Sport

Şase medalii pentru karateka la naţionale

Dan Chiriac
20 nov 2012 1756 vizualizări
Două medalii de argint şi patru de bronz au obţinut karatiştii de la CSM 2007 Focşani la întrecerile de la Voluntari Clubul focşănean a făcut în acest an şi schimbul la categoriile de varstă

Karateka vranceni au obţinut din nou rezultate remarcabile la campionatele naţionale pe echipe. CSM Focşani 2007 s-a întors cu şase medalii, confirmand astfel rezultatele foarte bune obţinute în acest an. Chiar dacă nu a reuşit să obţină nici o medalie de aur, clubul focşănean şi-a îmbogăţit palmaresul cu două medalii de argint şi patru de bronz. Campionatul naţional pe echipe la karate SKDUN s-a desfăşurat la Voluntari, la finalul săptămanii trecute. Au participat 35 de cluburi din toată ţara. Au fost şase medalii pentru sportivii focşăneni antrenaţi de Sensei Daniel Fusaru 4 Dan karate.

Rezultatele sportivilor focşăneni au fost: copii fete - loc 2 kata şi loc 3 kumite ^ 30 kg - Paraschiv Irina, Ciontu Alice, Popovici Gabriela, copii băieţi - loc 3 kumite - 42 kg - Murea Ştefan, Paraschiv Andrei, Gotu Ştefan, cadeţi băieţi - loc 3 kumite ^ 52 kg -  Pantazică Dragos, Nemuţ Laurenţiu, Hîrcan Dorian, juniori băieţi - loc 2 kata – Pantazică Dragoş, Alpreotesei Bogdan, Dochioiu George, juniori băieţi - loc 3 kumite ^ 60 kg - Alpreotesei Bogdan, Panciu George şi Dochioiu George.

Aur ratat, dar la anul sunt speranţe mari

Antrenorul sportivilor, Daniel Fusaru, s-a declarat mulţumit de evoluţia sportivilor. Obiectivul karatiştilor focşăneni în acest an a fost obţinerea unor medalii naţionale, dar şi schimbarea categoriei de varstă. La anul, sportivii focşăneni vor avea o şansă în plus să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fiind în al doilea an la respectiva categorie de varstă. “Sunt mulţumit de rezultate, dar tot timpul e loc de mai bine! Echipa de fete copii, care anul trecut ieşea campioană la kata şi la kumite, anul acesta a ieşit pe 2 respectiv 3. Nu trebuie uitat însă că anul acesta a fost momentul cand s-a trecut în categorie superioară de varstă la campionatul naţional pe echipe. Cadeţii noştri au intrat  în primul an la juniori şi au reuşit un  loc 2 la kata şi un loc 3 la kumite, ceea ce este bine. Au mai fost sportivi care au ajutat la completarea echipei de cadeţi, ei fiind de fapt copii. Aceştia s-au achitat bine de sarcini şi aici trebuie să remarc pe Ştefan Murea, care a luptat şi la o categorie de varstă superioara, dar şi pe Sfetcu Andrei care a luptat la o categorie de greutate superioară de la 42kg  la -52kg.  Nu pot decat să-i felicit pe sportivi pentru dăruirea lor!”, a spus Daniel Fusaru.

Rezultatele de la Voluntari sunt o nouă dovadă a valorii karatiştilor vranceni. În luna octombrie, la Bollate - Milano, au avut loc întrecerile Cupei Mondiale şi ale Campionatului Mondial de karate SKDUN. Atunci, Sensei Daniel Fusaru a caştigat patru medalii din care una de aur, la echipe masculin, 2 medalii de argint la individual şi la echipe mixt, una de bronz la kumite, echipe masculin. Andreea Arginteanu a obţinut o medalie de aur la kumite echipe mixt, medalie de bronz la echipe feminin şi medalie de bronz la kumite individual - 55 kg. Bogdan Alpreotesei a caştigat o medalie de aur la kumite individual cadeţi, o medalie de argint la echipe masculin, medalie de argint la echipe mixt. Sportivii îşi aşteaptă acum şi răsplata pentru rezultatele obţinute în 2012. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.