Sport

În căutarea punctului de aur

Ziarul de Vrancea
21 nov 2012 465 vizualizări
Astăzi, de la ora 22:05, are loc pe Arena Naţională partida Steaua - VfB Stuttgart din penultima etapă a grupei E a Ligii Europa. Partida va fi transmisă în direct de Pro TV, DigiSport 1 şi DolceSport 1

Arena Naţională găzduieşte astăzi ultimul meci internaţional al anului, partida dintre Steaua şi Stuttgart, un autentic derby al grupei E din Liga Europa. Meciul acesta din runda a cincea se dispută în nişte circumstanţe neaşteptate, fiindcă puţini romani îşi puteau imagina că partida se va disputa cu un avans de cinci puncte în clasament în favoarea Stelei. Forma deosebită a formaţiei pregătite de Reghecampf şi startul mai greoi în Bundesliga al şvabilor au generat această situaţie. În fapt, echipa care trebuie să lupte din greu pentru calificare este cea germană, Stelei ajungandu-i un singur punct pentru acest obiectiv. Nu contează că de la nemţi sau de la Copenhaga, punct să fie! În timp ce pentru germani, egalurile obţinute cu Copenhaga şi Steaua pe teren propriu şi înfrangerea de la Molde atarnă ca pietre de moară, nu numai ca zestre de puncte, cat şi ca palmares sau prestigiu.

Lucrurile sunt schimbate acum substanţial: Stuttgart şi-a regăsit ritmul în campionat, caştigand în deplasare cu 2-1 pe terenul Borussiei Mönchengladbach şi va veni la Bucureşti să atace. Mulţi spun că nu se vor marca multe goluri, nu se va repeta acel 2-2 din tur, însă n-ar fi exclusă nici o asemenea variantă, deoarece ambele echipe au probleme în defensivă. Banalul meci cu lanterna severineană a fost un blestem pentru Reghecampf, care şi-a văzut dintr-un foc trei titulari accidentaţi: Georgijevski, Szukala şi Adi Popa. Ori dacă Popa are şanse să fie refăcut pană la ora meciului, cele ale lui Szukala sunt reduse (dar există!), Georgijevski este scos din circuit pe o perioadă mai lungă, ceea ce îl obligă pe "Reghe" să revină la experimentul 3-4-3, deoarece nu are fundaş dreapta de meserie. Martinovic, care a mai jucat lateral, este unica soluţie de a-l înlocui pe Szukala, antrenorul bazandu-se pe capacitatea lui Chipciu de a acoperi toată banda dreaptă. Bruno Labbadia are un adversar redutabil în vestiar: gripa. Dacă atacantul Cacau a rămas acasă, ambii fundaşi centrali sunt răciţi zdravăn: experimentatul Niedermeyer nu a jucat în partida de campionat, iar mai nou şi căpitanul Serdar Tasci a căzut victimă viruşilor, iar Stuttgart se află în clasament pe locul XII, la cinci puncte de primul loc retrogradabil.

Celălalt meci al grupei este derbiul nordic Molde - Copenhaga (în direct pe Dolce Sport 2, ora 22:00), lanterna norvegiană avand şi ea mari şanse de a se califica. În cazul în care danezii nu caştigă în ţara vecină, Steaua va avea calificarea asigurată chiar dacă pierde în faţa şvabilor. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf nu concepe, însă, să joace altfel decat la victorie, iar Steaua are tot interesul să termine grupa pe primul loc, pentru că poate în proporţie de 50 % să evite un adversar provenit din Liga Campionilor. Dacă termină pe locul II, aceste şanse sunt nule.
Pe posturile romaneşti se mai pot urmări şi alte partide din grupele Europa League: Rubin Kazan - Inter (19:00, Digi Sport 1, Dolce Sport 1), Lazio - Tottenham (22:00, Dolce Sport 2), Anji Mahacikala - Udinese (19:00, DigiSport 2), Liverpool - Young Boys Berna (22:00, DigiSport 2)

Formaţiile probabile
Steaua: Tătăruşanu - Martinovic, Chiricheş, Gardoş - Chipciu, Bourceanu, Pintilii, Latovlevici - Popa, Rusescu, Tănase. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Stuttgart: Ulreich - Sakai, Mazza, Rüdiger, Molinaro - Kvist, Kuzmanovic, Gentner - Harnik, Traoré - Ibisevic. Antrenor: Bruno Labbadia.
Arbitru: Michael Koukoulakis (Grecia).
Clasamentul grupei E
1. Steaua    4    3    1    0     7:3    10
2. Stuttgart    4    1    2    1     4:4    5
3. Copenhaga    4    1    1    2     2-4    4
4. Molde    4    1    0    3    4-6    3


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.