Sport

Fair-play răscumpărat

Ziarul de Vrancea
22 nov 2012 538 vizualizări
Atacantul Adriano de la Şahtar Doneţk a interceptat o minge returnată de un jucător de la echipa daneză Nordsjælland şi a înscris. In faza imediat următoare, fundaşii echipei ucrainene, cu acordul lui Mircea Lucescu, i-au lăsat pe danezi să înscrie

Antrenorul echipei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, marţi seară, după victoria din meciul cu FC Nordsjælland, scor 5-2, că îi pare rău de cele întamplate la prima reuşită a lui Luiz Adriano, gol înscris în urma unei acţiuni lipsite de fair-play. În prima repriză, la scorul de 1-0 pentru danezi, arbitrul francez Antony Gautier a oprit meciul pentru că un jucător al gazdelor era accidentat pe teren. Partida s-a reluat cu o minge de arbitru, centralul i-a oferit balonul lui Willian de la Şahtar, care a trimis-o spre portarul echipei Nordsjælland. Luiz Adriano a interceptat mingea şi a marcat, sub privirile uimite ale danezilor, care nu au reacţionat. Apoi gazdele au protestat vehement, dar arbitrul a validat golul. La două minute după această fază, Nordsjælland a înscris pentru 2-1, beneficiind de marcajul lejer al fotbaliştilor lui Mircea Lucescu. Tehnicianul formaţiei daneze, Kasper Hjulmand, a criticat atitudinea celor de la Şahtar: "Nu ştiu dacă cei de la Şahtar sunt hoţi, dar unii dintre ei, jucători şi antrenori, sunt lipsiţi de onoare. În lumea mea un astfel de comportament antisportiv precum cel al lui Luiz Adriano se pedepseşte cu cartonaş roşu".
Lucescu, a  menţionat ulterior că nu el le-a cerut jucătorilor săi să-i lase pe fotbaliştii de la Nordsjælland să marcheze, după golul lui Luiz Adriano, precizand că "bătrănii" formaţiei ucrainene, printre care şi Raţ, au decis acest lucru. "Eu sunt convins că Raţ a fost printre băieţii ăştia mai în varstă care au înţeles situaţia. şi el, şi Fernandinho şi Srna... A fost foarte bine că au marcat prin joc, ne-am fi făcut de ras să ne dăm toţi la o parte, nu s-a mai întamplat niciodată în istoria fotbalului. Ăştia sunt profesionişti, dacă e să o facă, ştiu să o facă. Dacă Raţ a greşit la golul doi, îl felicit", a declarat Lucescu la DigiSport. Tehnicianul îi acuză pe danezi că îşi ascund evoluţia slabă scoţand în evidenţă faza cu pricina. "Am păţit-o şi noi la fel cu Barcelona (n.r. - în 2008). Conduceam cu 1-0 în mintul 88 şi era Messi care marca gol. Şi nu s-a întamplat nimic. Nu şi-au cerut nici scuze, n-a mai fost nimic", a continuat antrenorul.
Şahtar Doneţk şi Juventus pot termina la egalitate meciul direct din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, calificandu-se împreună şi lăsand deţinătoarea trofeului, Chelsea Londra, în afara competiţiei. Lucescu a exclus posibilitatea de a-şi odihni jucătorii în această întalnire, afirmand că va aborda meciul la victorie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.