Sport

Titlul lui Vettel este contestat

Ziarul de Vrancea
28 nov 2012 604 vizualizări
Există o înregistrare care arată că în timpul cursei de la Interlagos, campionul mondial de Formula 1 a depăşit sub steaguri galbene. Dacă va fi admisă contestaţia, germanul poate pierde locul I în favoarea lui Fernando Alonso

O înregistrare video îl arată pe germanul Sebastian Vettel depăşind sub steaguri galbene la Marele Premiu al Braziliei, cursă în urma căreia a devenit pentru a treia oară campion mondial, iar presa spaniolă a scris că, potrivit regulamentului, Ferrari poate depune o contestaţie pană vineri. Cotidianul italian "Corriere dello Sport", citandu-l pe purtătorul de cuvant al Ferrari, Luca Colajanni, a scris că echipa italiană nu plănuieşte să lanseze un protest, dar mass-media spaniolă precizează că pilotul Fernando Alonso, locul doi în clasamentul general, la trei puncte de Vettel, face presiuni asupra conducătorilor scuderiei să depună memoriu la FIA. Siteul Abc.es a notat că Alonso, care a revenit miercuri dimineaţă din Brazilia, a comentat, în seara precedentă, contorversa iscată în acest caz, postand următorul mesaj pe Twitter: "Mie nu mi se întamplă miracole. Miracolele mele vin din respectarea regulilor." Potrivit regulamentului, o eventuală sancţiune ar consta în adăugarea a 20 de secunde la timpul înregistrat de Vettel la Interlagos, ceea ce ar fi echivalent cu retrogradarea germanului de pe locul 6 pe locul 8. În această situaţie, Fernando Alonso, ocupantul locului doi în Brazilia, ar deveni campion mondial avand un punct mai mult decat rivalul său.

Înregistrarea la care face referire mass-media iberică, efectuată cu o cameră instalată pe monopostul Red Bull, îl prezintă pe Vettel întrecand un monopost Toro Rosso, în timp ce ecranele de pe marginea porţiunii respective de pistă clipesc în culoarea galbenă, avertizare care interzice depăşirile. Pilotul de la Red Bull dublează monopostul francezului Jean-Eric Vergne cu cateva fracţiuni de secundă înainte să intre în sectorul în care monitoarele afişau culoarea verde. "Înregistrarea arată că Vettel ar fi trebuit penalizat. Acum, scuderia are timp pană la 30 noiembrie să facă apel", a scris publicaţia spaniolă El Mundo.

Aceasta este a doua acuzaţie de depăşire sub steaguri galbene pentru triplul campion modial. Prima a vizat un moment în care Vettel l-a întrecut pe Kamui Kobayashi de la Sauber şi a fost lansată de Jenson Button (McLaren), cel care avea să caştige cursa braziliană. însă înregsitrarea video a arătat că monitoarele clipeau în culorile galben-roşu, avertizand piloţii cu privire la faptul că pista este alunecoasă, fără să interzică depăşirile. Sebastian Vettel a devenit campion mondial pentru a treia oară consecutiv, după ce a ocupat locul 6 în ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Braziliei, disputată duminică, cursa fiind caştigată de britanicul Jenson Button de la McLaren-Mercedes. Rivalul său la titlul mondial, spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari, a terminat pe locul 2 la Interlagos. (MEDIAFAX)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.