Sport

După niponi, vin yankeii!

Ziarul de Vrancea
22 nov 2012 529 vizualizări
Naţionala de rugby a Romaniei întalneşte echipa SUA maine, de la ora 16:00, langă Arcul de Triumf

Antrenorul echipei naţionale de rugby a Romaniei, Hari Dumitraş, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că partida test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii este o oportunitate de a acumula experienţă pentru reprezentativa "frunzei de stejar", aflată în reconstrucţie. "Fiind în plină reconstrucţie după Cupa Mondială, pentru echipa naţională a Romaniei este o oportunitate acest meci cu SUA. Este un adversar foarte dificil, dar este foarte bine să fie aşa pentru că numai astfel putem acumula experienţă. Sper să asistăm la o partidă spectaculoasă. Suntem onoraţi că avem ocazia să ne confruntăm cu prietenii noştri din Statele Unite", a spus Dumitraş.  Selecţionerul speră că jucătorii săi au învăţat din meciul amical cu Japonia, pierdut cu scorul de 23-34, la 10 noiembrie. "Meciul cu SUA vine la momentul potrivit pentru a urmări la lucru toţi jucătorii din lot. Venim după înfrangerea cu Japonia, ne-am lins rănile şi cred că am reuşit să trecem peste acel moment. Trebuie să ştim să şi pierdem şi să tragem învăţămintele din aceste momente dificile", a adăugat Hari Dumitraş.
Prezent la conferinţa de presă, antrenorul selecţionatei SUA, Mike Tolkin, a declarat că se aşteaptă la o luptă fizică avand în vedere că Romania are în componenţă jucători masivi. "Nu jucăm prea des cu Romania, dar ştim că adversarii noştri au o îndelungată tradiţie în rugby. În anii '70-'80 aveau o formaţie foarte puternică, dar în ultima perioadă a avut loc un mic regres. Va fi o luptă pentru noi. Romania are jucători foarte puternici şi ne aşteptăm la o luptă fizică. Am mai întalnit în acest turneu Rusia şi Japonia, două echipe foarte masive, sper că suntem pregătiţi. De fapt, acesta este una din priorităţile noastre în acest meci, să încercăm să ne ridicăm la nivelul fizic al adversarilor", a spus Tolkin.
Echipa naţională de rugby a Romaniei întalneşte, sambătă, de la ora 16:00, pe Stadionul Arcul de Triumf, selecţionata Statelor Unite ale Americii, în ultima partidă test a anului 2012.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.