Sport

S-au stabilit finaliştii Balonului de Aur

Ziarul de Vrancea
29 nov 2012 479 vizualizări
Messi este favorit în faţa lui Cristiano Ronaldo şi Iniesta

Jucătorii echipei FC Barcelona, Lionel Messi şi Andres Iniesta, şi fotbalistul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, sunt cei trei finalişti pentru Balonul de Aur, trofeu ce va fi decernat la 7 ianuarie 2013, la Zurich, a anunţat FIFA, ieri, la São Paulo.  Argentinianul Leo Messi, în varstă de 25 de ani, triplu caştigător al Balonului de Aur, este marele favorit şi în acest an. Portughezul Cristiano Ronaldo, 27 de ani, a mai caştigat Balonul de Aur în 2008. Spaniolul Andres Iniesta, în varstă de 28 de ani, a caştigat în acest an Campionatul European cu naţional Spaniei şi a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. Finaliştii din 2011 au fost Cristiano Ronaldo, Lionel Messi şi Xavi Hernandez, iar Balonul de Aur i-a revenit argentinianului. Caştigătorul Balonului de Aur va fi ales în urma voturilor jurnaliştilor, căpitanilor de la echipele naţionale şi selecţionerilor.

La categoria antrenorul anului, finaliştii sunt Vicente Del Bosque (selecţionerul Spaniei), Josep Guardiola, fostul tehnician al formaţiei FC Barcelona, şi José Mourinho (Real Madrid). Pentru titlul de cel mai frumos gol al anului se vor lupta brazilianul Neymar, columbianul Radamel Falcao şi slovacul Miroslav Stoch. Cele trei jucătoare nominalizate la Balonul de Aur din fotbalul feminin sunt brazilianca Marta şi americancele Aby Wambach şi Alex Morgan. La categoria antrenorul de fotbal feminin al anului, finaliştii sunt Bruno Bini (Franţa), Norio Sasaki (Japonia) şi Pia Sundhage (SUA/Suedia).

Brazilianul Ronaldo votează cu Messi

Fosta vedetă a naţionalei Braziliei, Ronaldo, dublu caştigător al Balonului de Aur, a declarat, ieri, că argentinianul Lionel Messi "este cu un pas înaintea lui Cristiano Ronaldo": . "Consider că Messi şi Cristiano Ronaldo sunt în faţa lui Andres Iniesta, care este un jucător foarte bun, mereu am gandit asta, el merită să fie acolo. Dar Messi este chiar cu un pas înaintea lui Cristiano Ronaldo. Messi şi Cristiano Ronaldo sunt doar ei în competiţie, după părerea mea. În vremea mea, lupta se dădea între mine, Zidane, Figo, Ronaldinho, Beckham... Era o listă cu zece jucători cu şanse la trofeu", a spus Ronaldo.  Întrebat dacă îl invidiază pe Messi, el a răpuns: "Recompensele lui Messi sunt justificate. Orgoliul meu nu suferă pentru că el îmi depăşeşte recordurile. Aş fi foarte fericit să îl admir în continuare pe Messi".





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.