Sport

Moşul a venit mai devreme

Ziarul de Vrancea
23 nov 2012 520 vizualizări
Leonard Doroftei a fost ales preşedinte al Federaţiei Romane de Box, după ce Rudel Obreja a demisionat

Fostul pugilist Leonard Doroftei a fost ales, ieri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Romane de Box, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a forului, ce are loc la sediul ANST. Doroftei a primit 84 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Fănel Trandafir, a primit 29. Două voturi au fost anulate. Înainte de începerea votului pentru alegerea preşedintelui forului, Adunarea Generală Extraordinară a anulat deciziei din 19 noiembrie, cand s-au aprobat doar candidaturile lui Relu Auraş şi Fănel Trandafir pentru postul de preşedinte, revenind la cea din 12 noiembrie, cand toate cele şapte candidaturi au fost acceptate. Ieri, în urma deciziei Adunării Generale, toţi candidaţii, cu excepţia lui Trandafir, şi-au retras dosarele, pentru a-l susţine pe Leonard Doroftei.

Obreja a anunţat că îl va ajuta pe Doroftei!

Alegerile nu s-au putut desfăşura dacă Rudel Obreja, fostul preşedinte, nu şi-ar fi prezentat demisia din funcţie. Obreja a demisionat în cursul dimineţii. "A fost o decizie luată cu 50 de zile în urmă. În acest moment îmi anunţ public demisia din postul de preşedinte. Nu este o declaraţie care să aibă menirea de a schimba maine ceva. Dragostea cu sila se cheamă altfel", a spus Obreja. Anunţul lui Rudel Obreja a fost primit cu aplauze de participanţii la Adunarea Generală Extraordinară a FR Box. După acest anunţ, Obreja a mai spus că îl va susţine pe Doroftei dacă va fi ales:  " Vă asigur că nu pot fi niciodată forţat, eu nu accept asta. Nu am fost forţat cu absolut nimic să demisionez, în afară de presiunile dictatoriale ale AIBA asupra federaţiei. Doamna Tocală şi domnul Căpăţană sunt martori că am zis că mă retrag şi l-am dorit de atunci pe Feri Vaştag preşedinte la federaţie. A fost condiţia mea să mă retrag. Nu a fost îndeplinită această condiţie, dar ar putea să se rezolve acum. Totuşi, dacă nu vor ţine cont de decizia din 19 noiembrie, unde au fost validate candidaturile lui Trandafir şi Auraş, atunci vor încălca statutul. Îmi reproşez că nu am ştiut să atrag langă mine oameni. Ar fi trebuit să găsesc metode să-i aduc langă mine pe Vaştag şi Doroftei. Înainte să urcăm la Adunarea Generală, Doroftei m-a rugat să fiu langă el dacă va fi ales preşedinte. şi voi fi. Relaţia dintre mine şi el nu este cea prezentată de presă. Îi mai cer încă o dată scuze pentru ce a apărut în presă. L-aş sfătui să găsească un manager pentru că locul lui nu este acolo", a declarat Obreja. Întrebat pe cine vede preşedinte, Obreja a răsuns: "Niciunul nu are competenţa pentru a conduce FRB. Singurul cu atitudine morală şi aptitudine e Vaştag. Asta este opinia mea".

Fostul preşedinte al FRB consideră că federaţia internaţională (AIBA) nu va mai avea pe viitor exclusivitate în boxul amator: "AIBA va pierde pană la urmă, pentru că ei s-au implicat în boxul profesionist şi astfel nu vor mai avea exclusivitate în boxul amator pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Celelalte federaţii profesioniste vor intra şi ele în boxul amator, iar WBC va organiza Cupa Mondială la box amator".

Doroftei: "Toţi care vor să ne ajute au uşa deschisă"

Noul preşedinte al Federaţiei Romane de Box, Leonard Doroftei, a declarat, vineri, că obiectivul său este ca Romania să formeze un pugilist care să obţină medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 şi să reînfiinţeze turneul "Centura de aur": "Vom vedea ce avem de făcut, dar avem patru ani la dispoziţie ca să creştem un nou Nicolae Linca. Noi am încercat, dar nu am reuşit, Nicolae Linca ne reprezintă. Vom readuce Centura de aur, pentru că îi simţim lipsa şi avem nevoie de ea. Vom încerca să refacem toate relaţiile internaţionale pe care le-am avut", a spus "Moşul".

Leonard Doroftei a afirmat că statutul federaţiei va fi modificat. "Marţi ne vom întalni la Bacău şi vom discuta schimbarea statutului. Statutul va fi de acum şi pentru antrenori, pentru oamenii care muncesc, nu doar pentru federaţie ca să ne punem la adăpost. Atunci vom pune la punct toate problemele, vom discuta şi despre Biroul Federal. Toţi cei care îşi doresc să ajute, au uşa deschisă, va fi transparenţă totală la federaţie", a completat Doroftei.

Întrebat dacă va ţine cont de sfatul lui Rudel Obreja, care i-a recomandat să angajeze un manager la federaţie, Doroftei a răspuns: "A dat cumva vreun nume domnul Obreja? Dacă dădea vreun nume, atunci poate va fi nevoie de un manager dacă nu sunt capabil, dar pană atunci oamenii au încredere în mine". Directorul general al ANST, Mihai Căpăţînă, a anunţat la finalul Adunării Generale Extraordinare că autoritatea va face demersurile la AIBA pentru a ridica suspendarea Federaţiei Romane de Box.

Cine este "Moşul"?

Născut la Ploieşti, în 1970, Leonard Doroftei a început să practice boxul la varsta de 14 ani la clubul Prahova Ploieşti. între 1986 şi 1988 a cucerit în fiecare an titlul naţional la juniori, iar mai tarziu a obţinut cinci titluri naţionale la seniori, în 1992, 1993, 1994, 1996 şi 1997. Palmaresul său la amatori este de 239 de victorii şi 15 înfrangeri. A caştigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992, şi la Atlanta, în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 şi campion european în 1996. În 1997, Doroftei a devenit boxer profesionist, semnand un contract cu clubul canadian Interbox. Leonard Doroftei, fost campion mondial la categoria semiuşoară, în versiunea WBA, a susţinut 24 de meciuri la profesionişti, dintre care a caştigat 22 (opt prin KO), a remizat o dată şi a pierdut o dată în faţa fostului pugilist Arturo Gatti, cand a fost învins în meciul pentru centura interimară WBC. Ultimul meci al lui Doroftei a avut loc la 24 iulie 2004, cand l-a întalnit pe Gatti.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.