Sport

Au scăpat de Györ, au dat de Ferencvaros!

Ziarul de Vrancea
20 nov 2012 727 vizualizări
Handbalistele de la Oltchim vor mai avea ca adversare în grupa principală I din Liga Campionilor pe Krim Ljubljana şi Zvezda Zvenigorod

Echipa de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea va evolua în grupa a doua principală a Ligii Campionilor cu Krim Ljubljana (Slovenia), Zvezda Zvenigorod (Rusia) şi Ferencvaros Budapesta (Ungaria), conform tragerii la sorţi care a avut loc,ieri , la Viena. În grupa întai vor evolua Györ ETO (Ungaria), Larvik HK (Norvegia), Buducnost Podgorica (Muntenegru) şi Randers HK (Danemarca). La tragerea la sorţi, Oltchim a făcut parte din prima urnă valorică. Primul meci al echipei valcene se va disputa pe 2/3 februarie pe teren propriu, cu Ferencvaros, apoi, la interval de cate o săptămană va juca în Slovenia cu Krim şi acasă cu Zvezda. Meciurile retur vor avea loc în martie, cu Zvezda (d), Ferencvaros (d) şi Krim (a). 

Primele două clasate din fiecare dintre cele două grupe obţin calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.  "Eu îmi doream să picăm cu Györ în grupă, pentru a le evita în semifinale. Consider că în plan sportiv avem cea mai accesibilă grupă. De Györ putem scăpa şi altfel în semifinale, adică să încheiem grupa pe acelaşi loc ca ele. Acum, ca să glumesc, dacă ele vor pierde un meci şi noi va trebui să pierdem unul. Oricum, obiectivul nostru este să caştigăm tot pană la final, deci nu se pune problema să ne gandim la vreun eşec", a declarat Petre Berbecaru, preşedintele grupării valcene. Oficialul de la Oltchim estimează că echipele care vor obţine calificarea în semifinalele Ligii Campionilor vor fi Oltchim, Krim, Györ şi Larvik: "Din grupa întai cred că vor merge în semifinale Györ şi Larvik, iar din a noastră, noi şi Krim. Nu dau prea multe şanse celor de la Buducnost, deţinătoarea trofeului. Au pierdut cele mai bune două jucătoare, adică Popovic şi Bulatovic, care făceau cat trei sferturi din echipă. Nu au caştigat nici grupa preliminară, deci şansele sunt scăzute".

Acestea sunt adversarele

Ferencvaros TC Rail Cargo Budapesta (Ungaria). A caştigat Cupa EHF în 2006 şi Cupa Cupelor în 2010-2011, iar în 2002 a fost finalista Ligii Campionilor. În acest an s-a clasat pe locul II în grupa C, la egalitate de puncte cu Larvik, departajată de rezultatele directe  (28-24, 23-30). În rest, numai victorii 37-21, 30-28 cu Dinamo Volgograd, 31-28, 34-32 cu IK Sävehof (Suedia). Din lot fac parte, printre altele, portarul Alena Abramovici (Belarus), Anita Cifra, Dora Deaki, Agnes Kovacs, spaniola Nerea Peña şi Zsuzsana Tömöri. Antrenor este Gabor Elek.
RK Krim Ljubljana (Slovenia). A caştigat două trofee ale Ligii Campionilor, în 2001 şi 2003 (cand în poartă apăra Luminiţa Dinu) şi a jucat trei finale, în 1999, 2004 şi 2006, sub comanda antrenorului care conduce şi astăzi echipa, Tone Teselj. În ediţia actuală s-a clasat pe locul II în grupa B, cu următoarele rezultate: 28-27 şi 31-23 cu "U" Jolidon Cluj; 22-25 şi 28-22 cu Podravka Vegeta; 20-31, 22-29 cu Györ. Din lot fac parte Ludmila Bodnieva (Rusia), Andrea Penezic (Croaţia), Linnea Torstensson (Suedia), Daniela Piedade (Brazilia), Jelena Grubisic (Croaţia, portar), Carmen Berenguer (Spania), Susan Müller, Nina Würz (Germania), Marîna Vergheliuk (Ucraina).
Zvezda Zvenigorod (Rusia). Are un trofeu de Liga Campionilor în 2008. A caştigat grupa D în această ediţie după 21-29, 31-25 cu Buducnost Podgorica, 31-24 şi 23-20 cu Thüringer, 28-27 şi 20-17 cu HK Viborg. De anul trecut, antrenorul echipei este croatul Zdravko Zovko, care l-a înlocuit pe redutabilul Evgheni Trefilov. Jucătoare remarcabile: Natalia Cernova, Ludmila Postnova, Natalia Ivanova, Oksana Koroleva, Polina Kuzneţova, Rocha da Silva (Brazilia), Alexandra Lacarbère (Franţa)

HC Zalău se înfruntă cu portughezele

Echipa de handbal feminin HC Zalău va întalni formaţia portugheză Juve Lis în optimile de finală ale Cupei EHF. Manşa tur se va disputa în 2-3 februarie 2013, în Portugalia, iar cea retur o săptămană mai tarziu, la Zalău. Echipa ardeleană, care în sezonul trecut a jucat finala Cupei EHF, a făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi. Juve Lis, echipă portugheză cu sediul la Leiria, a trecut în turul III eliminand după două manşe dramatice formaţia elveţiană Spono Nottwil. Singura jucătoare străină a echipei este moldoveanca Mihaela Tălmaci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.