Sport

Liga I pe marginea prăpastiei

Ziarul de Vrancea
27 nov 2012 521 vizualizări
Dumitru Dragomir susţine că şase patroni vor să se retragă din campionat şi că este posibil ca din vară să se înceapă de nevoie cu 14 echipe în Liga I

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că fotbalul romanesc este în momentul de faţă "pe marginea prăpastiei" şi că din cauza datoriilor şi a proceselor şase patroni de club vor să se retragă din Liga I."Eu zic că la anul nu vom strange 18 echipe în Liga I, şi nu din cauza licenţierii, pentru că pe asta o poţi dribla. Să nu fim cumva obligaţi să facem 14 echipe chiar din vară. Fotbalul e pe marginea prăpastiei acum. Nu vreau să dau nume, dar sunt şase patroni care vor să se retragă din fotbal. Eu încerc să îi conving, să le spun că nu e bine. Dar unul, de exemplu, îmi spune: «Stai puţin, am băgat 17 milioane de euro, banii mei, nu m-a ajutat nimeni. Iar acum au venit mascaţii peste mine, familia şi copiii îmi tremură, ce fac, mă duc la puşcărie pe banii mei?». Asta îmi spun ei, eu ce să le zic, că fac eu, că vorbesc eu, că dreg eu...", a afirmat Dragomir. Oficialul Ligii susţine că Guvernul şi autorităţile locale trebuie să se implice şi să investească în centre de copii şi juniori. "Patronii îşi spun şi ei of-ul. Sunt datorii foarte mari. Chiar dacă driblează licenţierea va fi greu s-o ducă în continuare. Pentru că autorităţile nu dau niciun fel de ajutor fotbalului. îÎ fotbal e o criză care nu se disociază de criza generală din Romania. Centrele de copii şi juniori trebuie făcute de Guvern şi de primării. Aria de selecţie e zero la noi. Sunt centre de fotbal particulare, unde copiii învaţă pe bani, dar asta nu e o soluţie. Aici trebuie să intervină Guvernul, să facă măcar şase-şapte pe zone geografice, să avem şi noi în fotbal un viitor peste caţiva ani. Dar nu interesează pe nimeni", a menţionat preşedintele LPF.

Dragomir consideră că fotbalul romanesc are performanţe pe plan internaţional, în ciuda faptului că nu este suţinut de autorităţi, dand exemplul Stelei şi al echipei CFR Cluj, care sunt foarte aprope de a se califica în primăvara europeană. " Fotbalul e o gaură neagră, toţi patronii suferă acum. Pe banii lor sunt şi tracasaţi. La noi e o nenorocire, te prinde Fiscul te bagă la puşcărie. Dacă vinzi un jucător în străinătate trebuie să plăteşti TVA la stat. E singura ţară de pe faţa Pămantului cu taxa asta. Cand au auzit ăia de la FIFA şi UEFA au ras de noi, ne spun că suntem proştii Europei. Noi suntem ţara cu cei mai mulţi jucători legitimaţi veniţi liberi de contract. Dacă sunt zece jucători cu contracte normale. Şi avem totuşi performanţă pe plan internaţional, adică avem două echipe la bătaie pentru primăvara europeană", a precizat preşedintele LPF.  Dumitru Dragomir susţine că nu este normal ca suporterii să doneze bani pentru jucători, aşa cum s-a întamplat la Universitatea Cluj. "La Cluj au făcut un stadion de zeci de milioane, dar nu iau şi echipa să o ajute cat de cat. Acolo a fost rasul omenirii, nu s-a mai întamplat în lume, să vină suporterii cu bani. Jucătorii n-au acum nici apă minerală să bea", a precizat el.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.