Sport

MOZAIC SPORTIV: Mai ştie din penalty

Ziarul de Vrancea
25 nov 2012 444 vizualizări
Atacantul Adrian Mutu a înscris un gol din penalty în meciul terminat la egalitate de echipa Ajaccio, sambătă, în deplasare, scor 1-1, cu formaţia Nancy, în etapa a XIV-a a campionatului Franţei.

Nancy a deschis scorul prin Bakar, în minutul 8. Adrian Mutu a egalat în minutul 75, dintr-un penalti acordat pentru un henţ în careu. Romanul, care a fost titular, a evoluat panã în minutul 80, cand a fost schimbat cu Cavalli.


Paszkany vrea arbitri străini în Cupă


Finanţatorul campioanei CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat sambătă seara, după victoria cu Universitatea Cluj (2-1), că a cerut arbitri străini pentru meciul cu Dinamo Bucureşti, din sferturile Cupei Romaniei.  "Vrem arbitri străini în meciul cu Dinamo Bucureşti. Am făcut o cerere în acest sens. După ce am văzut aseară ce s-a întamplat în partida cu Galaţiul, s-ar încuviinţa să avem arbitri străini", a spus Paszkany, într-o intervenţie telefonică la Digisport.  Partida cu Dinamo Bucureşti, din sferturile de finală ale Cupei Romaniei, este programată miercuri. Celelalte trei meciuri sunt  Petrolul Ploieşti-Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamţ-Oţelul Galaţi şi Rapid Bucureşti-Astra Giurgiu.


Dan Petrescu a umilit pe Spartak


Formaţia Dinamo Moscova, antrenată de Dan Petrescu, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 5-1 (3-0), echipa Spartak Moscova, într-un meci din etapa a XVII-a a campionatului Rusiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Kokorin 2, Noboa şi Semşov. Pentru Spartak a înscris Dziuba, în minutul 90^2. Adrian Ropotan a fost rezervă la Dinamo Moscova, el intrand pe teren în minutul 85. Echipa antrenată de Dan Petrescu ocupă locul IX în clasamentul campionatului rus, cu 24 de puncte. Lider este formaţia ŢSKA Moscova, care are 39 de puncte (16 jocuri). În urma acestui rezultat, tehnicianul  spaniol Unai Emery a fost demis de la Spartak Moscova, echipă care ocupă locul VII în clasament. Unai Emery se afla la conducerea tehnică a echipei ruse din luna mai, cand a semnat un contract pe doi ani.


Finalistă la Antalya


Jucătoarea Laura Andrei, cap de serie numărul 1, s-a calificat, sambătă, în finala turneului din Antalya, dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Ea a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva bulgară Viktoria Tomova, a patra favorită. În finală a pierdut cu 2-6, 0-6 în faţa celei de-a doua favorite, Jovana Jaksic (Serbia). Proba de dublu a fost caştigată de perechea Elena Cadar / Natalija Kostic (Romania / Serbia), 6-2, 6-4 în finală cu Georgia Brescia / Theresa Kleinsteuber (Italia / Germania).


Petricevic a părăsit Sibiul


Antrenorul formaţiei de baschet masculin CSU Atlassib Sibiu, Dragan Petricevic, a demisionat din funcţie sambătă seara, la finalul partidei cu campioana CSU Ploieşti, scor 71-83 (48-44).  "Am decis să renunţ la funcţia de antrenor principal al echipei CSU Atlassib Sibiu. Am primit o ofertă acum o săptămană din Tunisia, din capitala ţării. E mai bine pentru mine. Eu nu mai suport stresul din baschetul romanesc. E mai bine şi pentru sănătatea mea. Poate oamenii se simt dezamăgiţi pentru că au avut aşteptări mari de la mine", a spus Dragan Petricevic, care a preluat formaţia ardeleană în această vară. Conducerea echipei sibiene a precizat ulterior declaraţiei fostului antrenor că poartă deja discuţii cu un nou tehnician şi, dacă va ajunge la o înţelegere cu acesta, va fi anunţat în cateva zile.


Ibrahimovic a bătut un record


Internaţionalul suedez al echipei Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimovic, a înscris 12 goluri în primele 14 etape ale campionatului Franţei, performanţă ce nu a mai fost reuşită în Ligue 1 din 1995. Ibrahimovic a marcat sambătă două goluri, în meciul de pe teren propriu cu Troyes, scor 4-0. La 25 octombrie 1995, Stéphane Guivarc (Rennes) a atins cifra de 12 goluri înscrise în 14 etape, după un meci cu Paris Saint-Germain, în care a marcat de două ori. Zlatan Ibrahimovici, autorul a 12 goluri în 11 meciuri jucate, a reuşit şi cel mai bun debut de campionat al său după opt ani. În plus, atacantul suedez a fost direct implicat în 65 la sută din golurile echipei pariziene în Ligue 1 (12 goluri, trei pase decisive).


A apărat un violator


Federaţia Franceză de Tenis (FFT) a anunţat, sambătă, că o va exclude din conducere pe fosta campioană Nathalie Tauziat, care l-a apărat pe un fost antrenor condamnat la opt ani de închisoare pentru viol. Fostă ocupantă a locului trei în clasamentul mondial şi finalistă la Wimbledon în 1998, Nathalie Tauziat (45 de ani) va fi exclusă din Comitetul Director al FFT, ca urmare a mărturiei ei în favoarea lui Regis de Camaret, la tribunalul din Lyon, a precizat directorul general al forului francez, Gilbert Ysern. Regis De Camaret, în varstă de 70 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că a violat două jucătoare minore de la clubul său din Saint-Tropez, în urmă cu peste 20 de ani. Aproximativ 20 de ale foste eleve ale sale au depus de asemenea mărturie, dar în cazul majorităţii lor faptele s-au prescris. Chemată să depună mărturie marţi, Nathalie Tauziat s-a numărat printre puţinele persoane care l-au apărat pe De Camaret, declarand că nu are ce să-i reproşeze fostului său antrenor, pe care îl considera "al doilea tată".

Hatton a terminat-o cu boxul

Pugilistul englez Ricky Hatton, fost campion mondial la categoria mijlocie, şi-a anunţat pentru a doua oară retragerea, după ce a fost învins la revenirea în ring de ucraineanul Viaceslav Sencenko, sambătă, la Manchester. Hatton a fost învins clar de Sencenko, prin KO în runda a noua. Ricky Hatton s-a retras iniţial din activitate în urmă cu trei ani şi jumătate, după ce a fost învins de filipinezul Manny Pacquiao în mai 2009. După retragere, el a devenit depresiv şi alcoolic. "Aveam nevoie de încă un meci pentru a vedea dacă mai pot, dar nu mai pot. Trebuie să fiu bărbat şi să spun că acesta este sfarşitul lui Ricky Hatton", a declarat pugilistul, care se va consacra acum meseriei de promotor de box. Hatton a menţionat că în ciuda înfrangerii suferite el este fericit. "Nu mă simt ca şi cum mi-ar veni să îmi tai venele. Am primit răspunsurile de care aveam nevoie. Pot să mă uit în oglindă şi să spun că am făcut tot ce am putut", a adăugat englezul. În luna octombrie, fostul campion a declarat pentru postul BBC 5 Live că a încercat să se sinucidă în perioada de după meciul pierdut în 2009, în faţa filipinezului Manny Pacquiao.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.