Sport

Jucătoare noi, dar nu prea tinere

Ziarul de Vrancea
29 nov 2012 527 vizualizări
Selecţionerul Gheorghe Tadici şi-a prezentat echipa naţională de handbal feminin, cu care vrea să obţină o medalie europeană în Serbia

Echipa naţională de handbal feminin a Romaniei se va prezenta la Campionatul European din Serbia cu jucătoare noi faţă de campionatul trecut, selecţionerul Gheorghe Tadici afirmand că şi-a propus să depăşească rezultatele din 2005-2008 în acest ciclu olimpic. Lotul echipei naţionale de handbal feminin a fost prezentat, ieri, la Arad, selecţionerul Gheorghe Tadici anunţand o nouă structură a echipei, cu jucătoare noi sau altele revenite după caţiva ani. "Sunt vreo zece jucătoare noi faţă de campionatul trecut, trei debutante, dar şi jucătoare care au revenit în echipa naţională după o anumită perioadă, unu, doi sau chiar mai mulţi ani. În acest moment, structura echipei este formată din jucătoare cu mare experienţă. Cred că vom face un campionat european bun", a declarat Tadici.

El a spus că şi-a propus ca în acest ciclu olimpic să depăşească cu noua echipă rezultatele din perioada 2005-2008, "adică două medalii, dacă ar fi trei ar fi extraordinar". "Componenţa grupei este dificilă, în mintea noastră şi sufletul nostru fiecare ne gandim pozitiv la nişte jocuri cat mai bune. Timpul de pregătire a fost foarte scurt, am programat trei meciuri de pregătire", a spus Tadici. Selecţionerul a menţionat că trebuie să fie luat în serios şi jocul cu Islanda:  "E normal să tratăm Islanda foarte serios, pentru că istoria lor de un an încoace ne arată că a învins Germania şi a lăsat-o acasă la Jocurile Olimpice, a avut meci egal cu Rusia, iar în calificări a învins Ucraina la un scor zdrobitor şi a trecut de Spania", a completat Tadici.

Căpitanul echipei este Cristina Neagu, care a fost aleasă prin vot secret de către colege, aceasta afirmand că este posibil ca Romania să şi piardă meciuri. "Vă promit tuturor romanilor că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a face meciuri bune la acest Campionat European. O să dăm totul pe teren, ne dorim să caştigăm fiecare meci dacă se poate, dar e posibil şi probabil să şi pierdem", a explicat Cristina Neagu. Preşedintele Federaţiei Romane de Handbal, Cristian Gaţu, a precizat, la randul său, că are încredere în echipă şi în Tadici, despre care a spus că "nu-l poate acuza nimeni că nu e profesionist".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.