi antrenorul echipei ruse la care evoluează şi romanul Ioan Mera. Valeri Gazzaev, în varstă de 58 de ani, a caştigat campionatul Rusiei cu Alania Vladikavkaz, în 1995. El a mai obţinut trei titluri de campion, în 2003, 2005 şi 2006, la conducerea tehnică a formaţiei ŢSKA Moscova.

Scandal cu ramificaţii în Singapore

Secretarul general al Interpolului, Ronald Noble, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în viitorul apropiat se vor face arestări în Singapore, în cadrul scandalului meciurilor trucate din Italia, "Calcioscommesse". "Au fost descoperite noi conexiuni între Singapore şi scandalul meciurilor trucate din Italia, «Calcioscommesse», după arestarea lui Almir Gegic în Italia", a spus Noble. Gegic, fost jucător la echipa Vicenza (liga a treia italiană), a servit ca intermediar pentru pariurile din Asia şi a avut legături cu Tan Seet Eng, cunoscut ca Dan Tan, "lider al unui grup de crimă organizată" din Singapore. Un apropiat al lui Dan Tan, Wilson Raj Perumal, a fost arestat în Finlanda, în 2011, fiind suspectat că a trucat meciuri în mai multe ţări. În cadrul scandalului "Calcioscommesse", numeroşi fotbalişti au fost bănuiţi că au fost cumpăraţi de organizaţii de pariuri clandestine. Scandalul s-a soldat cu jucători anchetaţi sau arestaţi, printre care nume cunoscute din fotbalul italian, cum ar fi Stefano Mauri, căpitanul echipei Lazio, care a fost închis pentru scurt timp în acest caz.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.