Sport

Calul troian Rui Pedro

Ziarul de Vrancea
21 nov 2012 523 vizualizări
CFR Cluj a învins, ieri, cu 3-1 (3-1) pe Sporting Braga în grupa H a Ligii Campionilor, toate golurile fiind marcate de jucătorul adus tocmai de la adversara sa. Formaţia clujeană s-a calificat în primăvara europeană. Deoarece Galatasaray a învins pe Manchester United, CFR are şanse reduse să se califice în optimile Ligii Campionilor

CFR: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadú, Piccolo, Rada -  Mureşan, L.Alberto - Sougou  ('73 - Aguirregarray), R.Pedro ('81 - Kapetanos), Camora - Bastos ('82 - Godemèche). Antrenor: Paulo Sergio.
Braga: Beto- Salino ('33 - Barbosa), Douglão, N.Coelho, Ismaily - Micael, Custodio, Viana ('68 - Mossoró) - Alan, Elder ('57 - Zé Luiz), Amorim. Antrenor: José Peseiro.
Arbitru: Serghei Karasev (Rusia).
Cartonaşe galbene: R.Pedro, Sougou / Mossoró
Cartonaş roşu: Douglão ('45^1).
1-0, min. 7: servit de Piccolo, Bastos îl găseşte cu o pasă printre doi adversari pe Rui Pedro, care scapă frontal şi îl învinge pe Beto cu un şut de la 14 metri.

2-0, min. 15: Bastos pasează din nou inspirat pe partea dreaptă spre Sougou, acesta pătrunde în careu, pierde mingea, o recuperează în ultimul moment reuşind să-i paseze lui Rui Pedro, care înscrie cu o execuţie fină.

2-1, min. 17: gafe succesive ale apărării clujene, Alan, lansat în careu de Eder, introduce mingea în plasă la colţul scurt al lui Felgueiras.

3-1, min. 33: Bastos îl deschide pe Sougou, care centrează de pe dreapta pentru Rui Pedro şi acesta trage sănătos de la 12 metri.

Aşteptările suporterilor CFR Cluj - Braga au fost depăşite în prima parte, în care feroviarii au înscris trei goluri şi au plecat la cabine cu un avantaj consistent şi un om în plus. Pe langă evoluţia modestă din campionat, fantezia lui Paulo Sergio, de a-l ţine pe bancă pe Kapetanos şi a juca fără un varf de meserie, a neliniştit toată lumea. Numai că figura lui Paulo a ţinut de minune. Deşi anunţat ca varf împins, Bastos a coborat aproape tot timpul, pentru a-şi intra în rolul pe care îl ştie prea bine, cel de creator. La finalizare a apărut "calul troian" al CFR, Rui Pedro, adus în această vară de la Braga, care s-a comportat ca autentic varf de careu, în timp ce Sougou a creat coşmaruri apărătorilor oaspeţi. Fireşte, nu a fost lapte şi miere pentru CFR, echipa clujeană a început timorat meciul, iar reducerea scorului imediat după golul al doilea a creat cateva momente de panică în careul lui Felgueiras. Un şut violent al lui Bastos ('30) respins senzaţional de portarul Beto şi o lovitură de cap al lui Custodio, rezolvată de pe linia porţii de Ivo Pinto au fost ocaziile mari ale primei reprize, care s-a încheiat neaşteptat cu eliminarea fundaşului Douglão, după ce l-a trantit în careul clujean pe Rada, cu o lovitură de antebraţ chiar sub ochii arbitrului.

Nu e de mirare, deci, că echipa clujeană a jucat repriza a doua cu garda închisă. Braga a dominat copios partea secundă, steril însă, astfel că ocaziile au apărut tot de partea clujenilor: Bastos a profitat de o minge scăpată de oaspeţi ('60), s-a lansat pe stanga, a şutat de două ori în bară (de fapt, a doua oară, Bento a deviat mingea în bară), iar portughezii au marcat în min. 82 prin Alan, golul fiind anulat pentru ofsaid.

Un rezultat care nu ne convine

Galatasaray Istanbul - Manchester United 1-0. Yilmaz ('54). Din păcate, meciul de la Istanbul nu s-a încheiat cu deznodămantul dorit de clujeni. Jucand cu mai multe rezerve în teren, Manchester a fost învinsă. Rezultatele de ieri elimină Braga inclusiv din cursa pentru locul III, ceea ce înseamnă o şansă în plus pentru turci, care se vor deplasa în Portugalia. CFR are asigurată această poziţie, însă pentru a ajunge în optimile Ligii Campionilor, trebuie să scoată de la Manchester cu un punct mai mult decat Galatasaray de la Braga!


Clasamentul grupei H
1. ManUnited        5    4    0    1     9-5    12
2. Galatasaray      5    2    1    2     5-5      7
3. CFR Cluj          5    2    1    2      8-7      7
4. Braga             5    1    0    4      6-11     3


Partidele de astăzi în Liga Campionilor

Grupa A: Dinamo Kiev - PSG, FC Porto - Dinamo Zagreb. Clasament: 1. Porto - 10 p; 2. PSG - 9 p; 3. Kiev - 4 p; 4. Zagreb -  0 p.
Grupa B: Arsenal - Montpellier, Schalke 04 - Olympiakos Pireu. Clasament: 1. Schalke - 8 p; 2. Arsenal - 7 p; 3. Pireu - 6 p; 4. Montpellier - 1 p.
Grupa C: Zenit St. Petersburg - Malaga (ora 19:00, DigiSport1), Anderlecht Bruxelles - AC Milan. Clasament: 1. Malaga  -10 p; 2. Milan - 5 p; 3. Anderlecht - 4 p; 4. Zenit - 3 p.
Grupa D: Ajax - Borussia Dortmund (21:45, DigiSport 2), Manchester City - Real Madrid (21:45, DigiSport 1). Clasament: 1. Dortmund - 8 p; 2. Real - 7 p; 3. Ajax - 4. Manchester City - 2 p.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.